Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 59/1006 İlkİlk ... 949575859606169109159559 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 465 - 472 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Burada 5. nicki ile forumda yazan Market Soul yani eski jmk99 daha eski happy ondan evvelde julialuthor a ana avrat küfür etmem den dolayı kankası MEDWIG tarafından 10 gün ceza aldım..
    Kendisine benden alıntı yaparsan küfür ederim diye uyardım idi..Dinlemedi..Demek ki edilmesi hoşuna gidiyormuş..

Ne demiştik..
    Para fışkırıyor paraa..
    Ne demiştik..
    Doların yüksek tutulması devlet politikası..
    Dolar yüksek tutuldukça da insanların kulaklarından para fışkırmaya devam edecek..

Ne demiştik..Dolar düşecek gibi olursa..ülkeye giren kara para ak para katar parası dozu kaçırırsa hemen müdahele ile doları yükseltirler..Yada ben 5 milyar dolar mı getirecem..Ama kuru ucuz mu buluyorum..eahh..Anladınız gerisini..
    Aynen de bu oluyor..

2018 yılında elimdeki az bi doları 6.70 den satmıştım..
    O günden geçen süreçde eklersen faizi 11 gibi bir rakam elde ediliyor geçen 3 senede..
    Doların 10 12 bandına çekilmesi lazım gelmektedir..Yoksa halk isyan edebilir..

Getirilen zamları yetersiz buluyor ve daha da artırılmasında bir sakınca olmadığını düşünüyorum..
    Elektrik ve doğal gazcı babalar aman halkı ürkütmeyelim diye 15 falan yapıyorlar ama ben en az 50 ye kadar yolu olduğunu düşünüyorum..Halk da çok ciddi para var..tıkır tıkır ödeyebilir ..O zaman karı maxi etmek lazım..Bu fırsatı kaçırmamalılar..
    Korkarak olmaz bu işler..
    Sen önce bir özür dile hikaye anlatma bence.
    Herkes karakterini belli eder.
    Küfürleri hatırlatayım istersen de karakterin belli olsun.
    Yanlışlarını düzelttiğimiz için teşekkür de etmelisin...
    Son düzenleme : Market Soul; 09-08-2021 saat: 16:48.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

2.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Faizle işi olanlar için ballı kaymak bir fon yazayım. Yalnız bazı bankalar bu fonu satıp- almıyor. garanti, iş, ziraat gibi. TEB, alternatif işlemi kabul ediyor. FZP fiba banka serbest fonu. Aylık net %2 getiriyor. Risksiz temiz para. Yatırım tavsiyesi değildir. Bilgi paylaşımıdır. Sizler yatırım danışmanından yardım alınız.
    Burgan'dan alınabiliyor gibi. Serbest fon olmasına rağmen nasıl alabiliyorum? Fiba'dan alınamıyor mesela.
    Bilgi cesareti, cehalet cüreti getirir.

3.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Aynen abdde herkes borsada birde evlerde yatirimi var.siz olsanız faizi arttirmisiniz.ayak surursunuz dimi.bizde ise. Hem enf hem faiz uzerinde game.
    amerikada hane halkı ve özel sektörün kredi büyümesi yıllık bazda eksilerde
    velocity of money tarihin en düşük seviyelerinde yani para el değiştirmiyor
    fed bütün bu verileri görüyor neye göre faiz artıracak, enflasyonun geçici olduğunu zaman gösterecektir..

4.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    ben de 0,25% ne olacak falan diyordum da sonradan nerede okudum bilmiyorum jeton düştü.

aslında mesele borsa, borsa düşerse gavurun emekliler aç kalır zira orada faiz olmadığı için herkes borsada.

aslında herşey borsalar düşmesin diye.. faiz falan hikaye...

bizde borsanın yerinde beton var...
    Geçen Peter Schiff podcast'inde ilginç bir firmadan bahsetti.

Şirketin adı, "afterpay".

Adamlar tüketiciden parayı kredi kartı ile alıyorlar normalde ödemeleri gereken vadeye 10-15 neyse ek vade tanımlıyorlar. Tüketiciden aldıkları parayı da normal vadesinde kredi kartı şirketine ödüyorlar (mastercard, visa vs)

Şirketi Square satın alıyor yanlış hatırlamıyorsam ama ilginç bir ayrıntı daha var şirket sürekli zarar ediyormuş.

Şirketin iş modelini bankalardan sıfır faizli kredi alarak kullanıcılara ek vade tanımlıyorlar şeklinde açıklıyor.

Yani sıfır faizli kredi böyle acayip acayip iş modelleri ortaya çıkardı diyor. 0.25 gibi bir arttırım zaten zarar eden bu zombi şirketleri direk mezara sokar.

Kredi kartına 15-20 neyse birkaç gün daha ek vade ekleyebilmek için ABD'de millet böyle taklalar atıyormuş çok ilginç.

Bir an dedim ki bu adam sanki ABD'den değil de Türkiye'den bahsediyor

5. Bu zararına iş yapma olayı benim zannettiğimden çok daha yaygın benim anladığım.

Bizde de Araplara satılmadan önce toplayabildiği kadar müşteri toplayan bir banka vardı. Yüksek faiz var, eft/havale ücreti yok, yemeksepeti steam falan filan anlaşmalar gırla. Milyonlarca kullanıcıya ulaşıp şirketi Araplara çaktıktan sonra ne faiz kaldı ne kampanya. Eft hala ücretsiz ama şimdi haklarını yemeyeyim.

Bunları hep düşük faiz finanse ediyor.

Bu kripto paralarda zaten mb larinin zirvalamasindan ortaya cikti.2008 de.
    Sen parayi bas bas eee sonra bilançolar dag gibi olmus.birde millet kriptolarda dudukleniyor ayrica.

7. Aslında borca girip ev/araba alana da kızamıyorsun böyle olunca.

Borç benim yaşam felsefeme ters ama günün sonunda kazançlı çıkıyorlar sanki.

Dun sahib...coma baktim.kac villa satilik diye 40000 villa satilik bekliyor.peki isler iyiyse bunlar niye satilmiyor.?

Sayfa 59/1006 İlkİlk ... 949575859606169109159559 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •