Kabine 3 hafta aradan sonra bugün Erdoğan başkanlığında toplanıyor , kabine toplantısı sonrası Erdoğan açıklama yapacak
Kabine 3 hafta aradan sonra bugün Erdoğan başkanlığında toplanıyor , kabine toplantısı sonrası Erdoğan açıklama yapacak
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Borsada birlikte hareket ettikleri söylenen İzmir Borsa Kulübü üyelerinin güçlerini birleştirerek son dönemde borsanın en büyük hisse operasyonlarına imza attıkları söyleniyor.
Milyonlarca yatırımcının borsaya akın ettiği, sermaye piyasalarının hızlı büyümeye devam ettiği dönemde deyim yerindeyse ‘ağzı sulanan’ halka açık şirket patronları bile borsa oyuncusu olmaya başladı. Bunların en bariz örneği İzmir kökenli halka açık şirketlerde yaşanıyor.
Halka açık şirket patronları, aracı kurum patronları ve tefecilerden oluşan İzmir Borsa Kulübü’nün üye sayısı 5-6 kişi. Borsa kulislerinde kulübe en son Qua Granite Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan'ın katıldığı iddiası konuşuluyor.
Kulüp yüksek kar marjıyla çalıştığı için tüm üyeler işaret edilen hisselere yatırım yapıyor, yüklü miktarlarda alım yapıldıktan sonra son dönemde borsada ismini duyurmaya başlamış küçük oyuncular, ismi manipülasyona karışmış kişiler çağrılarak, iddiaya göre komisyon karşılığında hisse satılması teklif ediliyor.
Zaman zaman halka açık şirketlerin patronlarının da hisse satış operasyonuyla ilgili toplantılara katıldığı biliniyor.
Bir kulüp çatısı altında toplanarak güç birliği oluşturarak büyük paralar kazanan ekibin son dönemde tamamlayamadıkları birkaç operasyon nedeniyle ortamın gerildiği söyleniyor. Özellikle de kulübe en son üye olduğu söylenen Qua Granite Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan’ın bazı konularda rahatsız olduğu iddia ediliyor.
Kulübün dağılmaması için Bulgaristan’dan transfer edilen oyuncuyla karşılıklı paslaşmalara gidildiği ve son dönemde halka arz edilen bir hissede pozisyon aldıkları dile getiriliyor.
Burada yaşanacak bir başarısızlığın kulübün dağılmasında etkili olacağı belirtiliyor.
https://www.borsagundem.com/haber/iz...asyonu/1604211
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEYERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
SPK, Mecnur Çolak'a yakın olduğu söylenen Haluk Bahadır'ın, daha önce yasak getirilen akrabalarına 22 milyon liradan fazla idari para cezası uygulayacak
Firari Manupülatör Mecnur Çolak'a yakın isimlerden biri olduğu söylenen Haluk Bahadır'ın akrabalarının da bulunduğu isimlere ağır para cezası kesildi.
SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, Niğbaş (#NIBAS) pay piyasasında 11.09.2020-20.10.2020 döneminde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, NIBAS pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırdıkları tespit edilen, Abdullah Öztürk, Batuhan Aykurt, Ömer Faruk Kaya, Emine Kıvrak, Sena Kaya, Ahmet Yönet, Nilay Bahadır, Figen Bağzıbağlı, Şahibe Yalçınkaya, Batuhan Kara, Dzhoshkun Beyzat Aleydin, Kamil Dönmez ve Serhat Ateşçidir'e toplamda 22.269.159 TL idari para cezası uygulanacak.
İŞLEM YASAĞI UYGULANMIŞTI
Yasak gelen isimlerin bazılarına SPK geçen yıl Metemtur hisselerindeki usulsüz işlemler nedeniyle işlem yasağı getirmişti.
Haluk Bahadır'ın ve yakın akrabalarına getirilen yasak listesinde firari manipülatör Mecnur Çolak'ın kızları Alara Çolak ve Aleyna Çolak da yer almıştı.
https://www.borsagundem.com/haber/me...cezasi/1604042
Günaydın TÜRK MİLLETİ![]()
Bloomberg) --*Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi Abdullah Yavaş, konuya yakın kaynaklara göre Kovid-19 testinin pozitif çıkması sebebiyle PPK toplantısına katılamadı.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
ucundan, accık kripto işine başladım
DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Yer İmleri