Sayfa 520/1002 İlkİlk ... 20420470510518519520521522530570620 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,153 - 4,160 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    küçük fark dediğiniz yılda %3,5 yani 100 bin lira birikimi olan orta gelirli bir vatandaş için bir ppz'ye kıyasla yılda 1 maaş fazladan ikramiye demek. o da naci ağbal olayından %1 lik bir darbe yediği halde. geçmiş 5 yıllık grafikte de öyle bir feci dönem gözükmüyor. geçen 5 yıldan daha feci bir gelecek bekliyorsanız borsada pozisyonunuzun olması çelişki değilmi?
    Ben öst'lere her zaman mesafeliyim, o fark için alınan riske değmez benim için, herkesin risk algısı farklıdır.
    ÖST'lerde sıkıntı çıkması illa bist'i de etkileyecek bir ekonomik bozukluk olmasını gerektirmez, şirketin kötü yönetimi böyle bir şeye sebep olabilir.
    O yüzden alınan riske değmeyeceğini tamamen kendi şahsi fikrim olarak söylüyorum.
    Aksini düşünenlere de bir sözüm yok.

2.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    küçük fark dediğiniz yılda %3,5 yani 100 bin lira birikimi olan orta gelirli bir vatandaş için bir ppz'ye kıyasla yılda 1 maaş fazladan ikramiye demek. o da naci ağbal olayından %1 lik bir darbe yediği halde. geçmiş 5 yıllık grafikte de öyle bir feci dönem gözükmüyor. geçen 5 yıldan daha feci bir gelecek bekliyorsanız borsada pozisyonunuzun olması çelişki değilmi?
    üzülerek söylüyorum ki bu kriz ülkede ahlaki yozlaşmayı da beraberinde getirdi.
    geçen gün 20 tl lik bir şey alacaktım en fazla 5 tl fazla öderim diyerek ilk gördüğüm kırtasiyeden aldım. Esnaf 20 tl lik malda 5 değil 10 tl geçirdi.

3.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    üzülerek söylüyorum ki bu kriz ülkede ahlaki yozlaşmayı da beraberinde getirdi.
    geçen gün 20 tl lik bir şey alacaktım en fazla 5 tl fazla öderim diyerek ilk gördüğüm kırtasiyeden aldım. Esnaf 20 tl lik malda 5 değil 10 tl geçirdi.
    fırsatçılık diz boyu. yıllardır aynı markaları aldığım ayakkabıcıma gittim, geçen sene 100 lira olan ayakkabılara şimdi 250 lira istiyor. üretimde kullanılan petrole elektriğe kumaşa vs. o kadar zam gelmemiştir de hadi %50 zam geldi diyelim, %150 zam nedir yahu? bu ülkedenin doğasında zaten bir fırsatçılık kültürü vardı her zaman ama şimdi durum berbat. facebookta bi haber vardı; yaşlı gözü görmeyen bir müşterisine kazı kazandan çıkan büyük ikramiyeyi alıp kaçan lotocuyla ilgili. sayfada binlerce kişinin yaptığı övgüleri ve konan kalp işaretlerini görsen yemin ediyorum kalp krizi geçirirdin, nerdeyse bunun hırsızlık olduğunu düşünen tek kişi yoktu. empati yok, vicdan yok, kendi aklıyla düşünme yok.. aşı karşıtları, tepsi dünyacılar..uçsuz bucaksız bi cehalet övgüsü ve ahlaki yozlaşma var ve biz bu güruhun seçtiği liderlere mahkumuz ne yazıkki..kolay bir yolu olsa sadece bu ülkeden değil, bu dünyadan bile gitmek istiyor insan.

4. Ak Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçlarına Yatırım Yapan %115 Anapara Koruma Amaçlı 54. Fon - APK54
    Fon ile, eşit ağırlıklı olarak, Tesla Inc., Nio Inc., Bayerische Motoren Werke (BMW) AG ve Volkswagen AG ortaklık paylarından oluşan sepetin yükselişine dayalı opsiyonun USD bazında olası getirisine kolaylıkla yatırım yapın. Üstelik en az %15 getiri hedefiyle!
    Vade sonuna kadar (14 Kasım 2022) fondan çıkmamanız durumunda, ortaklık payı sepeti kaybetse dahi, %15 getiri elde etmeniz hedeflenir.
    Fona 10- 21 Eylül 2021 tarihlerinde Akbank Mobil, Akbank Direkt İnternet Şubesi ve Akbank şubelerinden ya da Odeabank ve Burgan Bank üzerinden 500 TL ve üzeri miktarlarda yatırım yapabilirsiniz.

5. Ak Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçlarına Yatırım Yapan %115 Anapara Koruma Amaçlı 53. Fon - APK53

Anapara Korumalı 53. Fon ile Altına dayalı yabancı borsa yatırım fonunun yatırım dönemi başı ve sonu arasındaki dolar cinsi performansına yatırım yapın. Yaklaşık on dört aylık vade sonunda belirlenen bariyer seviyesi ve iştirak oranı paralelinde getiri elde edin.
    Fon, altının Amerikan Doları (USD) cinsi getirisini takip etmeyi hedefleyen SPDR - Standard & Poors Depositary Receipt Altın Borsa Yatırım Fonunun (Altın BYF) getirisine %45 - %55 arasında gerçekleşmesi beklenen bariyer seviyesine kadar ve iştirak oranı ölçüsünde yatırım yapmaktadır.
    Vade sonuna kadar (14 Kasım 2022) yatırımda kalmanız durumunda, Altın Borsa Yatırım Fonu değer kaybetse dahi, %15 getiri elde etmeniz hedeflenir.
    Fona 10 - 21 Eylül 2021 tarihlerinde Akbank Mobil, Akbank Direkt İnternet Şubesi ve Akbank şubelerinden ya da Odeabank ve Burgan Bank üzerinden 500 TL ve üzeri miktarlarda yatırım yapabilirsiniz.

6.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bistin eksi kapattığı bir gün için abartılı değil mi? diğer günlerde de pek tutmuyor gerçi türeve asılıyorlar herhal. neyse sen paylaş yine de ihtiyacı olanlar vardır. teşekkür etmek konusunda biraz tutuk olsalar da: )
    Kendime notlar olarakta kullaniyorum bu degerleri. Ertesi gun fonun basarisi hakkinda fikir vermesi acisindan. Tesekkure pek gerek yok bu yuzden

10 fonluk bir excel tablosu yapip paylasmayida dusunuyorum ama ayi piyasasinda cok zevkli olmuyor takip etmesi. Boga piyasasi oldugu zamanlar hevesle olustururdum excel tablolarini, paylasirdim.

Saygilar. Bol kazanclar. Tabi eger boyle birsey mumkunse

Kazananlar kulubu bitti gibi simdilik...

https://youtu.be/k5lmWrWilnw

7. fon sayfasında aşı karşıtlığından örnek vermemin sebebi şu. içimize çip yerleştirip bizi zombi yapacaklar diyen sokak delilerini hiç saymıyorum da bu karşıtların en makul konuşanı bile şöyle diyor; internette kimileri 2 yıl sonra aşı bizi öldürecekmiş falan diyor ben olmam: ) zekası tanımadığı birilerinin aklıyla yaşayan sürüye uyum sağlamış koyun seviyesinde. peki tıbbın ürettiği aşıya güvenmiyorsun da tıbbın kurduğu hastanedeki tedaviye nasıl güveniyorsun? virüs diye birşey yok diyen bile hastalandımı seve seve yoğun bakıma koşuyor. şimdi beyni bu kadar çalışan bir adama sen devletiminizin beka sorunu var o yüzden her türlü hırsızlık kaçakçılık açgözlülük hak ihlali mübahtır dersen o adamı takip eder. reyiz yapıyor, kalabalık da yapıyor ben de yapayım der. o yüzden gidişat kötü.

8.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    fon sayfasında aşı karşıtlığından örnek vermemin sebebi şu. içimize çip yerleştirip bizi zombi yapacaklar diyen sokak delilerini hiç saymıyorum da bu karşıtların en makul konuşanı bile şöyle konuşuyor; internette kimileri 2 yıl sonra aşı bizi öldürecekmiş falan diyor ben olmam: ) zekası tanımadığı birilerinin aklıyla yaşayan sürüye uyum sağlamış koyun seviyesinde. peki tıbbın ürettiği aşıya güvenmiyorsun da tıbbın kurduğu hastanedeki tedaviye nasıl güveniyorsun? virüs diye birşey yok diyen bile hastalandımı seve seve yoğun bakıma koşuyor. şimdi beyni bu kadar çalışan bir adama sen devletiminizin beka sorunu var o yüzden her türlü hırsızlık kaçakçılık açgözlülük hak ihlali mübahtır dersen o adamı takip eder. reyiz yapıyor, kalabalık da yapıyor ben de yapayım der. o yüzden gidişat kötü.
    Cok fazla genelleme ve kumesellistirme yapiyorsunuz, nacizane tavsiyem marjinal orneklemelerden yola cikip dogru ve mantikliyi aramayiniz, ulasamayacaksiniz kendinizi yoracaksiniz. Gunumuzde binbir cesit benzemezin ozellikleri var ve bunlari klasik olcumlemeler ile istatistiksel degerlemelere yansitmanin imkansiz oldugu bir donemdeyiz. Global olarak da olcumlemelerde sapmalarin zirveleri yasanmakta..

Ornek vermem gerekir ise

A partiye oy vermiyorum deyip verenler
    Asi karsiti gibi gorunup asi olanlar
    Faize karsi olup parasi mevduatta olanlar

Var da var o yuzden klasik degerlendirmeler vaktinizi calar.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 520/1002 İlkİlk ... 20420470510518519520521522530570620 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •