Sayfa 461/1004 İlkİlk ... 361411451459460461462463471511561961 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 3,681 - 3,688 arası.

Konu: Viop XXXIV

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Gözlemlerime göre ( uçaklar kalktı, Avrupa ülkeleri ve Türkiye ciddi aşılanma oranlarına geldi, yollar araba dolu, otoyollar bile garanti rakamı tutturuyor muhtemelen ) Tüpraş tan güzel bir 3. Çeyrek bilanço yolda. Yilsonu için pozisyon alınabilir, bende yüklü var zaten maliyetim 78.5 taşıma maliyeti ile 95 gibi düşünüyorum bakalım neler olacak.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    yollar araba dolu derken.. avrupya göre araba sahiplik oranı çok düşük..

sana peki neden yollar dolu geliyor.. bir örnek vereyim:

almanyanın en büyük 3 şehrinin toplamı 10 milyon..

istanbul sadece 20 milyon.. çok küçük bir alanda 20 milyon nüfus.. ve bunlar tatil için ülkeye dağılırken gözleri yanıltıyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

ayrıca.. amerikada 20 bin dolar aynı araba ülkemizde 40 bin dolar..zulüm seviyesindeki vergiler nedeniyle..

ayrıca amerikalı bir Türk'e göre 6-7 kat daha zengin..

bu ikili denklemi çözersen zaten "araba dolu" kavramının ugandaya göre filan doğru olabileceği sonucu çıkar ama avrupya/abd ye göre yanlış olacaktır hayatın olağan akışında..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3. Iyi de hep düşüktü araç sahipliği. Olan araçlar geçen sene çıkmıyordu artık çıkıyor. Senin bahsettiğin sahiplik oranı bana göre kısa vadede düzelmez ama Tüpraş için problem değil zaten az araca benzin vermeye alışkın idi, sorun olan araçların yerinden kıpırdamadan durmaları uçakların durmaları idi. Ha şu da var potansiyel cidden yüksek, araç sahipliği de artarsa o da Tüpraş a yarar.
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    yollar araba dolu derken.. avrupya göre araba sahiplik oranı çok düşük..

sana peki neden yollar dolu geliyor.. bir örnek vereyim:

almanyanın en büyük 3 şehrinin toplamı 10 milyon..

istanbul sadece 20 milyon.. çok küçük bir alanda 20 milyon nüfus.. ve bunlar tatil için ülkeye dağılırken gözleri yanıltıyor..
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

evet tuprs potansiyeli yüksek..

ama hızlı büyüyen elektrikli araç segmenti tehdit..

havacılık bir çıkış yolu olabilir..ama orada da başka tehditler var..

ama tuprs 'ı ben portföyümde azaltırdım, yani alternatif şirketler araştırır ve tupraş'ı "enerji" başlığı altında değerlendirirdim, enerji alanında faaliyet gösteren bir kaç diğer şirketle beraber..

CO2 kotaları dünyada gündeme gelmeye başladı.. avrupada düzenlemelerin içine girmeye başladı..hatta bu kotaların ticareti bile yapılacak..altyapısı hazırlanıyor..CO2 ile ilişkili sektörlerin karlılığı ve iş dinamikleri önemli değişiklikler gösterecek..

6. elektrikli arac mi?
    abi biz daha benzine gecemedik
    baska yeri bilmem de bizim elektrige yol var daha.

Bu delta varyantı tuprs iyi gelir mi?YTD

Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    elektrikli arac mi?
    abi biz daha benzine gecemedik
    baska yeri bilmem de bizim elektrige yol var daha.
    avrupa araç pazarı ile üretim anlamında entegrasyon (froto, tofas, renault vb) nedeniyle oraya göre 3-5 yıl gecikebilir ama aynı yönde ilerler trend..

dizel araçlarda euro 6 kavramı vardı mesela.. yürürlüğe gireceği yılı 4-5 yıl önceden ilan ederler herkes adapte olur sürece.. o sertifikasyona sahip olmayan kamyonu otobüsü ihraç edemedikleri için üretmek durumunda oluyorlar..

benzer şey elektrikli..CO2 ve elektrikli beraber ilerleyen süreçler..hatta CO2 (geniş anlamda iklim değişikliği mevzusu) ana motivasyon..

froto mesela milyar dolarlık yatırım yaptı elektrikli ticari araç için..fiyatı 200-250 tl'ye ulaşmıştı haber duyulduğunda..

Sayfa 461/1004 İlkİlk ... 361411451459460461462463471511561961 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •