Sayfa 170/1312 İlkİlk ... 701201601681691701711721802202706701170 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,353 - 1,360 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Bakalım yaklaşık düşünmek için 1 yilim var şimdiden fikirleri toplamak istiyorum. 2023 yılında dolar fırlar ve ekonomi duraganlasirsa konut fiyatları 2023 için oransal olarak az artabilir daha doğrusu dolar karşısında ezilebilir.

"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."

2.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Mülteciler bu şekilde akın ettikçe gıda fiyatları arşa çıkar, kiralar da uçuşa devam eder.

2019 yılı bm raporunda Türkiye'de 5,6 milyon mülteci ve göçmen yaşadığı belirtilmiş. Kaynak: https://www.amerikaninsesi.com/a/bm-...i/5088989.html
    bir tutturmuşsunuz mülteci lafını, sanırsın mülteciler yüzbinlerce konut alıyor.
    4 milyon Suriyeli var. Ortalama 5 çocuk, karı koca ile birlikte 7 kişi(tek eşi varsa),
    hepsinin ev alacakları parası olsa 500 bin ev yapar.
    çoğu mülteciye asgari ücret bile ödenmediği bir ortamda bu kişilerin talebi patlatacak konut almasını beklemek hayalcilikten öte saflıktır
    AYDA 100 bin YILDA 1 MİLYON konut satılan Türkiye'de YILDA 40 bin konut alan yabancıların fiyatları zıplatacağını söylemek için ya emlakçı yada ev sahibi olmak gerekir.

3. Mülteci ve göçmenlerin tüm Türkiye'ye eşit dağıldığını düşünüp, 1 milyon adet konut ihtiyacı var sanırsanız yanılırsınız.

Mülteciler belirli şehirlerde yoğunluk gösteriyor, diyelim A şehrinde yıllık 200 bin konut satılıyor olsun. Bu konutlardan 30bin tanesi ölenlere ve o şehir dışına göç edenlere ait. 80 bin tanesi yeni evlilere, aile evinden ayrılanlara boşananlara ve diğer şehirlerden gelenlere gerekli, kalanlar da içinde kiracısı olup satılan konutlar, oturduğu evi satıp daha büyük ya da küçük ev alanlardan oluşuyor.

Şimdi yılda 200bin adet konut satılan bir şehirde gerçek ihtiyaç şu varsayımda yıllık 50 bin konut. Bunu inşaat sektörü karşılayamazken bir de mülteci ve göçmen talepleri fiyatları iyice yükseltir.

1,5 yıl önce 5000TL'ye çok çok iyi diye kiraya verdiğimiz Suadiye'de şu an kiralara aylık 12bin tl isteniyor, eskiden 10 sayfa kiralık çıkardı şimdi 2 sayfa.

Arz ve talep ilişkisi fiyatları akıl almayacak yerlere getiriyor. Arzın sağlanması da inşaat sektöründe en az 2 yıl.

Forum üyemiz mültecilerle birlikte oturmak istemeyen halkın, mültecilerin olmadığı yerlerde oturmak istemesi ve kiraların dolaylı olarak mültecilerin olmadıkları yerlerde dahi artması tespitini yapmıştı.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. Ressam abimizde buradaymis ben komutan logar sayın ressam belki hatırlarsınız ehliyet konusunda yardımcı olmaya çalışmıştım bı ara

Arkadaşlar bir şey alırken veya satarken dolar bazındaki değere bakıyorum. Evimi 1 yıl önce aldım aldığım gün dolar seviyesine baktım ve o fiyatı kaydettim mesela..
    Satarken bakacağım karda miyim zararda miyim. Beni TL nin değeri zerrece ilgilendirmiyor satışımda çünkü kendimi kandırmak istemiyorum.

Bu konuda bu başlık galiba yılların başlığı ve uzun süredir burada olan arkadaşlar vardır burada mesela hiç Türkiye'deki konut fiyat artışı ile dolar artışı korelasyonu grafiği var mı?
    Tahminim dolar bir adım öndedir diye düşünüyorum ama tabii gerçek araştırma her şeyin önündedir.

"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."

5. Ama şimdi o Pendik uydukent eski Pendik uydukent değil
     Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Çamur attığım zannedilir mi bilmem ama, bu daireden sitenin kapısına kadarki mesafe, benim evimin marketlere ve fırına olan mesafesinden fazladır.

Site kapısı dediysem, kapıya gelince de iş bitmiyor ha.
    O kapıdan çıkınca da şehrin kaynaştığı noktaya çok uzaksınız.
    Google maps sokak görüntülerinden alemdağ emlak konutlarının çevresine bir bakın, şok geçireceksiniz.
    Böyle yerler için nasıl milyonlardan bahsediliyor aklım almıyor.

Hiç unutmam, yıllar önce bir bayan arkadaşım pendik uydukentte oturuyordu.
    Her gün işe gidebilmesi için, babası evden otobüs durağına arabayla bırakıyormuş. Şaka gibi.

6.  Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar önümüzdeki yaz evimi satmak ve daha düşük fiyatlı bir ev alıp geri kalan para ile dövize geçmek istiyorum sizce nasıl olur?

Amacım önümüzdeki yaz düşük kredi dönemi olursa onu kullanmak ve 2023 seçimlerine dövizle girmek

bunun cevabını bilen olsa zaten zengin olurdu.

bu tarz tahmin işleri çok zor. daha 1,5-2 sene önceye kadar evler elde kalıyordu, covid yüzünden iyice batacaktı evler bedavaya satılacaktı şehirler boşalacaktı v.s. derken istanbulda evler x2 yaptı neredeyse.

ucuz kredi ile döviz almak mantıklı ama bunu ev satmadan yapmak daha az riskli olur gibi geliyor.

7.  Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Ama şimdi o Pendik uydukent eski Pendik uydukent değil
    O bahsettiğim olay 2007 yılı.
    Hiç bir semt 2007'delki gibi değil.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

8. Oturduğum mahalleye baktım depremden sonra yapılan eşyasız daire sayısı sadece 1 .

Oda uçuk fiyat yazdığı için kalmış sanırım .

Komşu mahallerden ev var ama 30-40 bin civarında hep ilanlar

Sayfa 170/1312 İlkİlk ... 701201601681691701711721802202706701170 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •