Sayfa 643/1002 İlkİlk ... 143543593633641642643644645653693743 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 5,137 - 5,144 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Aşı olanlarda gözlemlediğim bir durum var. Aşı olduğu gibi yakınlarına / kendine yakın gördüklerine sen de aşı ol diye baskı yapıyorlar.
    Komşum bana diyor ki; sen aşı olmadın beraber kahve içmem seninle. [emoji23]
    İçmezsen içme de bu böyle söylenir mi?
    Aşının psikolojik yan etkisi olsa gerek.

Not: Sn djoz lafım size değil.
    Olmaz, alıntıyı djoz'dan yaptığınıza göre lafı ona söylüyorsunuz demektir

2.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Bu biontech çıktığında en çok depolama ve sevkiyat için ülkeler tartışıyordu. Şimdi hepsi unutuldu.
    Acaba soğuk zincir bozuldu, aşıların etkisi değişti veya aşılar özelliğini kaybetti diye mi bu kadar yan etki yaratmaya başladı. Benimde çevremde 2. Dozu olup 10 gün yataktan kalkamayanlar var. Bende dün olduğum aşıda 38.5 dereceleri gördüm
    Evet dün akşam evde dedim aynı şeyi -70 de saklamnasi gerekiyordu nasıl çözdüler diye , burada bir konu tartışıyoruz içinde bildiğim kadarıyla benim attiklarimlarimda var bakıyorsun hemen cevap veriliyor
    Osman abimiz , şu baküde masimovla ve agarla göbek atan tıp processoru çok ciddi bilimsel adamdır , bu arada , 23 yıl evvel haftada 1 yumurtayı geçerseniz geberirsiniz poğaça vb yi de hesap edin yumurta açısından diyordu, dün akşam imza , onam olayına girdi Osman abi biz konuyu bitirdik deyecektim .

TCMB Başkanı Kavcıoğlu:
    - Küresel ekonomi aşılama faaliyetlerinin yanı sıra para ve maliye politikalarının etkisiyle devam ediyor
    - Aşılamada ilerleme kaydeden ekonomilerin kısıtlamaları hafifletere iktisadi faaliyette daha güçlü performans sergiliyorlar

TCMB/Kavcıoğlu:
    -Hizmetler sektörünün de imalat sektöründeki toparlanmaya eşlik ettiği gözleniyor
    -Emtia fiyatlarında bir önceki döneme göre ortalamada artış olmakla birlikte yakın dönemde tarımsal emtia fiyatlarındaki düşüş enerji/enerji dışı fiyatların farklılaşmasına yol açtı

TCMB/Kavcıoğlu:
    - Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde enflasyon hem maliyet hem de talep kaynaklı olarak artıyor
    - Arz yönlü faktörlerin enflasyon faktörlerinin üzerindeki ikincil etkileri merkez bankaları tarafından yakından takip ediliyor

TCMB/Kavcıoğlu:
    - Küresel enflasyona ilişkin belirsizlikler piyasalarda oynaklığa neden oluyor
    - Yükselen enflasyon merkez bankalarının aşırı destekleyici politikalarında daha erken normalleşmeye başlayabileceği beklentisi yaratıyor

TCMB/Kavcıoğlu:
    - 2021 yılı ilk çeyrekte milli gelir çeyreklik bazda %1,7, yıllık %7 arttı
    - İktisadi faaliyet bu dönemde geçmiş öngörülerimize paralel gücünü korudu
    - İlk çeyrekteki büyümede sürükleyici iç talep oldu

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

TCMB/Kavcıoğlu:
    - Tüketim kaynaklı olarak çeyreklik büyüme sınırlandı, net ihracatın büyümeye katkısı pozitif oldu
    - Öncü göstergeler iktisadi faaliyetin yılın ikinci çeyreğinde gücünü koruduğıunu gösteriyor

TCMB/Kavcıoğlu:
    - Başta taşıt sektörü olmak üzere bazı sektörlerde yaşanan tedarik konusunun etkili olduğunu gözlüyoruz
    - Yüksek frekanslı veriler tam kapanma sonrasında kısıtlamaların gevşetilmesi ile hareketler harcamaları artırdı

TCMB/Kavcıoğlu:
    - Sektörlerde faaliyet haziran itibarıyla salgın öncesi seviyelerin halen altında bulunmaktadır
    - Veriler ikinci çeyrekte büyümenin baz etkisiyle yüksek oranda gerçekleşeceğini gösteriyor
    - Talepteki dengelenme olumlu etkilerinden dolayı önem arz ediyor

TCMB/Kavcıoğlu:
    - Fiyat hareketlerinden arındırdığımızda dış ticarette reel olarak dengelenme olduğunu gözlüyoruz
    - İthalatın ihracatı karşılama oranının istikrarlı bir şekilde arttığını gözlüyoruz
    - 2.çeyrekte iyileşmenin başladığını gözlüyoruz

TCMB/Kavcıoğlu: İhracattaki güçlü artış eğiliminin yanı sıra aşılamadaki kuvvetli ivmenin turizmi canlandırmasıyla cari işlemler hesabının yılın geri kalanında fazla vermesini bekliyoruz

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

TCMB/Kavcıoğlu: BDDK karlarının önümüzdeki dönemde tüketici kredilerindeki artışı sınırlayacağını öngörüyoruz

TCMB/Kavcıoğlu: 2. çeyrekte altın ithalatının tarihsel ortalamanın belirgin olarak altına gerilemesi cari işlemler dengesinin iyileşmesinde etkili oldu

TCMB/Kavcıoğlu:
    - Çekirdek göstergelerin ve alt grupların son dönemde düşüş göstermekle birlikte yüksek seyrini korudğunu söyleyebiliriz
    - Toplam talebin daha ılımlı seviyelere yakınsamakta olduğunu tahmin ediyoruz

TCMB/Kavcıoğlu:
    - Emtia fiyatları, kur ve artan talep enflasyonu yukarı yönlü etkiledi
    - Küresel ölçekte devam eden arz kısıtları, üretim darboğazları ve taşıma maliyetleri , üretici fiyatlarının artmasına neden oluyor

TCMB/Kavcıoğlu: Para politikası enflasyon politikalarına ulaşma açısından temel amaçtır, ancak enflasyon ile mücadelede enflasyonu düşürmek için para politikasının tek başına yeterli olmayacağını gösterdi

TCMB/Kavcıoğlu: 2. çeyrekte piyasa katılımcılarından enflasyon beklentilerinin arttığını görüyoruz

Kavcıoğlu: Enflasyonun, %70 olasılıkla 2021 yılı sonunda 12,2-16,0, aralığında -orta noktası %14,1- gerçekleşeceğini öngörüyoruz (Önceki %10,0-14,4 aralığı ile %12,2)

TCMB:
    - 2021 yılı sonu gıda enflasyonu tahmini yüzde 15,0 (Önceki 13,0)
    - 2022 yılı sonu gıda enflasyonu tahmini yüzde 10,1 (Önceki 9,8)

TCMB/Kavcıoğlu: Para politikası duruşumuz küresel enflasyondaki artış eğilimlerine rağmen enflasyon raporunda belirttiğimiz kredilerde ve iç talepteki seyir ile beraber bizim enflasyon görünümümüz yıl sonuna doğru enflasyondaönemli bir düşüş olacğını göstermektedir

TCMB/Kavcıoğlu: Enflasyon tahminlerimiz tamamen veri odaklı ve bir bilgi setine dayanarak oluşturulmuştur. Yılın son çeyreğinde beklenen enflasyon daha düşecektir, sıkı para politikası duruşumuz da bunun gerçekleşmesi için devam edecektir

TCMB: Enflasyonun 2021 yıl sonunda %14,1 (Önceki %12,2), 2022 yıl sonunda %7,8 (Önceki %7,5) olarak gerçekleşmesi bekleniyor

Sayfa 643/1002 İlkİlk ... 143543593633641642643644645653693743 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •