Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 40/193 ÝlkÝlk ... 3038394041425090140 ... SonSon
Arama sonucu : 1538 madde; 313 - 320 arasý.

Konu: Orta Vadeli Ýnciler

1.  Alýntý Originally Posted by YALIN Yazýyý Oku
    Artýk KAREL þirketinin analizine de baþlayabiliriz.

Özellikle Karel þirketinin incelenmesini öneren arkadaþlar, bilgilerinizi paylaþýn lütfen.
    Karel ve Uþak hocam. Yorumlanmasini bekliyoruz 4 gözle😊😊

GT-I9500 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alýntý Originally Posted by YALIN Yazýyý Oku
    Artýk KAREL þirketinin analizine de baþlayabiliriz.

Özellikle Karel þirketinin incelenmesini öneren arkadaþlar, bilgilerinizi paylaþýn lütfen.
    Aylardýr bu aný bekliyorum.

Yalýn dostum gelsinde kareli incelesin diye bekliyoruz. :D

Öncelikle teþekkürler.

Ben yaklaþýk 6 aydýr bu þirketi inceliyor ve takip ediyorum.

Ýlk etapta verebileceðim bilgiler þöyle.

Geçen sene kasým ayýnýn ortalarý yada sonlarýnda 50-55 milyonluk bir ihale aldý. Bunun bilançolarýný nasýl yansýdýðý hakkýnda çok bilgim yok. Ama son çeyrek iyi kar açýkladý. büyük bir finansman gideri yazmasýna raðmen.

27 marttada 22 milyonluk bir ihale aldý. Buda 2. ve 3. çeyrekte bilançoya yansýyabilir.

Zaten görüldüðü üzere ciroda çok güzel bir patlama var, ayný zamanda esas faaliyetede yansýmýþ durumda. Þirket belirgin bir þekilde kabuk deðiþtiriyor bu bariz belli.

ileride sermayesi kadar kar yazsa zaten 10 liradan aþaðý fiyatlanacaðýný sanmýyorum.

Borsada teknik açýdan geleceði satýn alýyor zaten.

Þimdilik ilk bilgilerim bu þekilde. Kolay gelsin dostum iyi çalýþmalar.
    Twitter : @Sacro_trade
    Boða piyasalarý kötümserlikten doðar,Kuþkuculukla geliþir,iyimserlikle büyür,coþku ile ölür.

3. Ufak bir katkýda benden olsun,
    Yaklaþýk 11 yýldýr hisseleri borsada iþlem gören karel'i son dönemlerde cazip hâle getiren unsurlarý düþünmek ve bu konuda þirketi nerelere taþýyabileceðini irdelemek çok önemli bence.
    Savunma sanayi ile iliþkili þirketlerin aldýklarý yol ortada. Henüz yolun baþýnda olan karel'in aselsan ve baðlý ortaklýklarý ile stratejik iþbirliði yönünde adýmlar atýldýðý yönünde iþaretler var bildiðim kadarýyla.
    Bugüne kadar hiç temettü dâhi vermemiþ olmasýna raðmen nedir bu ilginin sebebi?
    Oyak son aylarda ciddi bir þekilde posizyon artýrmaya devam ediyor.
    Esas faaliyet karini en yüksek þekilde artýran þirketlerden biri karel.
    Detaylarý Yalýn Hoca'miz bizlere açýklayacaktýr.
    Katký verenlere teþekkürler.
    Þimdilik ilk aklýma gelenler bunlar.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    396
     Alýntý Originally Posted by ozsoyozgur Yazýyý Oku
    Yalýn bey ve diðer arkadaþlar. Hepinizin ellerine, emeðine saðlýk...
    Çok teþekkürler sayýn ozsoyozgur.

Alýntý Originally Posted by güven06 Yazýyý Oku
    Arkadaþlar, tesekkurler emekler için fakat, hesap kitapla uðraþmaya gerek yok ...ticarette kurallar bellidir...bir daire alacaksýnýz: yýllýk kira bedelinin yirmi katýdýr..tüm süreçlerde yer alan bir firmanýz varsa bu firmanýn deðeri minimum yýllýk cironun beþ katýdýr...bu kadar basit...er ya da geç iyi ve güçlü bir firmanýz da varsa elbette ederini görür...bu baðlamda KARELÝN EDERÝNÝ DE VARÝN SÝZ HESAPLAYÝN... Yatýrým tavsiyesi asla deðildir þahsi görüþler
    Allah bizim cezamýzý verecek. Yýllardýr boþ yere uðraþýp durmuþuz temel analiz - teknik analiz ile meðer bu kadar basitmiþ yav

Alýntý Originally Posted by kuzey Yazýyý Oku
    Yalýn hocam, bu Uluun da sanki bir þeyler olacak gibi (iyi mi kötü mü bilmiyorum ), dövizde de yukarý hareket yok, 6 aylýktaki ciro/karlýlýk iyice önem kazandý, ben izliyorum...

Yatýrým tavsiyesi deðildir, olamaz...
    ULUUN hareketli evet son günlerde ama bilemiyorum hocam benim pek kaným ýsýnmadý buna.

Alýntý Originally Posted by se7ven_86 Yazýyý Oku
    Karel ve Uþak hocam. Yorumlanmasini bekliyoruz 4 gözle😊😊

GT-I9500 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    USAK yok hocam listede. Karel var.

Alýntý Originally Posted by Sacrosanct Yazýyý Oku
    Aylardýr bu aný bekliyorum.

Yalýn dostum gelsinde kareli incelesin diye bekliyoruz. :D

Öncelikle teþekkürler.

Ben yaklaþýk 6 aydýr bu þirketi inceliyor ve takip ediyorum.

Ýlk etapta verebileceðim bilgiler þöyle.

Geçen sene kasým ayýnýn ortalarý yada sonlarýnda 50-55 milyonluk bir ihale aldý. Bunun bilançolarýný nasýl yansýdýðý hakkýnda çok bilgim yok. Ama son çeyrek iyi kar açýkladý. büyük bir finansman gideri yazmasýna raðmen.

27 marttada 22 milyonluk bir ihale aldý. Buda 2. ve 3. çeyrekte bilançoya yansýyabilir.

Zaten görüldüðü üzere ciroda çok güzel bir patlama var, ayný zamanda esas faaliyetede yansýmýþ durumda. Þirket belirgin bir þekilde kabuk deðiþtiriyor bu bariz belli.

ileride sermayesi kadar kar yazsa zaten 10 liradan aþaðý fiyatlanacaðýný sanmýyorum.

Borsada teknik açýdan geleceði satýn alýyor zaten.

Þimdilik ilk bilgilerim bu þekilde. Kolay gelsin dostum iyi çalýþmalar.
    Selamlar Sacro dostum.

Ýyi zamanda takibe baþlamýþsýn. 50-55 milyon ihale dediðin iþ 2018 yýlýna kadar tamamlanacak olan iþ, yavaþ yavaþ giriyor gelir tablolarýna, 22 milyonluk ihalesinin haberini göremedim. Ben de beðeniyorum bu þirketi.
    Borsa, korku deðil eðlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    396
     Alýntý Originally Posted by Alican.34 Yazýyý Oku
    Ufak bir katkýda benden olsun,
    Yaklaþýk 11 yýldýr hisseleri borsada iþlem gören karel'i son dönemlerde cazip hâle getiren unsurlarý düþünmek ve bu konuda þirketi nerelere taþýyabileceðini irdelemek çok önemli bence.
    Savunma sanayi ile iliþkili þirketlerin aldýklarý yol ortada. Henüz yolun baþýnda olan karel'in aselsan ve baðlý ortaklýklarý ile stratejik iþbirliði yönünde adýmlar atýldýðý yönünde iþaretler var bildiðim kadarýyla.
    Bugüne kadar hiç temettü dâhi vermemiþ olmasýna raðmen nedir bu ilginin sebebi?
    Oyak son aylarda ciddi bir þekilde posizyon artýrmaya devam ediyor.
    Esas faaliyet karini en yüksek þekilde artýran þirketlerden biri karel.
    Detaylarý Yalýn Hoca'miz bizlere açýklayacaktýr.
    Katký verenlere teþekkürler.
    Þimdilik ilk aklýma gelenler bunlar.
    Selamlar Alican.34 hocam.

