Originally Posted by
Usta
Uzun vadede siber guvenlik sirketlerinin cok buyuk yerlere gelecegine suphe yok. Burada sorun, Kron'un bu pazardan ne kadar pay alacagi. Kron sirketi, objektif bakarsak, bunu bilancolarda yansitmiyor, iki senedir yerinde sayiyor. Belki bilerek yansitmiyorlar, belki oteleme yapiyorlar, insan, uyduruk sirketler bilancolarini bu donemde ikiye katlarken, Kron neden yerinde sayiyor demekten kendini alamiyor. Belki bu yil sonunda gercekten de 2020 Faaliyet Raporunda ifade edildigi gibi cok iyi bir bilanco gelecek, ama buna dair de birakin gozle gorulur bir sey, ipucu bile verilmiyor.
Bense sahsen, Kron'un kuruldugu donemden bu yana bunca tokezlemelerine ragmen, sonuc olarak kabaca da olsa, yarim bir kuresel marka olusturdugu, gercekten markalasma yapabilecegini dusunuyorum. Bir buyuk balik da cikip, bakin siz bu isten anliyorsunuz, gelin biz sizin uzerinizden, hazir bu tesvikler varken PAM iliskili ve iliskisiz kulucka uruncukler cikaralim der mi, daha agresif buyumeler yapabilir mi..ihtimal iste.
Ben sahsen devletin bu tur tesviklerine artik cok sicak bakmiyorum. Malum kazanmis oldugumuz soft_away projesinin uzerine yattilar. Eger kazanmis oldugumuzo yuzde 75 pazarlama tesvigini o zaman alabilseydik, yani PAM pazarinin o hizli gelistigi zaman alabilseydik, simdi cok farkli yerlerde olabilirdi. Biz ise, kazanmayi birak, onca emek ve haliyle maddi zarara girdik, onlarsa 2-3 sene boyunca tesvik veriyoruz diye reklam yaptilar. Neyse..
Kendi organik cabalarimizla, ya da ozel tesebbuslerle buyuduk buyuduk, bunlarin tesvigine guvenle is olmaz. Hala aklim havsalam almiyor, devlet ciddiyeti denen bir sey vardi, sen tesvik ediliyorsun, davete icabet ediyorsun, gereklerini yerine getiriyorsun, seciliyorsun, ardindan nasil odemelerin olacagi uzerine toplantilara giriyorsun, sonra her sey, 3 senelik surec son anda birden puffff..
Yatirim tavsiyesi degildir
Yer Ýmleri