Sayfa 6424/7020 İlkİlk ... 54245924632463746414642264236424642564266434647465246924 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 51,385 - 51,392 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Hanna-Barbera'nin ilk renkli animasyon dizisi Jetgiller ( The Jetsons ) , 23 Eylul 1962 tarihinde ABC kanalinda yayinlanmaya basladi.

2. William Somerset Maugham'in romanindan uyarlanan, Kim Novak ve Laurence Harvey'in basrollerini paylastigi Ask Kolesi ( Of Human Bondage - Schiavo d'amore ), 23 Eylul 1964'te New York'ta gosterime girdi.

3. George Roy Hill'in yonettigi, Paul Newman, Robert Redford, Katharine Ross'in basrollerini paylastigi biyografi-suc-drama Sonsuz Olum ( Butch Cassidy and the Sundance Kid ) 23 Eylul 1969 tarihinde vizyona girdi.

https://www.youtube.com/watch?v=hziG9Nr6KHU

4. 1971 yilinda Nobel Edebiyat Odulu'nu kazanan Silili sair (Ricardo Eliécer Neftalí Reyes Basoalto) Pablo Neruda’nin olum yildonumu ( 23 Eylul 1973 )

Burada seviyorum seni.
    O kasvetli camlarda arastiriyor ruzgar kendini.
    Ay firlatiyor soluk savkini devinen sulara.
    Gunler tekduze geciyor, izliyor birbirini.
    Raks eden bicimlerde ozgurlestiriyor sis kendini.
    Balikcil marti cakiliyor aksamin gogune.
    Bazen bir yelken. Yuksekte, yuksekte yildizlar.
    Ah, kara haciyla bir gemi.
    Yalniz.
    Erken kalktigim oluyor, ve ruhum bile nemli.
    Yankilanan sesler uzak denizden.
    Bir limandir burasi.
    Burada seviyorum seni.
    Burada seviyorum seni, ve bosuna sakliyor ufuk seni.
    Bu soguk seylerin arasinda seviyorum seni hala.

Qui io ti amo.
    Tra pini scuri si srotola il vento.
    Brilla fosforescente la luna su acque erranti.
    Passano giorni uguali, inseguendosi l'un l'altro.
    Si dirada la nebbia in figure danzanti.
    Un gabbiano d'argento si stacca dal tramonto.
    A volte una vela. Alte, alte stelle.
    O la croce nera di una nave.
    Solo.
    A volte mi alzo all'alba e persino la mia anima è umida.
    Suona, risuona il mare lontano.
    Questo è un porto.
    Qui io ti amo.
    Qui io ti amo e invano l'orizzonte ti occulta.
    Ti sto amando anche in mezzo a queste cose fredde.

Butun gece seninle yattim
    denizin yakininda, adada.
    Yabanil ve uysaldin sevincle uyku arasinda,
    atesle su arasinda.
    Belki cok gec
    birlesti duslerimiz
    dorukta ya da dipte,
    ayni ruzgarla kimildayan dallar gibi yukarida,
    birbirine dokunan kizil kokler gibi asagida.
    Belki ayrildi dusun
    benimkinden
    ve aradi beni
    once oldugu gibi
    karanlik denizde,
    sen henuz kendin degilken,
    ben farkinda degilken senin
    yelken acmis geciyordum yanindan,
    ve gozlerin aradi...

5. Bob Marley, son konserine 23 Eylul 1980 tarihinde Pittsburgh, Stanley Theatre'da cikti.

6. Frank Darabont'in yonettigi, Tim Robbins ve Morgan Freeman'in olaganustu performans sergiledikleri Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption - Le ali della libertà), 23 Eylul 1994 tarihinde Amerika'da bazi eyaletlerde ve Meksika'da vizyona girdi.

( Both Robbins and Freeman are outstanding )

“ Pisman olmadgim tek bir gun bile yok. Burada oldugum ya da olmam gerektigimi dusundugunuz icin degil. O zamanlari hatirladigimda kucuk aptal bir cocugun isledigi korkunc sucu hatirliyorum. Onunla konusmak istiyorum. Denemek ve onunla konusmak. Ama bunu yapamam. O cocuk gecmicte kaldi. Bu yasli adam da onun artigi. Bununla yasamak zorundayim. Duzelmek mi? Bu sacma bir soz. Gidip formlarinizi damgalayin evlat. Vaktimi harcamayin. Cunku dogruyu soylemek gerekirse umurumda bile degil. ”

“ There's not a day goes by I don't feel regret. Not because I'm in here, because you think I should. I look back on the way I was then: a young, stupid kid who committed that terrible crime. I want to talk to him. I want to try to talk some sense to him, tell him the way things are. But I can't. That kid's long gone, and this old man is all that's left. I got to live with that. Rehabilitated? It's just a bullshit word. So you go on and stamp your form, sonny, and stop wasting my time. Because to tell you the truth, I don't give a shit. ”

https://www.youtube.com/watch?v=MCmWfb7bfxQ

7. Tim Burton'in yonettigi, Johnny Depp, Martin Landau, Sarah Jessica Parker, Patricia Arquette ve Bill Murray'in basrollerini paylastigi biyografi-komedi Ed Wood, promiyerini 23 Eylul 1994'te New York Film Festival'inde yapti.

8. Ingiliz heavy metal grubu Iron Maiden ilk ‘ best of ’ albumu Best of the Beast’i 23 Eylul 1996’da EMI etiketiyle piyasaya surdu.

Sayfa 6424/7020 İlkİlk ... 54245924632463746414642264236424642564266434647465246924 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •