Sayfa 199/1006 İlkİlk ... 99149189197198199200201209249299699 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 1,585 - 1,592 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Euro/TL su an itibari ile 9.95

Bir Cow-Boy umuz vardi..

10,01 den euro aldim diye kasim kasim kasiliyordu..

Rahatladin mi simdi deyince bana killanmisti..

Oysa ben kotu bir niyet ile soylememistim, tam tersi herkesin rahat ettigi yerde olmasini savunuyordum.

Aradan 4-5 ay gecti adamcagiz TL fayisinden de oldu..

Dovis yatirimi zordur..

TL ise bir iluzyon...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. Vakıfbank ÖB 717K %18,7 45 gün.

Botasin ay başında yaptığı %15 zam elektrik.sirketilerinin
    üretim maliyetini yukseltti elektriğe ekim de bir zam daha gelirse is değişir .
    Yılsonu 15-16 degil 17.5-18 kapatır.
    elektrik zammı pas gecerse bu sefer ocakta %20-25+ gibi zam yapmasi lazim bu şirketler hayir kurumu degilki aninda maliyeti yansıtırlar.
    Son düzenleme : paramanya; 10-09-2021 saat: 17:43.

4.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Bende şu çekirdek mevzusuna kadar faiz inmez, stopaj devam eder görüşündeydim.
    şuanki görüşüm 50 baz puan faiz iner stopaj yılsonuna kadar devam eder görüşündeyim.
    Ekim 50
    Kasım 50
    Aralık 100
    Şeklinde indirim bekliyorum. Stopajı bitirirlerse daha sert bir geçiş olur onu şuan yapmazlar görüşündeyim.
    Bu dediklerimizin hepsi 1 gece yarısı çıkacak kararnameye bakar.
    200 puan hangi derde deva olacak. En az 12 ye indirilecek. Yoksa 200 puanla kalsa herkes bayram eder.

Döviz yada altın alan adam genelde uzun vade koruma amaçlı alıyordur, çünkü TL hiç bir zaman uzun vadede kalınacak yada değerini koruyacak bir para birimi değildir bunu idrak etmiştir. 94 ve 2001 krizinde bir gecede %100 fakirleşen halkın belleğindeki anılar hala taze sayılır. yeni gençler bilmesede onlarında bu acıları tadacağı günler yakın. Dolayısıyla ben şahsen maaşını bile alır almaz dolara dönen bir çok insan bilirimki uzun vade para saklayan adam için 3-5 kuruş TL faizi için kapı kapı banka dolaşıp pazarlık yapmaktansa çok daha akıllıcadır. Sizinde dediğiniz gibi uzun vadede tüm araçların getirisi birbirine yakınsar ne de olsa ancak bir farkla ! TL nin devalüasyon riskini hedge edecek hiç bir aracınız yoksa bir gece ansızın dımdızlak kalıverirsiniz. 2001 ve 94 krizinde millet saç baş yoldu iş adamları dahil. O zamanlarda fayiz lokum gibi ne diye dolarda bekliyon diye çok bilmiş ağzı kulaklarına varan tipler vardı , sonra dobroski oluverdiler bir gecede. Sonra bizler sorduk onlara: Nasıl yediğin lokumun tadı güzel mi diye ? Sonra hepsi bir ağızdan nasıl olduda bunlara bu kadar güvenip tümüyle TL de kalmak gibi bi ahmaklık ettik diye dövündüler. Ki o nasıl olduda bunlara güvendik dedikleri yöneticiler şimdikilerden 1000 kat daha liyakat sahibi işinde ehil insanlardı. sözüm şu ki. bu ülkede kim döviz ve altın yatırımı yapıyorsa akıllı adamdır. TL de fayiz kovalayanda riski seven adamdır. nokta

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Euro/TL su an itibari ile 9.95

Bir Cow-Boy umuz vardi..

10,01 den euro aldim diye kasim kasim kasiliyordu..

Rahatladin mi simdi deyince bana killanmisti..

Oysa ben kotu bir niyet ile soylememistim, tam tersi herkesin rahat ettigi yerde olmasini savunuyordum.

Aradan 4-5 ay gecti adamcagiz TL fayisinden de oldu..

Dovis yatirimi zordur..

TL ise bir iluzyon...

Syg,

6. başta Fed ve dünya faiz arttırımına hazırlanırken
    biz faiz mi indireceğiz ?
    oldukça eğlenceli geçecek önümüzdeki günler.

Don kişot ve Sanço Panza nın maceraları
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

7.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    200 puan hangi derde deva olacak. En az 12 ye indirilecek. Yoksa 200 puanla kalsa herkes bayram eder.
    12 olması için bir 128 daha lazım bulurlarsa iner

8.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    12 olması için bir 128 daha lazım bulurlarsa iner
    Hocam yanlış anladın. 200 puan inse olur inmese ne olur.

Sayfa 199/1006 İlkİlk ... 99149189197198199200201209249299699 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •