Sayfa 40/193 İlkİlk ... 3038394041425090140 ... SonSon
Arama sonucu : 1538 madde; 313 - 320 arası.

Konu: Orta Vadeli İnciler

1.  Alıntı Originally Posted by YALIN Yazıyı Oku
    Artık KAREL şirketinin analizine de başlayabiliriz.

Özellikle Karel şirketinin incelenmesini öneren arkadaşlar, bilgilerinizi paylaşın lütfen.
    Karel ve Uşak hocam. Yorumlanmasini bekliyoruz 4 gözle😊😊

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by YALIN Yazıyı Oku
    Artık KAREL şirketinin analizine de başlayabiliriz.

Özellikle Karel şirketinin incelenmesini öneren arkadaşlar, bilgilerinizi paylaşın lütfen.
    Aylardır bu anı bekliyorum.

Yalın dostum gelsinde kareli incelesin diye bekliyoruz. :D

Öncelikle teşekkürler.

Ben yaklaşık 6 aydır bu şirketi inceliyor ve takip ediyorum.

İlk etapta verebileceğim bilgiler şöyle.

Geçen sene kasım ayının ortaları yada sonlarında 50-55 milyonluk bir ihale aldı. Bunun bilançolarını nasıl yansıdığı hakkında çok bilgim yok. Ama son çeyrek iyi kar açıkladı. büyük bir finansman gideri yazmasına rağmen.

27 marttada 22 milyonluk bir ihale aldı. Buda 2. ve 3. çeyrekte bilançoya yansıyabilir.

Zaten görüldüğü üzere ciroda çok güzel bir patlama var, aynı zamanda esas faaliyetede yansımış durumda. Şirket belirgin bir şekilde kabuk değiştiriyor bu bariz belli.

ileride sermayesi kadar kar yazsa zaten 10 liradan aşağı fiyatlanacağını sanmıyorum.

Borsada teknik açıdan geleceği satın alıyor zaten.

Şimdilik ilk bilgilerim bu şekilde. Kolay gelsin dostum iyi çalışmalar.
    Twitter : @Sacro_trade
    Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.

3. Ufak bir katkıda benden olsun,
    Yaklaşık 11 yıldır hisseleri borsada işlem gören karel'i son dönemlerde cazip hâle getiren unsurları düşünmek ve bu konuda şirketi nerelere taşıyabileceğini irdelemek çok önemli bence.
    Savunma sanayi ile ilişkili şirketlerin aldıkları yol ortada. Henüz yolun başında olan karel'in aselsan ve bağlı ortaklıkları ile stratejik işbirliği yönünde adımlar atıldığı yönünde işaretler var bildiğim kadarıyla.
    Bugüne kadar hiç temettü dâhi vermemiş olmasına rağmen nedir bu ilginin sebebi?
    Oyak son aylarda ciddi bir şekilde posizyon artırmaya devam ediyor.
    Esas faaliyet karini en yüksek şekilde artıran şirketlerden biri karel.
    Detayları Yalın Hoca'miz bizlere açıklayacaktır.
    Katkı verenlere teşekkürler.
    Şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
     Alıntı Originally Posted by ozsoyozgur Yazıyı Oku
    Yalın bey ve diğer arkadaşlar. Hepinizin ellerine, emeğine sağlık...
    Çok teşekkürler sayın ozsoyozgur.

Alıntı Originally Posted by güven06 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar, tesekkurler emekler için fakat, hesap kitapla uğraşmaya gerek yok ...ticarette kurallar bellidir...bir daire alacaksınız: yıllık kira bedelinin yirmi katıdır..tüm süreçlerde yer alan bir firmanız varsa bu firmanın değeri minimum yıllık cironun beş katıdır...bu kadar basit...er ya da geç iyi ve güçlü bir firmanız da varsa elbette ederini görür...bu bağlamda KARELİN EDERİNİ DE VARİN SİZ HESAPLAYİN... Yatırım tavsiyesi asla değildir şahsi görüşler
    Allah bizim cezamızı verecek. Yıllardır boş yere uğraşıp durmuşuz temel analiz - teknik analiz ile meğer bu kadar basitmiş yav

Alıntı Originally Posted by kuzey Yazıyı Oku
    Yalın hocam, bu Uluun da sanki bir şeyler olacak gibi (iyi mi kötü mü bilmiyorum ), dövizde de yukarı hareket yok, 6 aylıktaki ciro/karlılık iyice önem kazandı, ben izliyorum...

Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz...
    ULUUN hareketli evet son günlerde ama bilemiyorum hocam benim pek kanım ısınmadı buna.

Alıntı Originally Posted by se7ven_86 Yazıyı Oku
    Karel ve Uşak hocam. Yorumlanmasini bekliyoruz 4 gözle😊😊

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    USAK yok hocam listede. Karel var.

Alıntı Originally Posted by Sacrosanct Yazıyı Oku
    Aylardır bu anı bekliyorum.

Yalın dostum gelsinde kareli incelesin diye bekliyoruz. :D

Öncelikle teşekkürler.

Ben yaklaşık 6 aydır bu şirketi inceliyor ve takip ediyorum.

İlk etapta verebileceğim bilgiler şöyle.

Geçen sene kasım ayının ortaları yada sonlarında 50-55 milyonluk bir ihale aldı. Bunun bilançolarını nasıl yansıdığı hakkında çok bilgim yok. Ama son çeyrek iyi kar açıkladı. büyük bir finansman gideri yazmasına rağmen.

27 marttada 22 milyonluk bir ihale aldı. Buda 2. ve 3. çeyrekte bilançoya yansıyabilir.

Zaten görüldüğü üzere ciroda çok güzel bir patlama var, aynı zamanda esas faaliyetede yansımış durumda. Şirket belirgin bir şekilde kabuk değiştiriyor bu bariz belli.

ileride sermayesi kadar kar yazsa zaten 10 liradan aşağı fiyatlanacağını sanmıyorum.

Borsada teknik açıdan geleceği satın alıyor zaten.

Şimdilik ilk bilgilerim bu şekilde. Kolay gelsin dostum iyi çalışmalar.
    Selamlar Sacro dostum.

İyi zamanda takibe başlamışsın. 50-55 milyon ihale dediğin iş 2018 yılına kadar tamamlanacak olan iş, yavaş yavaş giriyor gelir tablolarına, 22 milyonluk ihalesinin haberini göremedim. Ben de beğeniyorum bu şirketi.
    Borsa, korku değil eğlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
     Alıntı Originally Posted by Alican.34 Yazıyı Oku
    Ufak bir katkıda benden olsun,
    Yaklaşık 11 yıldır hisseleri borsada işlem gören karel'i son dönemlerde cazip hâle getiren unsurları düşünmek ve bu konuda şirketi nerelere taşıyabileceğini irdelemek çok önemli bence.
    Savunma sanayi ile ilişkili şirketlerin aldıkları yol ortada. Henüz yolun başında olan karel'in aselsan ve bağlı ortaklıkları ile stratejik işbirliği yönünde adımlar atıldığı yönünde işaretler var bildiğim kadarıyla.
    Bugüne kadar hiç temettü dâhi vermemiş olmasına rağmen nedir bu ilginin sebebi?
    Oyak son aylarda ciddi bir şekilde posizyon artırmaya devam ediyor.
    Esas faaliyet karini en yüksek şekilde artıran şirketlerden biri karel.
    Detayları Yalın Hoca'miz bizlere açıklayacaktır.
    Katkı verenlere teşekkürler.
    Şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar.
    Selamlar Alican.34 hocam.

Çok ilgilisiniz, her incelemede katkılarınız var. Çok çok teşekkürler...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
    KAREL ANALİZİDİR.

Karel, 1986 yılında özgün tasarımlarıyla, Türkiye'de elektronik telefon santralı pazarını yaratmış, bu pazara PBX ürünleri kazandırmış ve Türkiye'nin haberleşme alanında elektro-mekanik sistemlerden elektronik haberleşme sistemlerine geçişinde öncü olmuştur. Yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan Karel, haberleşme elektroniği alanında Türkiye’nin en gelişmiş Ar-Ge’sine ve dünya standartlarında üretim tesis ve standartlarına sahiptir. Bugün Türkiye’nin 30’dan fazla ülkeye ürün ve teknoloji ihraç eden pazar lideri markasıdır. Dünyanın bilinen ve güvenilen kurumlarından Brand-Finance'ın hazırladığı "Türkiye'nin En Değerli 100 Markası" listesindeki markalardan biri olarak gösterilmektedir.

Karel, telekom operatörlerine ürün tedarikinin yanı sıra servis projelerinde de yer almakta, Türk Telekom ve Vodafone’a Türkiye genelinde 60 ilde saha bakım onarım hizmetleri vermektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü projeleri kapsamında bu güne kadar 40’ı aşkın yerde hizmete verilen Kent Güvenliği Yönetim Sistemleri (Mobese) kurmaktadır. Yine benzer kapsamda Savunma Sanayi Müsteşarlığı projesi altında İstanbul, İzmir, Bursa, Adana ve Gaziantep gibi büyük il merkezlerindeki Kent Güvenliği Yönetim Sistemlerinin montajı ve devreye alınması işleri Kurumsal Projeler Grubu tarafından gerçekleştirilmektedir. Yine bu grup tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi olarak Edirne ve Çorum Osmancık’ta kurulan gelir paylaşımı esasına göre Kırmızı Işık İhlal ve Hız İhlal sistemleri benzeri TEDES projeleri gerçekleştirilmektedir.

Karel hakkında kısaca...
    • Karel, telekom çözümleri, elektronik kontrol kartları tasarım ve üretimi, anahtar teslim projeler, savunma sanayine yönelik iletişim çözümleri alanlarında faaliyet gösteriyor.
    • Sadece Türkiye’de 700.000’i aşkın kurulu PBX(Telefon Santralı), 30’u aşkın ülkeye Karel markasıyla ürün ve teknoloji ihracatı, dünyada 12 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.
    • Türkiye PBX Pazar liderliğinin yanısıra, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi pazar lideri. Karel, sektörünün “en değerli” markası.
    • Türkiye’nin En Değerli 100 Markası içerisinde.
    • Dünya’nın en büyük 15, Avrupa’nın en büyük 3 PBX üreticisinden biri.
    • Cirosunun ortalama %10’unu Ar-Ge’ye ayırıyor.
    • 1600'ün üzerinde çalışanı bulunuyor.
    • Ankara - Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde 20.500 m² kapalı alana sahip dünyanın en gelişmiş üretim, kalite kontrol sistemlerinin kullanıldığı üretim tesislerine sahip.
    • Bilişim 500’de Türkiye Merkezli Bilişim Üreticisi kategori birincisi.
    • %100 yerli sermayeli Türk şirketi.
    • Karel, Türkiye'nin tasarımdan üretime tüm süreçlere sahip lider teknoloji şirketi.

Yukarıda şirketin faaliyet raporundan alıntıladığım gibi çok geniş alanlara hizmetler sunan şirketin son dönemlerde yurtiçinde ve yurtdışında yeni ve ciddi atılımları da mevcuttur. Bu anlamda 07/10/2016 tarihli şu haberini çok önemli buluyorum;

KAREL Elektronik San. ve Tic. A.Ş. , ASELSANNET Elektronik ve Hab. Sis. San.
    Tic. İnş. Ve Taah. Ltd. Şti'nin açtığı Kent Güvenliği Yönetim Sistemi Ve Plaka
    Tanıma Sistemi Altyapı Kurulumu İnşaat, Montaj Ve Bakım/Onarım İşi ihalesini
    58.700.000 TL sözleşme bedeli ile kazanmıştır. Söz konusu sözleşme İl/İlçe
    merkezlerinde 3605 noktada Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma
    Sistemi (PTS) kurulması ve modernize edilmesini kapsamakta olup 2018 yıl sonuna
    kadar tüm kurulum çalışmaları tamamlanacak, il bazlı kabul işlemlerine müteakip
    2020 yılına kadar garanti, bakım/onarım hizmeti verilecektir. Başlıca donanım
    ürünleri Aselsannet tarafından sağlanacak olup yukarıdaki sözleşme bedeli
    ağırlıklı olarak altyapı, montaj ve hizmet kalemleri içindir.

Savunma sanayi (ne yazıkki) ülkemizde büyümeye çok açık bir faaliyet alanıdır, Karel de bu konuda attığı adım ile önümüzdeki yıllara dair çok ciddi iş potansiyelleri edinmiştir. Bu alandaki partnerinin de savunma sanayinin öncülerinden olması Karel adına ayrıca bir avantaj sağlamaktadır.

Şirketin mali yapısında döviz açık pozisyonu dışında ciddi bir sorun göremedim fakat döviz açık pozisyonu da şirketin adeta kamburu durumundadır. Yüksek kur fiyatı şirketin kar performansını çok ciddi azaltıyor. Şayet bu döviz açık pozisyonu olmasa varolan kar rakamları neredeyse ikiye katlanacak. Neyse ki döviz seyri son aylarda biraz stabil olabildi de Karel de bu konuda biraz nefes alabilecek.

Son aylarda hisse fiyatı performansı göz kamaştıran Karel için şimdi burada şirket adına yapılacak temel analiz veya teknik analiz açıkçası çok yeterli sonuçlar doğurmayacaktır. Çünkü daha önceki şirketlerde gördüğümüz gibi varolan fiyat, bir iki çeyrek sonrası kar rakamlarını da içinde barındırıyor diyebileceğimiz sonuçlar çıkacaktır.

Fakat savunma sanayinin uzun vadede bu şirketi çok iyi noktalara getirebileceğini düşünüyorum. Bu yüzden de yabancı ilgisi ile beraber hisse fiyatı at başı gidiyor.

Çok detaya girip bilanço yada gelir tabloları ile ilgili görsel tablolar hazırlamak istemedim, listedeki diğer şirketlerin sonuçlarını da hızlandıralım istiyorum.

Bu grafiği geçenlerde de paylaşmıştım. Tecrübe ile sabittir, bu tip hacim patlamaları genelde ciddi trend başlangıçlarında oluyor.

Kısa veya orta vade için fiyatı düşer veya çıkar bir şey diyemem ama uzun vade de güvenebileceğim bir şirket olarak görüyorum KAREL’i.

7.  Alıntı Originally Posted by YALIN Yazıyı Oku
    Hatırladım dostum daha önceki topikde de yazmıştın sen bu şirketi ve seni haklı çıkarır şekilde ilerlemiş fiyatı da. Güzel tespitlerinden dolayı tebrikler tekrar
    Tespit güzel de sadece ben kazanmayayım herkes kazansın, Siz "Odaş'ın santralin gelirini ilk açıkladığı bilançoyu beğendim." dediğinizde fiyat min. 8 olur tahminen

8. Hocam yataşi da degerlendirebilirmisiniz

Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 40/193 İlkİlk ... 3038394041425090140 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •