Döviz kurlarında son dönemde bi yükseliş var. Döviz kurunun artışı otokar gibi ihracatı yüzde 75 olan bi şirketin bilançosunu olumlu etkiler. Şuandaki mevcut bae arma anlaşması dolar, iveco anlaşması euro, afrika zırhlı anlaşması dolar, bratislava otobüs anlaşması euro, Azerbaycan otobüs anlaşması euro cinsinden. Bu yüzden bilanço anlamında kaygılanacak bir durum yok. Tabi ki iett otobüs anlaşması ve iç pazardaki satışların kar marjı olumsuz etkilenecektir. Dövizdeki yükseliş bizim vatandaş olarak sorunumuz. Alıp sattığımız herseyin fiyatının artması demek
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
"Memleketim varsa ben de varım."
Enerji şirketlerinde de sıkıntı yokta yapabilecekleri bişey yoktu. 70 dolardan aldıkları petrolü 35 dolar a satmak zorunda kaldılar. Üstüne birde tüm uçuşlar durdu sokağa çıkma yasağıyla araçlar çalışmadı satışta yapamadılar. Petrol vadeli işlemlerinde Petrol fiyatları negatif değerleri gördü, petrol alana üstüne para verilen günleri yaşadık. Herseye rağmen çok büyük bi krizi olabildiğince iyi yönettiler o tarafta.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
"Memleketim varsa ben de varım."
Yer İmleri