Son düzenleme : Market Soul; 09-08-2021 saat: 16:48.
Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.
Geçen Peter Schiff podcast'inde ilginç bir firmadan bahsetti.
Şirketin adı, "afterpay".
Adamlar tüketiciden parayı kredi kartı ile alıyorlar normalde ödemeleri gereken vadeye 10-15 neyse ek vade tanımlıyorlar. Tüketiciden aldıkları parayı da normal vadesinde kredi kartı şirketine ödüyorlar (mastercard, visa vs)
Şirketi Square satın alıyor yanlış hatırlamıyorsam ama ilginç bir ayrıntı daha var şirket sürekli zarar ediyormuş.
Şirketin iş modelini bankalardan sıfır faizli kredi alarak kullanıcılara ek vade tanımlıyorlar şeklinde açıklıyor.
Yani sıfır faizli kredi böyle acayip acayip iş modelleri ortaya çıkardı diyor. 0.25 gibi bir arttırım zaten zarar eden bu zombi şirketleri direk mezara sokar.
Kredi kartına 15-20 neyse birkaç gün daha ek vade ekleyebilmek için ABD'de millet böyle taklalar atıyormuş çok ilginç.
Bir an dedim ki bu adam sanki ABD'den değil de Türkiye'den bahsediyor![]()
Bu zararına iş yapma olayı benim zannettiğimden çok daha yaygın benim anladığım.
Bizde de Araplara satılmadan önce toplayabildiği kadar müşteri toplayan bir banka vardı. Yüksek faiz var, eft/havale ücreti yok, yemeksepeti steam falan filan anlaşmalar gırla. Milyonlarca kullanıcıya ulaşıp şirketi Araplara çaktıktan sonra ne faiz kaldı ne kampanya.Eft hala ücretsiz ama şimdi haklarını yemeyeyim.
Bunları hep düşük faiz finanse ediyor.
Bu kripto paralarda zaten mb larinin zirvalamasindan ortaya cikti.2008 de.
Sen parayi bas bas eee sonra bilançolar dag gibi olmus.birde millet kriptolarda dudukleniyor ayrica.
Aslında borca girip ev/araba alana da kızamıyorsun böyle olunca.
Borç benim yaşam felsefeme ters ama günün sonunda kazançlı çıkıyorlar sanki.
Dun sahib...coma baktim.kac villa satilik diye 40000 villa satilik bekliyor.peki isler iyiyse bunlar niye satilmiyor.?
Yer İmleri