Sayfa 708/1002 İlkİlk ... 208608658698706707708709710718758808 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 5,657 - 5,664 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

  1.  Alıntı Originally Posted by MKA55 Yazıyı Oku
    Bravo...

    Canımı ye...
    Yani düşündüm taşındım yazarken en son bu karara vardım.

    Şimdi sadece Türk kimliğine sahip olmak da yeterli değil, kimlik olmadan kendini vatana ait hissetmek de yeterli değil.

    Mesela ben kendimi atıyorum İspanya'ya aitim ben diye ne kadar inandırırsam inandırayım, dillerini kültürlerini öğreneyim vs, İspanyol kimliğim olmadan kimse bana kalkıp İspanyolsun sen demez.

  2. Bir dolarım bile yok

    Rahatsız ettik

    Kusura bakmayıp affedin lütfen...

    Saygı ve esenlikle...

  3. #5659
    Hayır elbet rahatsız olmadım.Atatürk ün hayatı hakkında piyasadaki tüm kitapları okumuş,herşeyini bilen analiz etmiş bir insanım.Neyinden rahatsız olayım.Hayatta en haiki mürşit ilimdir fendir diyen bir önder.İlerde benim sözlerimle bilimin gerçekleri ters düşerse bilimin gerçeklerini takip edin demiş bir büyük adam.Dedikleri yazdıkları kutsal kitap değildir ,elbet zamanın gerçeklerine göre değişebilir evrimleşebilir.Dogmalarla bu işler yürür mü.O zaman cengiz hanın da kuralları vardı,kanuni sultan süleymanın da ,hamurabinin de e o kurallar yürürlükte mi geçerli mi mantıklı mı.Atatürk bir dehaydı,o zaman için en iyisini yaptı,ama kendisine tapıldığını görse yüz yıl sonra her dediğine kutsal söz muamelesi yapıldığını görse en başta o kızardı.Onun evrenselliği büyüklüğü zaten burda .

  4. #5660
    Hey allahım madem sn patrick in dediğini kabul ediyorsun ne demeye sn achiles in mesajını alıntılayıp kusura bakmayın ama düzeltmek zorundayım diyorsun.Aynı şeyi yazdılar zaten.

  5. Sadece kuruculara Türk denirse soyları tükenir zamanla. Orada bir mantık hatası var. İnsan sonradan da Türk olabilir.

    Yunanistan'dan oturum alma konusundan bahsetmiştim geçen gün. Oturumu aldıktan sonra sanıyorum ki 7 yıl boyunca Yunanistan'da yaşarsanız vatandaşlık için başvurabiliyorsunuz. Olayın İngilizce adı naturalization, Türkçesini google 'vatandaşlığa kabul' olarak veriyor ama düz çevirince sanki doğallaştırma gibi bir anlamı var kelimenin. Asimilasyon da denebilir.

    Gavur yapınca böyle yapıyor. Kültürünü yabancıya yem etmiyor.

    Biz 250bin dolara şipşak veriyoruz adamın eline pasaportu. Sınırlar zaten kevgire dönmüş.
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 03-08-2021 saat: 02:31.

  6. #5662
    Bak ben düşüncemi açık açık yazayım.Irka dayalı bir türkçülük bu topraklarda yaşayan herkesi zayıflatır.O zaman türkler evsahibi geri kalan herkes misafir olur.Lazlar,gürcüler,çerkezler,kürtler,araplar,erm eniler,yahudiler bu topraklarda kendilerini misafir gibi hissederlerse benimsemeleri zorlaşır.Zaten imparatorluk sonrası kurulmuş bir devletiz.Envayi çeşit kan karışmış,pek çok halkla osmanlı haşır neşir olmuş ırka dayalı bir tanım çok sorunludur zaten bu kadar karışmış bu tarihe sahip bir toplumda mantıklı da değildir.Bu kadar medeniyet anadolu da yaşamış bunlar toptan mı yokoldu bunların torunları nerede,truvalıların soyundan gelenler misal çanakkale de şu anda yok mu.Yüzlerce medeniyet barındırmış bir anadoluda ortaasyadan hepimiz göçtük dersen lazlar ,kürtler yahu biz hep burdaydık biz göçerek gelmedik derler,çerkezler gürcüler yahu biz göç ettik ama orta asyadan gelmedik başka ırkız türk kökenli değiliz der,arapları,ermenileri,yahudileri saymıyorum bile.O yüzden sn achilesin tanımı çok doğru,düzeltilecek bir yanını da ben göremiyorum.

  7. En önemli konu dil.

    Türkçe konuşan insanlara bakın aşağı yukarı aynı mizah kültürüne sahipler. Aynı şeylere gülüp, aynı şeylere sinirleniyorlar. Son zamanlarda sosyal medya yüzünden iyice dejenere olduğumuz için seviye yerlere indi ama genel bir tablo çizmek mümkün.

    Hong Kong'luların çoğu kendini İngiliz olarak tanımlıyor bu arada. Bundan da bahsetmesem olmaz.

    Adamların tipe bakınca oğlum sen Çinlisin, İngiliz deeeğğğiiil diye haykırası geliyor insanın ama bunlardan bir tanesi ile Avrupa'da konuşmuştum kaldığım hostelde, İngilizden daha iyi İngilizce konuşuyordu.

    Adam harbi harbi İngilizdi.

    Asimilasyonun son evresi Hong Kong'da olan olay.

  8. #5664
    özet olarak yazayım:

    10 sene önceydi bir işim vardı urfanın viranşehir ilçesine gittim,
    arabam arıza yaptı sanayide bir tamirciye gittim,
    usta çırağına kürtçe seslendi -cengiz- şu şu takımları getir,
    şaşırdım kaldım,
    ustaya sordum bu senin çırağınmı diye,
    çırağım amma oğlumdur deyince dahada şaşırdım,
    ya dedim kürtlerde cengiz ismi olurmu ?
    ağbi dedi biz kürt değiliz,
    eeee devamlı kürtçe konuşuyorsun dedim,
    bizim atalarımız vakti zamanında orta asyadan buraya gelmişler biz aslen türk ve kara keçiliyiz,
    zamanla burada kürtleştik dedi.

Sayfa 708/1002 İlkİlk ... 208608658698706707708709710718758808 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •