1700 üstü
1500 altı
Arasında bir yerde
20 Eylül Evergrande sınav günü...
22 Eylül FED...
23 Eylül TC merkez kararı...
Ben kriz olsam geleninnn...
Gelmem lenn,
Lehman gibi Evergrande herhangi bir sorun yok ödüyoruz desin...
FED Eveleme geveleme,Kem küm lambur lumbur desin...
TC Merkez atladım da geçtim,kimseye de suya sabuna da dokunmadım desin...
Oooohhh herkes bir rahat nefes alsın...
İŞTE TAM O SIRADA ANİDEN ÇIKARIM ORTAYA...
KRİZ EMEKDAR...![]()
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi içermez.Başkalarının fikirlerine göre yatırım yaparsanız zarar edebilirsiniz.
240 dk da dolares kafayı kaldırdı .
bazı anomaliler zorlama hareketleri açıklıyor:
kchol diğer bileşenlerinden önemli oranda ayrıştı, toaso dışında diyelim.. normalde holding iskontosu beklersin bileşenlerine göre (daha düşük f/k), ama son dönemde kchol ciddi outperform etti endeksi ve kendi bünyesindeki hisseleri..
bir diğeri garan.. agustos başına göre bankacılık endeksi (xlbnk) bileşenlerini %10 civarı outperform etti.. bu endeksin önemli dört bileşeni garan akbnk isctr ve ykbnk.. garan hepsine fark attı.. endeksin kendisine %7-8 fark attı.. diğer üç banka endeksten daha aşağıda.. bu demek ki sadece garan forse ediyor..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Garanti ve Tofaş Otoda buldular 9-10 tane shortcu keriz devamlı bunları söğüşlüyolar , başka bi olay yok borsada 2 aydır...
son dönemde robotların etkisi konuşuluyor..
destek direnç gibi seviyelerin oluşumunu sağlaması ve/veya bunları kullanması robotların bozucu etkisi için bir örnek..tamamen legit ama neticede bozucu bir etki..
buna ek olarak analiz (quantitative) tekniklerle hisse pariteleri veya endeks ile hisse sepetleri arasındaki ilişkileri hedefleyen stratejileri de av konusu yaptıklarını düşünüyorum buna ilişkin emareler var, işlem yaptığmız terminallerde saat (saniye dahil) bilgisi var, bunla eşleşen "kanal bilgisi" de var.. bunları gece algolarla taratabilirler.. çok basit.. ve bu tür ilişkileri hedeflemiş stratejiler açığa çıkar.. mesela ben robotla işlem yaptığımda "matriks iq" yazıyor, veya manuel işlemlerim aracı kurum terminalinin ismi ile kanal başlığında kaydı tutuluyor...
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri