Son düzenleme : Market Soul; 03-10-2021 saat: 13:42.
Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.
kahvaltı parası bulamayıp reyizci olanı aklım almıyo, fren yerine gaza basmayı becereni aklım almıyo, bide yıllık faiz üstü %2-3 garanti getiriyi yok ben almam diyeni aklım almıyo: ) ama onlarda hayatın renkleri işte yapacak birşey yok: ))) herşeyin bir nedeni varmış hayatta, sadece biz anlamazmışız filozofun dediğine göre..
içeriğinde bu kadar hisse olan değişken fonların düşüş günlerinden sonraki gün tam da günlük faiz kadar getiriyle işin içinden çıkmaları akla fiyatta bir takım özel ayarlamalar yapıyor olabilirler mi sorusunu getiriyor: ) mesela rpd hisseleri tam da 0,15 mi getirdi bilen varmı?
2018 yılında sub un elindeki öst patlamıştı ve 1 günde %20 düşmüştü.
öst fonlarında fona yüksek oranda satış gelmesi durumunda günlük %1-2 lik düşüşler görülebilir. Çünkü öst lerin 2. el piyasası sığ bir piyasadır ve fon vadesinden önce öst satmak durumunda kalırsa ciddi zararına satar.
yakın yıllarda patlayan bimeks in tahvilleri ve aynes gıda öst lerini hatırlıyorum.
bu öst leri nitelikli yatırımcı olarak alan bireysel yatırımcılar paralarını sıfırladılar.
öst alanı yüksek risk ve yüksek getiri imkanı sunuyoru.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri