Pazar pazar beynimi yaktın be alicemal abi. Cahildik mutluyduk yaw..[emoji1787][emoji1787]Soy hangi ailenden geldiğinle alakalıdır, Irk ise o ailenin hangi hayvandan evrildiği ile. Ben böyle yorumluyorum, bazen akademik açıklamalar farklı olabiliyor, umrumda olmuyor. Neticede akademik kitaplarıda benim gibi hayatı anlamaya çalışan insanlar yazıyorlar. Bazılarınınki kabul görüyor kitap oluyor okullarda okutuluyor, çoğunluk kabul görmüyor silinip gidiyorlar. Benimkiler yanlışsa unutulup giderim sorun değil.
Temel HER davranışımız ırkla ilgili. Diğerleri çocuklukla. Her neyse yaw, detaya girme isteğim yok.
Şunuda belirteyim, ibraniler sadece bir soy. Irk değil. Araplar, Persler(İran'lılar), Kürtler, İbraniler(israil'liler), Afganlar, Pakistanlılar, Batı hintliler hep aynı IRK danlar ancak her ülke farklı soydan gelme.
5 bin yıl önce yaşadığımı farzedelim. Benim 15 çocuğum olsun. Geçmişte kadınlar çocuk makinesiydi. Kalabalık demek güç demekti, hayatta kalmak demekti. Pakistanda yaşıyoruz diyelim. 15 çocuğum dan Ahmet çuvalını aldı gitti. Suriyeye yerleşti. Orada eş buldu 15 çocuk yaptı, 15 çocuğun yüzlerce çocuğu oldu onların binlerce. 3 nesilde binlere ulaştık. zamanla milyonlara ulaştık ve devlet olduk, isminede Suriye dedik. Suriyelilerin soyu bana dayanıyor. 15 çocuğum 15 farklı yere gitti 5 bin yılda çoğaldılar ve 15 ülke kurdular. Bu 15 ülke aynı soydan geliyor yani benden. Ben ise 1 milyon yıl önceki Orangutandan evrilmişim. Orangutandan gelenler bir IRK. Şempanzeden gelenler başka IRK, Makak(Rhesus) dan gelenler başka IRK ve bu 3 tür maymunun davranış kalıpları farklıdır.
Bu maymunlardan gelen soy larında davranış kalıpları kendi atalarına benzerler.
Olay anlattığım kadar berrak değil. Birincisi farklı maymun türlerinden evrildiğimiz benim teorim. Bilim dünyasında kabul görmüş bir teori değil. Ancak olay oraya doğru gidiyor.
Başka konuda 10 binlerce yılda ırk'lar birbirine girmiş ve melezleşmişler. Bende baskın gen Orangutan ancak Şempanze ve Makak genlerimde var. Hangi TEMEL davranışım hangi maymundan geliyor biliyorum. Bu 3 maymun türünün davranışlarını kendi çapımda biliyorum. Elimdeki çok az veri ile böyle bir sonuca ulaştım. Neticede mesleğim değil. mesleğim olsaydı hayatım bununla geçerdi ve ansiklopediler dolusu veri olurdu elimde.
Her neyse yaw.
Anlattıklarım benim görüşümdür, okursunuz aklınıza yatmazsa güler geçersiniz, sorun değil.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri