Sayfa 455/1002 İlkİlk ... 355405445453454455456457465505555955 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 3,633 - 3,640 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hocam bu iş hacılarla hocalarla yürümüyor ideolojik yaklaşıyorlar teknik falan umurlarında değil 2018 kayıtlıysan bunu farketmiş olman gerekirdi şimdiye ama şansı iyi giden birisin demekki uğurlu geliyorsa zaar benim de senin yöntemine saygım sonsuz halil reçber tunç şatıroğlu tuncay turşucu vaktiyle ciddi para kaybettirdi o yolda yokum artık. para kaybettiğimi seyretmeye üzüleceğime borsanın yükselmesine üzülmek daha mantıklı geliyor herkesin algısı farklı dediğin gibi. bi de çalışmıyorum nakit akışım yok o da etkili bu risk almama felsefemde.
    farkındaysanız haluk canberkten bahsettim. diğerlerinde haklılık payınız var. ayrıca bazı hocaları fikirlerini merak ettiğim için izliyorum, ancak yatırımlarımı daha önce de dediğim gibi trentlere göre yapıyorum. mesela 8 temmuzda sat sinyali oluşunca 9'unda pozisyon azaltıp geçen çarşamba öğleye kadarki gidişattan akşama al sinyali oluşabileceğini tahmin ederek tekrar pozisyon artırmıştım. sonuçta gaybı Allah'tan başka kimse bilemez. tahminler bazan tutar bazan tutmaz falan. sonuçta riskli ortamda risk algılarımıza göre mücadele edeceğiz. hakkımızda hayırlısı diyelim

2. En buyuk risk hissesi/hisse fonu olmayan portfoy oluşturmaktir bence.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    En buyuk risk hissesi/hisse fonu olmayan portfoy oluşturmaktir bence.

sonuna kadar katılıyorum hocam. bol kazançlar dileğiyle

4. rpd'nin her iki hissesi ilk kez bugün biri %0.5 diğeri %6 düştü. yani yarın sınav sonuçları açıklanacak ben -%0,5 civarı beklerim eğer daha iyi sonuç çıkarsa başarılı bir fon demektir.

5.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    rpd'nin her iki hissesi ilk kez bugün biri %0.5 diğeri %6 düştü. yani yarın sınav sonuçları açıklanacak ben -%0,5 civarı beklerim eğer daha iyi sonuç çıkarsa başarılı bir fon demektir.
    Tefas verilerine göre yarın da artı gelmiş görünüyor, bu arada Eib de yarın %1 artı yapmış görünüyor (sistemde hata yoksa)

6.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    En buyuk risk hissesi/hisse fonu olmayan portfoy oluşturmaktir bence.

Bence de, borsalar her sene iki kez düşüş yaşar, bu düşüş sonlanınca alım yapmak lazım. Yoksa kacan balık büyük oluyor.

7.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Tefas verilerine göre yarın da artı gelmiş görünüyor, bu arada Eib de yarın %1 artı yapmış görünüyor (sistemde hata yoksa)
    he walla düşmeyen değişken fon yapmışlar: ) hisselerdeki kar satışı bitsin bir de bu ayın portföy dağılımını görelim pazartesi. duruma göre haftaya kademeli girerim: ) madem kar garantiliyse aceleye gerek yok.

8. 26 Mayıs'ta borsada düşüş olduğu gün portföyü %50 OPB, %40 IPB, %10 GMA diye bölüp alım yapmıştım. 69 gündür portföy PPZ'nin bile altıda getiriyor. Daha da değişken fona bulaşmam.

26 mayıs-3 ağustos arası stopaj düşülmüş Net getiriler
    EIC 5,4646
    OSD 4,1567
    ACD 3,9229
    EIB 3,8133
    PPZ 3,5622
    OPB 3,4154
    SUB 2,8505
    SUA 2,1707
    SUC 1,8399
    KTM 1,6186
    GMA 1,5159