https://www.aygaz.com.tr/uploads/yat...30.06.2021.pdf
Kısaca benim gördüklerim.
- Özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlar (EYAŞ+Entek) bu dönemde 197,6 milyon TL katkı sağladı. Söz konusu karın majör kısmı EYAŞ kaynaklı olup EYAŞ'tan 172 milyon TL, Entek'ten 25 milyon TL olarak görülmüştür.
Koç Topluluğu'nun elektrik üretim şirketi olarak faaliyet gösteren Entek Elektrik Üretimi A.Ş. (ENTEK), 30 Haziran 2021 itibarıyla Kahramanmaraş, Karaman, Samsun ve Mersin'de yer alan 264 MW'lık sekiz adet hidroelektrik santrali (HES) ve Kocaeli'nde bulunan 112 MW'lık doğal gaz çevrim santrali ile toplamda 377 MW kurulu güce sahiptir.
Entek, STEAG Rüzgar Süloğlu Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. ile STEAG Turkey Enerji Yatırımları ve Hizmetleri A.Ş. şirketlerinin %100 hisselerinin satın alınmasına ilişkin söz konusu şirketlerin paylarının tamamına sahip STEAG GmbH ile bir hisse alım ve satım sözleşmesi imzalamış, söz konusu hisse alım satım işleminin kapanışı nihai onay ve izinler sonrasında STEAG GmbH'ye yapılan 58,9 milyon USD tutarındaki ödeme ile 4 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşmiştir (Not 22). 60 MW'lık elektriksel kurulu gücü olan rüzgar enerji santraline sahip STEAG Rüzgar Süloğlu Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. hisselerinin yukarıda bahsedilen sözleşme kapsamında devralınması ile Entek'in elektriksel kurulu gücü toplamda 436 MW olmuştur.
İleride Aygaz'ın LPG şirketinden daha çok diğer enerji alanlarına yoğunlaşmasını bekliyorum. Entek ve Eyaş(Tüpraş) ın katkısı artarak devam edebilir. ENTEK te dikkatimi çeken bir hususu belirtmek isterim. Özellikle yenilenebilir enerji alanlarına yatırım yapıyor. Akıllıca.
“Finans piyasasında, türev işlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarıdır.” -mustican
"Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen. Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Yer İmleri