Alýntý Originally Posted by bjk coccinella Yazýyý Oku
anladým abi, siz (temelciler) o anki fiyatýnýn sanýrým rasyo deniyor, rasyolarýn uygun olup olmadýðýna bakýyorsunuz. Bu nedenle ucuz diyorsunuz.

Ben/biz (teknikçiler) ise o anki fiyatýn grafik içinde bulunduðu durumuna bakarak karar veriyoruz. Gents grafik olarak ucuz mu? Ucuz elbette. Yalnýz teknikçilerde ( ya da ben de demeliyim) hisse senedi fiyatý aþaðýda olduðu için deðil de bazý indikatörlerin belli rakamlarý aþmasý durumunda karar verilmesi gerekiyor. Benim nazarýmda gents grafik olarak ucuz olmakla birlikte istediðim kriterleri karþýlayamadýðý (güç toplayamadýðý) için hala cazip deðil.

Gents'ýn temel analiz ile alým için uygun görülen yerden daha aþaðý oynayacaðý % deðiþim küçük olabileceðinden böyle bir karar belki verilebilir. Ama teknik olarak alým için uygun görülen yer gelmeden yapýlan alýmdan sonraki aþaðý yönlü düþüþ %'si maliyet açýsýndan teknikçileri zor durumda býrakmaya aday. Teknikçi olarak derim ki; biraz pahalý olsuýn bizim olsun, kafamýz rahat olsun. Durum bundan ibarettir diye düþünüyorum.
Teþekkürler Tolga bey