Originally Posted by
refaba
İyi kötüde biraz ilave,Osmanağayı nereye koyacaksınız ?-42-47 gönüllü alayı kolay kurulmadı 5000 kişilikti,hepside Giresunluydu ?Atatürk bile onun yüzünden Samsuna çıktı Osmanlıya Emperyalistlere kafa tuttuğu için vs konu uzun daha önce belirtmiştim,hiç bir ilin olmadığı şehitliğimiz var Afyonda, bu gönüllü alay Dünyada ilktir,Cumhuriyetin kuruluşunda ön planda yer almıştır Hilafetçilerin yüzündende Cumhuriyet için kurban gitmiştir vs...Çanakkale savaşı esasında bir hezimettir sonucunu hep biliyoruz,karşılığında Yurt Düşmana teslim edildi,İngiliz sırıtarak İstanbula girdi, ülkenin anahtarıda İngilize teslim edildi,ama yazdığınız gibi Kurtuluş savaşı sonucu Cumhuriyet kuruldu,en büyük faktörde Osmanağa ve Atatürktür,düşünün Çepni soyundan gelen bir zat Dünyaya kafa tutuyor,Havza-Batum arasında mekik dokuyor,dedemde Osmanağanın hem yaveri Atatürkünde yakın korumasıydı,66 yaşındayım her anlattığını harfi harfine biliyorum,öldüğünde 16 yaşındaydım...Şu an Atatürkün kurmuş Olduğu Cumhuriyet sayesinde sırtını ona dayamış çok dinci gerici insanlar var ülkemizde,bu sayfalardada görüyorum,madem Arabı,Dinciliği çok seviyorlar defolup gitsinler ülkemizde biz,bize yeteriz,zaten herşey Atatürkün Gençlik hitabesinde yazıyor ve aynende öyle olacak ileride saygılar.
Yer İmleri