Sayfa 205/340 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305 ... SonSon
Arama sonucu : 2719 madde; 1,633 - 1,640 arası.

Konu: TUCLK - Tuğçelik Aluminyum Metal Mamulleri

1. Olayı çözdük bir denetçi arkadaşa sordum yukarıdaki mailin meali ne diye…
    Söylediği şu:

Şirket ilk çeyrekte yazması gereken banka kredilerinden kaynaklanan kur farkı giderini ilk çeyrekte esas faaliyetlerden diğer giderlerler kalemine gömmüş.
    (Bknz: ticari işlemlerden kaynaklanan kur farkı gideri)

2. Çeyrekte ise denetçi bunu buradan ayırmış ve finansman giderinin içine yerleştirmiş.
    Yani değişen bir şey olmamış.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

2. Sn. Monaroza elinize sağlık, aynı cevaplara bende ulaştım.

Gerek Şirket gerekse Denetçi ' den dönen cevaplar doğrultusunda iş açıklığa kavuşmuştur.

Şirket 3 aylık finansal tabloda yasal mizan VUK gibi bilanço göndermiş olup 7.8 milyon TL kur giderini Esas Faaliyetlerden Gider kalemi altında göstermiştir. O yüzden finansman gideri kalemi altında, gider görünmemektedir.

6 aylık finansal tabloda Denetçi bu gideri Finansman Gideri altına taşımıştır.

Net karlılığa etkisi yoktur.

Herkese bol kazançlar dilerim.

Syg

3. Ben şirketin genel kuruluna katıldıktan sonra hisse almaya karar veren birisiyim.
    Genel olarak şirketin bulunduğu sektör ve İlhan bey gibi profesyonel birisinin şirkette olması, şirketin Ev pazarı için yaptığı ve yapacağı hamleler ve bonus olarak beyaz eşya tarafı kısaca beni ikna eden temel sebebler oldu. Şirket sahipleri hakkında olan belirsizlikler zaten hep var fakat bu konularda da şikayetim olsa bugüne kadar koç, iş, Oyak ve bir kaç şirket haricinde hiç bir hisseyi zaten almamak lazım düşüncesinde olduğum için şirketlerin sektörüne ve esas faliyetine odaklanmak hep daha doğru oldu benim için.

şirket hakkında basit düşüncelerimi söyledikten sonra son bilanço ve yapılan yorumlar hakkında şunu söylemek istiyorum en temel konu şu
    2021/1Ç bilançoda dip not6 da şirketin yabancı para yükümlülükler 75,987,986 TL iken
    net yükümlülükler de sadece 320,969 TL gösteriliyor
    ve böylece Net Yabancı Para Pozisyonunun 47,8 milyon artı oluyor aslında -28miyon tl olması gerekiyor.
    Bunun neden böyle olduğuna yönelik net bir sonuç henüz yok.
    Ve şirketin öyle bu parayı bir yerelere götürdüğü yada şapkadan tavşan çıkardığı falan yok aksine bunu 1.ç de yapmış ve o zaman kimse için kötü değildi asıl şimdi yapması gerekeni yapıyor! Birçok kişi gibi ilk bakışta bu kadarda gider olur mu diyoruz lakin daha objektif olunması lazım.

Ben burada Sayın Kors, HEG, Mahirer in yazıkları gibi şirketin esas faliyetine bakmayı daha önemli görüyorum.
    Son düzenleme : tascene; 23-08-2021 saat: 14:01.

4. Ben bunları yazarken Sayın Monazora ve KoRs olayı çözmüş. Çok teşekkürler ve emeklerinize sağlık.
    1.Ç/2021 bilançosunda 75milyon TL yabancı para yükümlülüğü ve diğer yükümlülüklerden oluşan finansman giderini
    Finansman Gideri kalemine yazılması gerekirken
    Esas Faliyetlerden Giderler kalemine yazmışlar
    ve bunu 2.Ç/2021 de düzeltmişler ve olması gereken yere taşımışlar.

5. Net alıcı ve net satıcı yok, yamyam tahtacı 4-5 aracı kurumdan al sat yaparak hisseyi aşağı çekiyor planı dahilinde…

6. Smile

Gayet açıklayıcı bir cevap, elinize sağlık. Dediğim tam tutmasada yaklaşmışım

Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Olayı çözdük bir denetçi arkadaşa sordum yukarıdaki mailin meali ne diye…
    Söylediği şu:

Şirket ilk çeyrekte yazması gereken banka kredilerinden kaynaklanan kur farkı giderini ilk çeyrekte esas faaliyetlerden diğer giderlerler kalemine gömmüş.
    (Bknz: ticari işlemlerden kaynaklanan kur farkı gideri)

2. Çeyrekte ise denetçi bunu buradan ayırmış ve finansman giderinin içine yerleştirmiş.
    Yani değişen bir şey olmamış.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Bence alım fırsatı veriyor; ancak finansal gideri neden esas faliyetlerden diğer giderlere yazmışlar ilk çeyrek anlamadım. Yani derdin ne? Zaten mevcut karlılığı etkilemiyor. Garip..

Her neyse şimdi şöyle bir şeyde var; teknik diye bir şey ve teknik diyor ki all time high dan satış yiyor. Bu gayet doğal.

Hayırlısı olsun bakalım.

Valla ben de aynen öyle ...
    Ciro her çeyrek bazda artıyor mu, Brüt kar ve Esas Faaliyet karı artıyor mu ona bakarım.

Bugün bir hissemden vazgeçip yüklemeye devam ettim. Miktar yazmayım ama epey daha aldım diyeyim.
    Şimdi bir hissemin daha öncelikle yarısından vazgeçmek üzereyim. Daha cazip bir fırsat doğarsa onu da buraya aktaracağım.
    Hatta diyorum ki biraz fazla aldım galiba, benim yüzümden aşağı bastılar.
    Bazen düşerken kademelere yüklü satış yazıyorlar ki aşağı doğru satış gelsin diye. Birileri yukardakileri alırsa iyice aşağı basıp almaya çalışıyorlar. Sanki yine öyle yaptılar

Sayfa 205/340 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •