Sayfa 808/1002 İlkİlk ... 308708758798806807808809810818858908 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 6,457 - 6,464 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

  1. #6457
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    okumadım ama özetle şunu diyon anladığım kadarıylan

    bu ülkede eşşeğe bile don bağlayacaksın

    adamı tahrik edebülü.
    Hakikaten doğru, bizim burada eskiden at arabaları vardı bazen beygirlerin töbe töbe, don şart.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

  2.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Ayrıca geçenlerde Kıbrıs meselesi tartışıldı, Abd'nin koyduğu ambargonun sebebi, Türkiye Kibris' a çıkarma yaptığı için değildir. Yunanistan'ı destekleyip, Nikos Samson'u darbe yapmaya teşvik eden de Ingiltere'dir, Türkiye için başka çıkar yol bırakmayıp, Tsk'yı Kibris' a çıkaran da Ingiltere'dir. Turkiye'yi adanın %30'una el koyduktan sonra durduran yine Ingiltere'dir.

    Ingiltere bu sayede Rum Kesiminden askeri üs kurma iznini aldı. Halen orada en önemli üslerinden biri var. Tabii sonraki dönemde Rumlar oraya Ruslari davet ettiler.

    Abd'nin Turkiye'de ambargo koymasının sebebi, Turkiye'nin buna izin vermesi sebebiyledir. Abd, Turkiye'nin Kibris'in tamamını almasından yanaydı. Bu sayede Ingiltere Kibris 'ta us kuramazdi.
    Bu konuda bence yanlış bildiğiniz şeyler var. 1960ların başında Kıbrıs Cumhuriyeti kurulduğunda ada ingiliz sömürgesiydi. Londra ve Zürih anlaşmaları ile devlet kurulunca ingilizler agratur ve dikelya üslerine çekildi. Yani barış harekatı olduğunda bu üsler zaten vardı. Ada da rumların 1950li yıllarda ingilizlere karşı ayaklanmasını ve ingiliz diplomasi zekasının bizi kıbrıs konusu çekerek kendilerinin adadaki varlıklarını nasıl sürdürdüklerini okumanızı nacizane tavsiye ederim

  3. Ingiliz iyi sasirtmac yapiyo ama 2003 te de ona yaptilar istambulda ya naaber


  4. Diplomatik Zeka )

  5.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    2 gun once ismailaga cemaatine mensup musterim ve o cemaatin hocalarindan birisi ile 1 saat gecirdim isim geregi pastaneci musterime ziyarette bulunurken.

    marmaris ve antalyada ki yanginlar orada kadinli erkekli ciplaklar kampina dondugunden allahin gazabi olarak belirttiler. ve cokta memnunlar bu yanginlardan.

    hatta akp oraya tum herseyi seferber etse bile yine de oradan oy alamayacagindan kesinlikle yardim edilmemesi gerektigini soylediler.

    merak ediyorum kastamonu ve ayancikta da ciplaklar kampi ve denize giren kadinli erkekli gruplar varmi.

    Madem herseyde allaha siginiyoruz alin size allahin gazabi.sozde musluman olup aslinda muslumanliktan cikmis insanlar yuzunden cezalandirdigimizi dusunuyorum.
    Vatansız,vatan haini olmak tamda bunu gerektirir,bu şeref yoksunları İzmit depremi ardından da benzer şeyler söylemişti...

  6. #6463
    Yangını çıplaklara bağlayan yobazlar yangın lüks otelde değil ormanda çıkıyor hem bu tanrı çıldırdı mı? kalkıyor çıplaklar var diye ormanı yakıyor. Bu zeka yoksunları yüzünden memleket ne hale geldi. Bak Kastamonu bozkurt %53 akp orayı niye selle vurdu göye müslümanlar ya. Tabii kalkıp bunlardan 1 kişinin 13 teyyaresi var yangını söndürmek içün 1 teyyare yok diye düşünmesini beklemiyelim. Akıldan bilimden uzak ne varsa bir kulp takar ona da inanırlar.

  7.  Alıntı Originally Posted by naar Yazıyı Oku
    Bu konuda bence yanlış bildiğiniz şeyler var. 1960ların başında Kıbrıs Cumhuriyeti kurulduğunda ada ingiliz sömürgesiydi. Londra ve Zürih anlaşmaları ile devlet kurulunca ingilizler agratur ve dikelya üslerine çekildi. Yani barış harekatı olduğunda bu üsler zaten vardı. Ada da rumların 1950li yıllarda ingilizlere karşı ayaklanmasını ve ingiliz diplomasi zekasının bizi kıbrıs konusu çekerek kendilerinin adadaki varlıklarını nasıl sürdürdüklerini okumanızı nacizane tavsiye ederim
    Evet. Hemen hemen aynı seyleri yazmışız. Siz daha ayrintili biliyorsunuz. Işte Abd burada Ingiliz üssü olmasını istemiyor. Abd ve Ingiltere'yi her konuda müttefik saymak çok yanlıştır. Çünkü Abd de Ingiliz somurgesiydi ve Ingiltere'ye karşı savaşarak kuruldu. 1776'dan 1900 lere kadar da Ingiltere'yi 1 numaralı düşman olarak gördü. Tabii Ingiltere'ye karsi savaşarak kuruldu derken, Almanya Prusyali subaylarini, Fransa ise para ve silah göndermiştir.
    Ecevit ve Chp'nin o dönem Ingiltere tarafında olduğunu biliyoruz. Işte Erbakan'i Chp'ye eklemleyen Abd'dAbd'dir. Erbakan diyor ki, Kibris'in tamamını alalım. Şayet teşebbüs edilseydi Abd destekleyecekti.
    Yapılabilirdi. Türkiye zaten adadanın anın %30'unu ele geçirmiş, artık Tsk'yTsk'yı kim durduracakti?
    Ingiltere'nin oraya indirdiği Gurka alayı mi?

    Sayın MKA55'e de cevap olsun. Bence dış dinamiği Batı diye kestirip atmayiniz. Almanya- Ingiltere örneğinde olduğu gibi derin görüş ayrılıkları vardır. Menderes'i idamına hem Ingiltere hemde Almanya'dan yogun baskı gelmişti. Kredi istedi diye Başbakan idam edilir mi abi?

    Ismet Paşa denge politikası bu görüş ayrılıklarının üzerine oturur.

    1960 darbesinin arkasında Abd ve Abd'nin kurumlarının, özellikle de Pentagon'un içindeki Almanya vardır. Ama 1980 darbesi herşeyiyle Ingiliz darbesidir.

    Şimdi siz burada Menderes'i hangi tarafa yerlestiriyorsunuz.

    MGK üyelerinden idamı destekleyenler hangi tarafta, desteklemeyenler hangi tarafta?

    Türkeş hangi tarafta, Aydemir hangi tarafta?

    Aydemir akrabam, Kalpaklı Kemalisttir. Aynen Celal Bayar gibi, ne demisti:

    "Ataturk'e laf söyleyeni Taksim meydanında asarim, mahkemesini sonra yaparım."

    Ben böyle düşünmüyorum.
    @erefefik

Sayfa 808/1002 İlkİlk ... 308708758798806807808809810818858908 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •