Sayfa 688/1002 İlkİlk ... 188588638678686687688689690698738788 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 5,497 - 5,504 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Rahmetlinin bir öğrencisi , 2019 yılında tesadüfen bir tanidigimin iş yerinde tanıdığım , hocam (İstanbul da ) bizim devlet okuluna müsait olduğunuz bı zaman çocuklarla 1 saat konuşur musunuz , sizden faydalansınlar demiş , rahmetli öğrencisi olan öğretmene sekreterimle konuş programıma baksın sana randevu versin demiş ,

bu öğretmen , rahmetlinin sekreterine gittiğinde sekreter "tabii hemen ayarlayayim 1 saat için 10 bin TL" artı KDV demiş , ( KDV yi anlatan dan duymadım o da benim ilavem olsun , 10 bin ilavesiz 2019 rakamlarıyla ) .

Bu ülkede çiçek böcek satanları çok gördük biz .

Not : bizatihi şahitlik etmedim , ama anlatının tarzı bende şüphe bırakmamıştı .
    Abi o zaman benim dediğime geliyor. Bu dünya ''Korku ve Yalan İmparatorluğu''.

"İnsan doğasını daha fazla anlamaya ihtiyacımız var, çünkü var olan tek gerçek tehlike insanın kendisidir... İnsan hakkında hiçbir şey bilmiyoruz, çok az. Onun ruhu incelenmeli çünkü yaklaşan tüm kötülüklerin kaynağı biziz." - Carl Jung
    Son düzenleme : ayvagobeknuri; 01-08-2021 saat: 09:17.
    @erefefik

2. Hüseyin Çelik
    @HuseyinCelik99
    ·
    28d
    çay mevzusunun aslı şu ki RTE kendisine duşman muhalefeti de seviyor,onlara da malzeme vermek istiyor

Misal muhalif tayfa 8.8den dolar aldı,dolar 6.8e kadar indi,muhalif tayfa ağladı batıyoruz diye gitti hemen merkez bankası başkanını görevden alıp doları tekrar 8.5r cekti
    Hüseyin Çelik
    @HuseyinCelik99
    ·
    25d
    +
    Çay olayının diğer sebebi de RTE yardımların duyulmasını istemiyor

Karadenize gitti sel mağdurlarına 500konut ve sayısız müjde verdi ama istedi ki bu hizmetleri değil de çay konuşulsun

Zaten sel yaşayan ilçeler RTEye değil de 2ton su getiren Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ettiler
    Espri falan yaptığını sanıyorsanız, yanılırsınız. Yazdıklarını ciddi yazıyor.
    @erefefik

3. can gurses
    @canitti
    Omuz gelişimi için 8 yaşına kadar yüzme kursuna giden, koordinasyon katkısı için basketbol oynayan, görme ve dikkat yeteneğini geliştirmek için 1 sene resim kursuna giden, göz ve el koordinasyonu için 2 yıl piyano eğitimi alan Mete Gazoz bugün 22 yaşında Olimpiyat Şampiyonu!
    Böyle bir başarıda bireyin yeteneği, adanmışlığı, ailenin vizyon ve imkanları, eğitmen ve antrenörlerin önemine kadar birçok etkenin birleşimi olduğu aşikar. Ancak Olimpiyat Madalyası gibi başarılarda sporcu, dünyada benzer yollardan her sporcunun önüne geçiyor. Devasa bir başarı
    ''Gazoz olma efsane ol'' lafı ne olacak şimdi? Hem gazoz hem de efsane...

Bustrofedon
    @PamukKerem
    ·
    21s
    @canitti
    adlı kişiye yanıt olarak
    Hocam iyi hoş diyorsunuz da biz de gönderiyoruz basketbol, yüzme, resim, hat, marangozluk ne kursu bulsak kaydediyoruz ama gene eve dönüyor , youtube’da düşük iq iki gerzeğin birbiri ile roblox oynamasını izliyor. Bizimkiler gazoz, mete efsane…
    Boşverin herkes efsane olacak diye bir şart yok. Bizimkiler de biraz gazoz olsun, hem gazoz olmak köpüklü eğlenceli bir şey. Yeter ki mutlu gazozlar olsunlar bana yeter.
    Bakınız bunun çocuğu mutlu da olmayabilir. ''Ne kursu bulsak, kaydediyoruz'' olmaz. Çocuğun ilgisi alakası,eğilimi ne tarafaysa oraya kaydedecen. Önce bunu tespit etmen lazım. Ailede imkan var ama vizyon yok.
    @erefefik

4.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Abi o zaman benim dediğime geliyor. Bu dünya ''Korku ve Yalan İmparatorluğu''.

Yansın gitsin...
    Öyle de diyemeyiz , zira bize bırakanlara az iyi niyetli insana ve iyi niyetinden şüphe duymadığımız insandan gayrı diğer canlılara haksızlık etmiş oluruz , kalıp vurusacagiz yanlışlarla.

Bu arada çok duyduğum ve beni artık cidden sinirlendiren bir konuyu daha dile getirip bırakayım , şu laf çok söyleniyor , " gençler ülkeden kaçmanın yolunu arıyor " , " gençlere dedim ki kaçin kendinizi kurtarın "
    Yaw bu şehitlerin , bu kadar bu toprak için hayatını vermiş , sakat kalmış insanların kemikleri sızlar .

Gençliğe hitabede Mustafa Kemal Atatürk , ey Türk gençliği, sıkıştığında bırakın kaçın mi demiş , hiç sevmediğim hamaset tarzı oldu , ama biz buranın kiracısı değiliz kardeşim , biz ev sahibiyiz diye anlatacaksın elalemin donsuzlari o ülkeden bu ülkeden gelip bizi kovamazlar .Tabii öyle bir söylem yok ama pek çok vakıa mevcut ,dolayısı ile aynı kapıya çıkar.

Bir memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur! İsmet İnönü

5. Doğan Cüceloğlu'nun konferansına katılmıştım, sanırım 90 ların başıydı, çok meşhur biri değildir o zamanlar, yeni kitap yazmıştı. Kibar, naif değişik bir adamdı.

Hatırladığım kadarıyla iletişime dair şöyle bir örnek vermişti;

Bir insan kafasındaki düşünceyi/fikri sözlere dökerken en az %20 lik bir kayıp yaşanıyordu, bu onun kelime dağarcığıyla, dilbilgisi hakimiyetiyle veya hitabetinin gücüyle de yakından alakalı idi.

Havada giden sözler, fiziki şartlar nedeniyle %10 gibi bir kayba uğruyordu, karşı tarafın duyma kaabiliyeti dahil.

Bu sözleri duyan karşı taraf, o sözlere kendi kapasitesi ile anlam ve illiyet bağı yüklüyordu, yani kendince anlıyordu, burada da bir %20 lik kayıp vardı.

Başka hiç bir sorun yaşanmasa dahi, iletişim ancak %50 oranında bir başarıyla gerçekleşiyordu yani.

Bu yazışmada da benzer, ama biraz daha az kayıp söz konusu. Mesela twitter ortamına bu pencereden bakılırsa, çok büyük sorunlar var iletişim ortamında, tabi troller de cabası.

Sonradan emeğinin karşılığını paraya çevirmek istemiş olabilir, bunu yadırgamam da, ama devlet okulu için yapmışsa, ya kibarca hayır demenin bir yoludur bu çünkü hemen her gün ondan bu şekilde talepler olduğundan bezmiştir, ya da burada da bir iletişim kazası yaşanmış olabilir, misal tekrar kendisine ulaşsalardı, hocam sekreterinize gittik bizden 10 bin TL istedi, biz devlet okuluyuz, böyle bir ödenek yok bizde, biz de altı üstü öğretmen maaşı alıyoruz bunu karşılayamayız diye, muhtemelen hayır diyemezdi, değişik acayip kibar biriydi. Ama belki de dediğim gibi hayır diyemediği için böyle bir yöntem de geliştirmiş olabilir.

Buna benzer bir duygu da ben yaşamıştım, samimi okul arkadaşım, sonradan ünlü bir avukat oldu, işimiz düştü, muhabbet hoş sohbet konuyu açtık, abi senin için X bin TL olur deyince, dumura uğramıştım. Ki ben o paranın beşte birine başka avukat tutmuştum. Tabi herkese anlattım bu hikayeyi, dedikodu kaabilinde, sonradan fark ettim benim gibi başka arkadaşlar da yapmış aynı şeyi.

O dönemde hatırlıyorum (konferans yılları) Cüceloğlu için aynı izlenimlerde söylemlerde bulunmuştuk şöyle ki; ABD'de öğretim üyeliği yapıyor, hayatı akademik nezih elit ortamlarda geçiyor, hani vardır ya bir söylem, 'ne yerseniz vücudunuz da odur' diye, o hesap 'ne yaşarsanız kişiliğiniz de odur', belki zor şartlarda yaşasaydı, iletişim kurması zor insanlarla muhatap olsaydı, mizah yapayım biraz, jiletçi, bonzaici bir tayfa var, sabıka paçalarından akıyor, onlarla diyorum az biraz muhatap olsaydı rahmetli, belki de yeni kitap yazardı, insan ve insan sayılanlarla iletişim

6. Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo’da yarı finale yükseldi!
    Buse Naz Çakıroğlu: "Bir aksilik olmazsa çok rahat final oynayacağımızı düşünüyorum. Bronz ya da gümüş alırsak mutlu olmayacağız. Tek hedefimiz altın madalya almak. Tarih yazmak istiyoruz."
    Güzel kız, senin yüzünde iyilik, merhamet gördüm be ya. Tabii rakibin de yüzünü görmem lazım ama sen ikinci ol. İkincilik senin için taha iyi. O da çok büyük başarı, sonra Türkiye'nin gümüş madalyası yok.

İkinci ol sen, ikinci ol. Taha iyi...
    @erefefik

7. hocam sekreterinize gittik bizden 10 bin TL istedi, biz devlet okuluyuz, böyle bir ödenek yok bizde, biz de altı üstü öğretmen maaşı alıyoruz bunu karşılayamayız diye, muhtemelen hayır diyemezdi, değişik acayip kibar biriydi.
    Bence 10 bin çok değil. Devlet Okulu da olsa okul-aile birlikleri var. Kayıt parası alınıyordu.
    @erefefik

8. Devrim Akyıl Laplace’s Demon
    @laplace2011
    ·
    1d
    Evin yanarken kafana atılan çayı aynı metodla iade etmiyorsan hakettiğin bir durumdasındır maalesef..
    Abi Tayyip Ağam 2014'den beri bırakıp gitmek istiyor, adamı bırakmıyorlar. Tayyip Ağam, çayları geri atsınlar da artık bırakıp gideyim istiyor. Bunun başka bir açıklaması yok. Sosyal Medyada ''danışmanları yok mu'' diyenler var. Milletin kafasına çay atılmayacağını bilmek için danışmana ihtiyaç mı var?

Millet de Tayyip Ağamın bırakıp gitmek istediğini anlıyor, atmıyorlar çayları geriye... Analez tamam.
    @erefefik

Sayfa 688/1002 İlkİlk ... 188588638678686687688689690698738788 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •