Alıntı Originally Posted by uyuyan Yazıyı Oku
Borsada hisse taşımanın para kazanmak dışında ne gibi bir maksadı olabilir, düşüncelerinizi paylaşmanızı çok isterim, sayın Jonathan.

IN2010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 Alıntı Originally Posted by hasan polat Yazıyı Oku
JoNaThAn dostumdan bir alıntı;
Başka detaylara dair unsurları ara ara aklıma geldikçe dile getiririm. Bunlar benim sesli düşüncelerim. Pozisyonum sabittir ve oyunla, karla, parayla, kazançla işim yoktur. Tekrar ediyorum, para kazanmak için burada değilim. Para kazanmak, bu işin sadece en sondaki birkaç küçük detayından biridir. Para kazanmak, para katlamak için borsaya girmenin cinsellik hedefiyle evlenmekten farkı yoktur.

Dostum sazanlar benim konumun dısında Kızmakta haklı olabılirsin bizim hemfikir olmadıgımız bir nokta var. 1,2 milyar kar 50-60 TL de yapar 30 TL dede kalır. Ben 30 TL de kalmayacagını düşünüyorum.

Diger konuyu çok merak ettim borsaya niçin girdin?
Toplumları ayakta tutan aile müessesi . ailede çocuk sosyallesir gelecegi onlara teslim edecegimizden onların en iyi sekilde egitilmeleri toplum yararınadır Evlilik bunun için gerekli ama insanların dogasında cinsellikte var Herkez Ülkeye hayırlı evlat yetiştirecegim diye evlenmez. cinsellikte evlilikte roloynar.
"Borsada para kazanmak."

Yanlış bir ifade.

Biz borsada değiliz, hiç olmadık. Çünkü yatırım yaptığımız varlıklarımızı nadir durumlar dışında hiçbir zaman piyasanın sarkaç sistemiyle savrulan dinamiklerine göre alıp satmıyoruz, piyasanın içinde bulunmuyor ve onun bir parçası olmuyoruz. Borsa ve piyasa, bizim yatırım yapabilmemiz için sadece bir araçtır.

Para kazanmak? Para kazanmayı hangi ölçütlerle tanımlayabiliriz? Para kazanınca ne olacak? Kağıdımız 20'den 30'a gidince ne olacak? Bu yeterli olacak mı? O parayı ne yapacağız ve o para bize ne sağlayacak? Bizim amacımız sürdürülebilir standart sağlamaktır, standart yükseltmektir. Bu, bugünden yarına olmaz. Üzerine odaklandığımız konu para kazanmak değildir. Hangi alana yatırım yapıyorsanız, onunla birlikte onun bir parçası olmaktır. Bridgestone'un yaptığı gibi veya Ford'un yaptığı gibi. Bu yapılar, sürece hiçbir zaman "para kazanmak" amacı ile bakmazlar. İnsanın yaşaması için yemek yemesi lazımdır. Bu bir gerekliliktir. Fakat yaşamasının amacı yemek yemek midir? Bir insan, "yemek yiyemezsem yaşamanın ne anlamı var" derse, yeterince geniş ve tanımlayıcı bir ifade kullanmış olur mu? Bu tür yapıların bir parçası olmak da aynı şekilde özetlenebilir. Yemek yenilecek, yaşamamız için bu gerekli. Ama bu çok küçük bir detay. Yemek yemek için bu dünyada değiliz. Ancak günde 2-3 öğün onu da yapacağız.