Sayfa 128/1006 İlkİlk ... 2878118126127128129130138178228628 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 1,017 - 1,024 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1. Yıllar önce hatırlamadığım bir yerden gelen A5 boyutunda bir sürü kağıt vardı elimde. Yani A5 bildiğiniz gibi A4'ün yarısı kadar. Pratik olarak bir kullanım yeri yok bunun benim için. Neredeyse 6-7 yıl sonra bir iş oldu tam da bu kağıtların boyutunda yüzlerce çıktı almam gerekti. Cırt diye bitti eldeki stok.

Yatırım da böyledir.

Kimsenin istemediği malı elinden ucuza alıp zamanı gelince pahalıya çakmak

2. Way petrol bitecekmiş, piller dünyayı ele geçirecekmiş. Bir baktım EXXON Mobil dipte neredeyse gittim az bir şey ekledim portföye.

Yahu petrol biter mi yaaa dedim sırıtarak

ytd

Borsada mantik yoktur.1999 da deprem oldu.2000 de 5 katina cikti.al sana mantiksizlik.

4. Bu gün arkadaşlarımla konuştuğumda çoğu kimse Fed faizleri yükseltince emtialar altın gibi dolar gibi ve faiz gibi enstrümanların artacağını gayrimenkulün çakilacagini söylüyor. Başka bir grupta Türkiye de çıkan hiçbir şeyin düşmeyeceğini aksine gayrimenkulünde çok artacağını söylüyor. Buyrun size iki farklı görüş. Hangisi çıkacak göreceğiz

Fed faiz arttiramaz.hikaye bence.dot chartlari doldurur dururlar.hep beklentiyle oynarlar.oyuncak iste.

6.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Bu gün arkadaşlarımla konuştuğumda çoğu kimse Fed faizleri yükseltince emtialar altın gibi dolar gibi ve faiz gibi enstrümanların artacağını gayrimenkulün çakilacagini söylüyor. Başka bir grupta Türkiye de çıkan hiçbir şeyin düşmeyeceğini aksine gayrimenkulünde çok artacağını söylüyor. Buyrun size iki farklı görüş. Hangisi çıkacak göreceğiz
    Türkiye'deki fiyat düşmeme olayı tabanın TL olmasından dolayı.

Taban TL olunca bist hariç, pratik olarak kullanım olanı olan her malın fiyatı yükseliyor, malum enflasyon 30-40%.

Bist yükselmiyor çünkü bist ne yenir, ne barınma sağlar, ne içilir. Hepsi kağıt üstünde.

Ev aldınmı barınma ihtiyacını, tuvalet kağıdı aldınız mı malum ihtiyacı karşılıyorsunuz. Bunların hepsi gözle görülüyor. Bizim milletimiz gözüyle görmediği şeye inanmaz.

Emlakta durum nasıl pek takip etmedim ama birkaç yıl öncesine kadar (2018-2019) emlak fiyatları dolar bazında baya düşüktü. Pandemiden sonra coşuldu sanıyorum.

ytd

7. Fed faiz artırmasa da tahvil alımını azaltsa veya kesse aynı hesaba gelir.

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Yine de arastirmaya deger diyorum o az sayidaki istisnayi...

Yoksa yillar gecer ve buradaki aglamalar devam eder..

Ayrica sizi cok karamsar buluyorum..

Yatirimci adam iyimser olur, iyi dusunur, yoksa para kazanamaz.

Syg,
    Hocam şu ülkede ve Dünyada iyimser olmak için hangi sebepler geçerli olmalıdır ki.
    Son 15 senedir bir sürü olumsuzluklar yaşandı ve hâlâ en kötü ne olabilir derken daha kötüsü yaşanıyor.
    Pandemi, göç dalgası, siyaset, ekonomi.

Sayfa 128/1006 İlkİlk ... 2878118126127128129130138178228628 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •