Artan

286,25 9.99 13:10
289,25 9.98 12:55
92,60 9.98 12:55
295,50 9.95 13:09
81,20 9.95 13:10
Artan Hisseler

Azalan

78,40 -9.99 13:10
39,54 -9.97 13:10
16,09 -9.96 13:10
37,12 -8.26 12:55
28,48 -5.76 12:55
Azalan Hisseler

İşlem

5.946.843.539,25 13:10
3.105.530.745,03 13:10
2.868.082.491,10 13:10
2.683.931.865,25 13:10
2.617.646.149,30 13:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5707 madde; 1 - 8 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Bugün Tuborg'un bilançosu gelince tekrar kontrol ettim:

Bu yil AEFES, Türkiye bira bölümünün satis-FAVOK-karlilik bölümlerini mali tablolardan çıkarmış... Bir bakıma gizlemişler.. Türkiye bira bölümünü diğer ülke bira verileriyle birlestirip "Bira Grubu" diye tek bir konsolide veri olarak vermiş..

Boylelikle, Tuborg ile yaptığımız ciro-FAVOK-karlilik-pazar payı kıyaslamasinin kendilerince önüne geçmişler..

Yanlış yapmışlar...

Dikkatli gözlerden kaçmıyor...

Aynı iş yaklaşık aynı ciro varken Tuborg'un nasıl olup da kendilerden 2.5-3 kat FAVOK uretebildigini anlamak, kendi rakamlarını iyileştirmek için gayret etmek yerine verilerini gizlemişler.

Birileri çıkıp bunlara artık sormali: tuborg satışlarının %33'u kadar FAVOK üretirken siz nasıl olur da %10 FAVOK'de kalırsınız demeli, hesap sorulmalı bunlardan..

Bu grup dövizli kredilerden ötürü en az 10 yıl geriye gitti..

Anlaşılan sıkıntılar hala giderilebilir değil...

%78 paya sahip olduklari Anadolu etap'da meyve bahçeleri ve meyve fiyatları ikiye katlanmasına rağmen bilanco hala zarar yazıyor, mali verilerini de açıklamıyorlar.

Şeffaf olmamanın ötesinde başka bir bit yeniği olduğunu düşünüyorum artık..
     Alıntı Originally Posted by TUNGA Yazıyı Oku
    710 milyon kar hiç fena değil..

Yalnız Anadolu Etap büyük bir kara delik.. Bu dönem de zarar yazmış... %78 pay sahibi olmuşlar, ama; yönetimde tam söz sahibi değiliz diye yine özkaynak yoluyla bilançoda degerlemisler. Yine ortada mali verileri yok..

Bir de... ülkelere göre raporlamaları vardı... Türkiye bira uretim-satislari-FAVOK ile Tuborg'un verilerini karsilastiriyorduk. Bu dönem göremedim.. Bira-icecek bölümü diye ayırmışlar bu dönem.. (Telefondan bakınca yanılmış da olabilirim)

2.  Alıntı Originally Posted by TUNGA Yazıyı Oku
    Bugün Tuborg'un bilançosu gelince tekrar kontrol ettim:

Bu yil AEFES, Türkiye bira bölümünün satis-FAVOK-karlilik bölümlerini mali tablolardan çıkarmış... Bir bakıma gizlemişler.. Türkiye bira bölümünü diğer ülke bira verileriyle birlestirip "Bira Grubu" diye tek bir konsolide veri olarak vermiş..

Boylelikle, Tuborg ile yaptığımız ciro-FAVOK-karlilik-pazar payı kıyaslamasinin kendilerince önüne geçmişler..

Yanlış yapmışlar...

Dikkatli gözlerden kaçmıyor...

Aynı iş yaklaşık aynı ciro varken Tuborg'un nasıl olup da kendilerden 2.5-3 kat FAVOK uretebildigini anlamak, kendi rakamlarını iyileştirmek için gayret etmek yerine verilerini gizlemişler.

Birileri çıkıp bunlara artık sormali: tuborg satışlarının %33'u kadar FAVOK üretirken siz nasıl olur da %10 FAVOK'de kalırsınız demeli, hesap sorulmalı bunlardan..

Bu grup dövizli kredilerden ötürü en az 10 yıl geriye gitti..

Anlaşılan sıkıntılar hala giderilebilir değil...

%78 paya sahip olduklari Anadolu etap'da meyve bahçeleri ve meyve fiyatları ikiye katlanmasına rağmen bilanco hala zarar yazıyor, mali verilerini de açıklamıyorlar.

Şeffaf olmamanın ötesinde başka bir bit yeniği olduğunu düşünüyorum artık..
    Bizim Türk patronların hepsi aynı.
    Vakti zamaninda ANZ Vestelde tum karlılığı yok ediyordu. Vestelin tamamını topladıktan sonra 1-30 fiyatı katladı.

Aefes de de durum benzer gözüküyor. Bira business in kar marji tum dünyada benzer. Bizim Efes grubu nedense ucu ucuna çalışıyor. 10 yil once 350 milyon $ kar eden Bira faliyet kolu , bugun neredeyse 0 karla çalışıyor.

Aynı şekilde Anadolu Etap.. 350 milyon $ yatirim yapıyorsun 5 milyon meyve ağacın var 130 milyon ciro var. Ama şirket zararda..

İşin özeti şu.. Bu sirketi 10 yılda dolar bazinda 1/8 değerine getirdiler. ANZ nin Vestelde yaptığıni yaptıkları anda Aefes bir anda gizli tutulan tüm karları açıklamaya başlayacak.

300/400 milyon $ Bira operasyonlari
    80 milyon $ Anadolu Etap
    200 milyon $ Ccola içecek (payina düşen)

600 milyon $ kar..

Piyasanın iyi olduğu bir gun F/K=10

6 milyar $ ..

Bu potansiyel hali hazirda var..

Sabırla patronların tüm malı toplamasını bekliycez..

;)

3.  Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku

Piyasanın iyi olduğu bir gun F/K=10

6 milyar $ ..

Bu potansiyel hali hazirda var..

Sabırla patronların tüm malı toplamasını bekliycez..

;)

bende patrondan mal bekliyorum
    ------------------------------------------------------------------------
    Al-Tut-Sat tavsiyesi değildir. Her koyun kendi bacağından asılır.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •