Sayfa 850/1004 İlkİlk ... 350750800840848849850851852860900950 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 6,793 - 6,800 arası.

Konu: Viop XXXIV

Alıntı Originally Posted by baba_baskan Yazıyı Oku
    İçimize ordu yerleştirdiklerini düşünüyorum artık.

Ve buna nasıl izin veriliyor.. Kendi ülkelerinde niye savaşmıyorlar. Çocuklarımızın geleceği risk altında. Her an Ankara altındağda yaşananları mı yaşıcaz
    Malesef.öyle oluyor. Kocaeli de 17 yaşında genç bir kıza saldırmış bitanesi. Kızın kafasına taşla vurmuş. Kızımız komada. Allah şifa versin. Kim geliyor, nerden, nasıl geliyor. Suç işliyor. Hala türkiye yol geçen hanı değil mesajı veriyo tv den. Bunlar ülke için truva atı. Gidişat hiç iyi değil. Malesef malesef.

Son dakika: Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Cumhurbaşkanlığı sarayını ele geçirdi.

3.  Alıntı Originally Posted by Koyuncu733 Yazıyı Oku
    Malesef.öyle oluyor. Kocaeli de 17 yaşında genç bir kıza saldırmış bitanesi. Kızın kafasına taşla vurmuş. Kızımız komada. Allah şifa versin. Kim geliyor, nerden, nasıl geliyor. Suç işliyor. Hala türkiye yol geçen hanı değil mesajı veriyo tv den. Bunlar ülke için truva atı. Gidişat hiç iyi değil. Malesef malesef.
    Malesef hemde hiç iyi değil. Ekonomik kriz beni düşündürmüyor. Çocuğumu nasıl koruyabilirim bunu düşünüyorum.Kafada seneryolar dolaşıyor.

genç osman yani 2. osman. osmanlı devletinin kurucusunun adını almış ilk torunudur. aslında dedesinin adının osman değil daha ziyade oğuz şaman isimlerinden olan attaman olduğu rivayet edilir. daha da ilginçtir aralarında 300 yıl var.

genç osmanın birden fazla dil bildiği ve yeniliklere açık olduğu çok belli.

yeniçerilerle beraber macaristanda hotin seferine çıkmış ve burada yeniçerilerin zayıflığı yüzünden yeni bir ordu kurmaya karar vermiş.

ilk önce anadoluya geçmek için lübnandaki dürzü isyanını kullanmak istese de bunun çok küçük isyanlar olduğunu anlatan yeniçeriler izin vermemiş.

osman devamında yerli ve uzman bir ordu kurmak için türk vilayetlere yazı gönderip sadrazama hacca gitmek istediğini söylemiş.

iki olay aynı anda olunca yeniçeriler osmanı idam etmek için saraya koşunca osman yeniçeri ağasına sığınımış. yeniçeriler ağayı parçalayıp osmanı esir alıp yedikulede boğdular der resmi tarih.

1970'lerde müze müdürlüğü yapmış bir müdür osmanın kaftanında nasıl bu kadar kan olur deyip mezarı açtırmış. emekli olunca da kafa yoktu demiş.
    audentes Fortuna iuvat

Türk vatandaşlarının işleri çok zor. Çalışan kişilerden %40 yakın SSK vergi gibi bir çok kesinti var, alış veriş yaparken de %40 Lara varan ek bir vergi var. Bu durumda vatandaşlar ağır vergiler ile ezilirken kesilen paralar saray ve yandaşları na , Suriyeli ,Afgan,vb. Mültecilere gidiyor. Bu kesim ülke kaynaklarına satarak halk yerine yukarıdakilerine yediriyorlar.
    Türk vatandaşları kötü şartlarda çalışıp kazanamıyor , sağlık eğitim gibi devletin sosyal ekonomisinden yararlanamıyor öncelikli torpilli ve mülteci dedikleri kişiler yararlanıyor.
    Özet olarak biz bitmiş iz aglayanimiz yok.
    Bu ortamda nasıl para kazanırız ve yatırım yapanilirizki.

6.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    bugüne kadar hakkınızı helal ediyordunuz da bir tek abd ile gizli kapaklı görüşme yapılması sizi kızdırdı..?
    Yok hiçbir zaman etmedim...

Sahillerde dikkatimi çeken bir konu var. 1 haftadır sahillerde Suriyeli ve Afganlı erkekler i toplayıp polis otobüsüne bindirip götürüyorlar. Tahminim Suriyeli ailelere de sahil ve dışarı çıkmayın diye söylemiş olmalılar. Afganlı göç dalgasini bu şekilde gizlemeye çalışıyorlar.

8.  Alıntı Originally Posted by baba_baskan Yazıyı Oku
    Malesef hemde hiç iyi değil. Ekonomik kriz beni düşündürmüyor. Çocuğumu nasıl koruyabilirim bunu düşünüyorum.Kafada seneryolar dolaşıyor.
    Aynen. Önceden de öyle zengin bir millet değildik. Yokluğuda kendi adıma görmüş biriyim.

Ama gidişat ülkede Türk nüfusun gittikçe azınlığa düşerek hakim güç olmasini kaybetmeye gidiyor. Bunun dönüşü zor olur çok büyük bedellerle olur ya da olmaz.

Olmaz ise bu topraklarda bizden geriye kalan evlatlarimiz çok zorluklar çeker.

"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Sayfa 850/1004 İlkİlk ... 350750800840848849850851852860900950 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •