Üstadım peki 15 temmuzdan ocak 2017 ye kadar 5 ayda 3.00 dan 3.50 görmüş bir usdtry varken 1 haftada 3.5ü den 3.92 gören bir usdtry de merkezi harekete geçirmek zorunda bırakmış olamazmı. Merkez gaiz arttırmayacağım diye inat ederken 1 haftalık sert hareket bunlarda adeta paniğe neden oldu ki bunun aynısı ı erdem başçıda zamanında 2.60 larda panikle faizi 4 puan birden çekerek yapmadımı. Erdemde zamanında gelişmekte olanlar 0.25 her ay ufak ufak arttırırken faizi sabit tuttu sonra gene 1 haftalık yüzde 5 civarı bir harekete akşam olağanüstü toplantı ve faiz kararı aldı hani bu bademlerin huyu suyu ne yazık ki hep böyle nasılsa düzelir deyip hiçbitşey yapmıyorlat ama bir noktadan sonra dediğiniz iflas rakamı gibi bir rakam oetaya çıktığında bu seferde ne yaptıklarını bilmiyorlar bildiğimiz panikliyorlar.
Benim gördüğüm kısa vadede hani bu kgf olayı daha ne kadar devam eder , kredi geri dönüşlerinde neler olur önümüz ciddi karanlık ama bugünlerde vurun abalıya hesabı gelen doları düşman belledi gidem doları düşman belledi ama faiz bu ekonomiye dolardan çok daha fazla zarar verir kısa vadede rahatlatır ama orta ve uzun vadede ne üretim kalır ne istihdam bu faizle hele ki yüzde 20 lere gelsin bu ülkede mal üretecek keriz sanayici bulamazlar.
Yer İmleri