Yalın hocam temel analiz sıralamasını neye göre beliyorsunuz bilmiyorum. İlerleyen zamanlarda orge, alka, sasa yi da temel analiz etme şansınız olurmu acaba? Saygilar...
Yalın hocam temel analiz sıralamasını neye göre beliyorsunuz bilmiyorum. İlerleyen zamanlarda orge, alka, sasa yi da temel analiz etme şansınız olurmu acaba? Saygilar...
Baştan sona bu aksam okudum Yalın hocam. Liste nin önce bitmesi gerekiyor. Saygılar
Sayın Yalın benzer değerlemeyi aselsan için yaptığımda aldığım sonuç bu oldu.
Program aselsan için normal fiyat seviyesini 12.61 lira verdi. hem de yıl sonu kaydırılmış 2.100.000.000 lira kar yazmama rağmen.
Sizce bu yazılımda mı bir sıkıntı var yoksa gerçekten hisselerin fiyatları çok mu primli?
İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar
Programda bir sorun yok hocam, girdiğimiz verilere göre hesap yapıyor.
Demekki piyasa bizden çok daha iyimser performans bekliyor ve ona göre fiyatlıyor bu tür şirketleri diyebilirim.
Bir de güncel hisse fiyatlarını bu çok normalmiş gibi düşünmeyin bence, 100.000 endeks rakamına geldik ve böyle güzel karlı çalışan şirketlerin güncel fiyatları da buna göre artmış oldu. Ucuzluk - pahalılık durumu biraz da bundan dolayı göreceli hale geliyor.
Borsa, korku değil eğlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75
Yalın bey ve diğer arkadaşlar. Hepinizin ellerine, emeğine sağlık...
Arkadaşlar, tesekkurler emekler için fakat, hesap kitapla uğraşmaya gerek yok ...ticarette kurallar bellidir...bir daire alacaksınız: yıllık kira bedelinin yirmi katıdır..tüm süreçlerde yer alan bir firmanız varsa bu firmanın değeri minimum yıllık cironun beş katıdır...bu kadar basit...er ya da geç iyi ve güçlü bir firmanız da varsa elbette ederini görür...bu bağlamda KARELİN EDERİNİ DE VARİN SİZ HESAPLAYİN... Yatırım tavsiyesi asla değildir şahsi görüşler
Yalın hocam, bu Uluun da sanki bir şeyler olacak gibi (iyi mi kötü mü bilmiyorum), dövizde de yukarı hareket yok, 6 aylıktaki ciro/karlılık iyice önem kazandı, ben izliyorum...
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz...
Burada yer alan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Yatırımcının mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir.
Hocam ne yaptın sen? Sektörel bazda konuşmak lazım. Paradan para kazanan şirketler için "firmanın değeri minumum yıllık cironun beş katıdır" kuralı yanlıştır. Ülkemizin en büyük bankalarından birisi örneğin yıllık 100 milyar lira kredi dağıtır(ciro yapar) ama net kar marjı sadece %2-3 olduğu halde 3 milyar lira gibi devasa bir net kar açıklar. Bu bankaya kalkıp da cirosunun 5 katı yani 500 milyar lira değer biçersek yılda 3 milyar lira edeceği karla 170 yılda ancak parasını çıkarır. :D
Sanayi şirketleri için bilemiyorum bu kural geçerli olabilir ama her sektör için uygun olduğunu sanmıyorum.
Yer İmleri