Çok ilgilisiniz, her incelemede katkýlarýnýz var. Çok çok teþekkürler...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    396
    KAREL ANALÝZÝDÝR.

Karel, 1986 yýlýnda özgün tasarýmlarýyla, Türkiye'de elektronik telefon santralý pazarýný yaratmýþ, bu pazara PBX ürünleri kazandýrmýþ ve Türkiye'nin haberleþme alanýnda elektro-mekanik sistemlerden elektronik haberleþme sistemlerine geçiþinde öncü olmuþtur. Yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan Karel, haberleþme elektroniði alanýnda Türkiye’nin en geliþmiþ Ar-Ge’sine ve dünya standartlarýnda üretim tesis ve standartlarýna sahiptir. Bugün Türkiye’nin 30’dan fazla ülkeye ürün ve teknoloji ihraç eden pazar lideri markasýdýr. Dünyanýn bilinen ve güvenilen kurumlarýndan Brand-Finance'ýn hazýrladýðý "Türkiye'nin En Deðerli 100 Markasý" listesindeki markalardan biri olarak gösterilmektedir.

Karel, telekom operatörlerine ürün tedarikinin yaný sýra servis projelerinde de yer almakta, Türk Telekom ve Vodafone’a Türkiye genelinde 60 ilde saha bakým onarým hizmetleri vermektedir. Emniyet Genel Müdürlüðü projeleri kapsamýnda bu güne kadar 40’ý aþkýn yerde hizmete verilen Kent Güvenliði Yönetim Sistemleri (Mobese) kurmaktadýr. Yine benzer kapsamda Savunma Sanayi Müsteþarlýðý projesi altýnda Ýstanbul, Ýzmir, Bursa, Adana ve Gaziantep gibi büyük il merkezlerindeki Kent Güvenliði Yönetim Sistemlerinin montajý ve devreye alýnmasý iþleri Kurumsal Projeler Grubu tarafýndan gerçekleþtirilmektedir. Yine bu grup tarafýndan, Emniyet Genel Müdürlüðü, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi olarak Edirne ve Çorum Osmancýk’ta kurulan gelir paylaþýmý esasýna göre Kýrmýzý Iþýk Ýhlal ve Hýz Ýhlal sistemleri benzeri TEDES projeleri gerçekleþtirilmektedir.

Karel hakkýnda kýsaca...
    • Karel, telekom çözümleri, elektronik kontrol kartlarý tasarým ve üretimi, anahtar teslim projeler, savunma sanayine yönelik iletiþim çözümleri alanlarýnda faaliyet gösteriyor.
    • Sadece Türkiye’de 700.000’i aþkýn kurulu PBX(Telefon Santralý), 30’u aþkýn ülkeye Karel markasýyla ürün ve teknoloji ihracatý, dünyada 12 milyondan fazla kullanýcýsý bulunuyor.
    • Türkiye PBX Pazar liderliðinin yanýsýra, Ortadoðu ve Afrika Bölgesi pazar lideri. Karel, sektörünün “en deðerli” markasý.
    • Türkiye’nin En Deðerli 100 Markasý içerisinde.
    • Dünya’nýn en büyük 15, Avrupa’nýn en büyük 3 PBX üreticisinden biri.
    • Cirosunun ortalama %10’unu Ar-Ge’ye ayýrýyor.
    • 1600'ün üzerinde çalýþaný bulunuyor.
    • Ankara - Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde 20.500 m² kapalý alana sahip dünyanýn en geliþmiþ üretim, kalite kontrol sistemlerinin kullanýldýðý üretim tesislerine sahip.
    • Biliþim 500’de Türkiye Merkezli Biliþim Üreticisi kategori birincisi.
    • %100 yerli sermayeli Türk þirketi.
    • Karel, Türkiye'nin tasarýmdan üretime tüm süreçlere sahip lider teknoloji þirketi.

Yukarýda þirketin faaliyet raporundan alýntýladýðým gibi çok geniþ alanlara hizmetler sunan þirketin son dönemlerde yurtiçinde ve yurtdýþýnda yeni ve ciddi atýlýmlarý da mevcuttur. Bu anlamda 07/10/2016 tarihli þu haberini çok önemli buluyorum;

KAREL Elektronik San. ve Tic. A.Þ. , ASELSANNET Elektronik ve Hab. Sis. San.
    Tic. Ýnþ. Ve Taah. Ltd. Þti'nin açtýðý Kent Güvenliði Yönetim Sistemi Ve Plaka
    Tanýma Sistemi Altyapý Kurulumu Ýnþaat, Montaj Ve Bakým/Onarým Ýþi ihalesini
    58.700.000 TL sözleþme bedeli ile kazanmýþtýr. Söz konusu sözleþme Ýl/Ýlçe
    merkezlerinde 3605 noktada Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanýma
    Sistemi (PTS) kurulmasý ve modernize edilmesini kapsamakta olup 2018 yýl sonuna
    kadar tüm kurulum çalýþmalarý tamamlanacak, il bazlý kabul iþlemlerine müteakip
    2020 yýlýna kadar garanti, bakým/onarým hizmeti verilecektir. Baþlýca donaným
    ürünleri Aselsannet tarafýndan saðlanacak olup yukarýdaki sözleþme bedeli
    aðýrlýklý olarak altyapý, montaj ve hizmet kalemleri içindir.

Savunma sanayi (ne yazýkki) ülkemizde büyümeye çok açýk bir faaliyet alanýdýr, Karel de bu konuda attýðý adým ile önümüzdeki yýllara dair çok ciddi iþ potansiyelleri edinmiþtir. Bu alandaki partnerinin de savunma sanayinin öncülerinden olmasý Karel adýna ayrýca bir avantaj saðlamaktadýr.

Þirketin mali yapýsýnda döviz açýk pozisyonu dýþýnda ciddi bir sorun göremedim fakat döviz açýk pozisyonu da þirketin adeta kamburu durumundadýr. Yüksek kur fiyatý þirketin kar performansýný çok ciddi azaltýyor. Þayet bu döviz açýk pozisyonu olmasa varolan kar rakamlarý neredeyse ikiye katlanacak. Neyse ki döviz seyri son aylarda biraz stabil olabildi de Karel de bu konuda biraz nefes alabilecek.

Son aylarda hisse fiyatý performansý göz kamaþtýran Karel için þimdi burada þirket adýna yapýlacak temel analiz veya teknik analiz açýkçasý çok yeterli sonuçlar doðurmayacaktýr. Çünkü daha önceki þirketlerde gördüðümüz gibi varolan fiyat, bir iki çeyrek sonrasý kar rakamlarýný da içinde barýndýrýyor diyebileceðimiz sonuçlar çýkacaktýr.

Fakat savunma sanayinin uzun vadede bu þirketi çok iyi noktalara getirebileceðini düþünüyorum. Bu yüzden de yabancý ilgisi ile beraber hisse fiyatý at baþý gidiyor.

Çok detaya girip bilanço yada gelir tablolarý ile ilgili görsel tablolar hazýrlamak istemedim, listedeki diðer þirketlerin sonuçlarýný da hýzlandýralým istiyorum.

Bu grafiði geçenlerde de paylaþmýþtým. Tecrübe ile sabittir, bu tip hacim patlamalarý genelde ciddi trend baþlangýçlarýnda oluyor.

Kýsa veya orta vade için fiyatý düþer veya çýkar bir þey diyemem ama uzun vade de güvenebileceðim bir þirket olarak görüyorum KAREL’i.

7.  Alýntý Originally Posted by YALIN Yazýyý Oku
    Hatýrladým dostum daha önceki topikde de yazmýþtýn sen bu þirketi ve seni haklý çýkarýr þekilde ilerlemiþ fiyatý da. Güzel tespitlerinden dolayý tebrikler tekrar
    Tespit güzel de sadece ben kazanmayayým herkes kazansýn, Siz "Odaþ'ýn santralin gelirini ilk açýkladýðý bilançoyu beðendim." dediðinizde fiyat min. 8 olur tahminen

8. Hocam yataþi da degerlendirebilirmisiniz

Lenovo P1a41 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 40/193 ÝlkÝlk ... 3038394041425090140 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •