BÝZ DEÐERÝNÝ ÖLÇERÝZ,FÝYATINA PÝYASA KARAR VERÝR.
BURADA YER ALAN BÝLGÝLER YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝL,TAMAMI ÝLE ANALÝZDÝR.
Aygaz la analizimi bitirdim. Sahiden de pek heyecan vermeyen faaliyet karý ve net kar marjlarý var. Þirket nakit yaratmada zorlanýyor. Ödediði temettüyü de kredi alarak ödemiþ falan, nakit akýþ tablosuna bir göz atýnca net görünüyor. Tüpraþtaki ortaklýðýndan ek gelirleri falan var... Yalýn Hocamýn beðenmediði kadar var kendi iþsahasýnda..
Piyasadaki son çeyrek hbk beklentisini ben 55-56 olur derken, piyasa 29-30 kuruþ olarak bekliyormuþ olarak gördüm. Yani 160-170 milyon yerine 90 milyon gibi bir rakam son çeyrek net karý için. Bu kar ile ancak hbk 1,93 tl gözüküyor yýl sonu...benim ilk beklentim olan 2,20 ye karþýn. Neyse uzmanlarda yanýlabiliyor. Göreceðiz. Çünkü satýþlar artýyor ve maliyetler rahatlýkla yine düþebilir...düþmesi gerekir. Bu yüzden þirkete olan sempatim sürüyor...nedeni þu an için pek mantýklý gözükmese de.
Temettü beklentisi de olabilir tabiki...1,50 gibi bir rakamdan söz ediliyor. 10% temettü verimi de senet fiyatýnýn daha aþaðýya gitmesini engelleyebilir. Ýnerse de sýkýntý yok. Çoðaltma yaparým.
Ha hbk 2,20 falan çýkarsa zaten fk 8-9 lara yol alabilir. Yýl sonu ve bahar aylarý piyasasýnýn ne yapacaðý hiç belli olmaz.
Alt limitler benim tahminime göre: 1.93 x 7= 13,50 2,00 hbk ile 14.00 benim 2,20 ile de 15,40....
8fk ile sýrasýyla 15.45 16,00 18,00 9 hbk ileyse...17,30 18,00 19,90 falan... gelecek 6 ile 9 ay içerisinde. borsa ortamý...genelinde pek bozulmaz ise. Yani azaltma ve çoðaltma noktalarý yeterince oluþacaktýr. Uzun vadecilere duyurulur.![]()
Yalýn hocam, Arkadaþlar merhaba,
Sizi biraz meþgul edebilirmiyim?
Örnek olarak ADEL bilanço rakamlarýnýn tamamýnda 2017 yýlý için .000 yada son 3 rakamý atmanýn anlamý nedir.
Baþka bazý bilançolarda da karþýlaþtým. Tek tek incelediðim için görüyorum.Koca koca þirketler KAP'a yanlýþ yada eksik bildirimler yapýyorlar.
![]()
BÝZ DEÐERÝNÝ ÖLÇERÝZ,FÝYATINA PÝYASA KARAR VERÝR.
BURADA YER ALAN BÝLGÝLER YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝL,TAMAMI ÝLE ANALÝZDÝR.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post1295443
haftalýk hisse yarýþmamýza kurallara uygun 3 hisse seçip katýlýn
1 hafta yarýþalým.
bir halt olacaðý yok.
Yalýn hocam banvit i musait olduðunuzda analiz edermisiniz. Son 2 çeyrek muazzam karlar açýkladý. Bim de satýlan ucuz ithal etleri emin diye bi marka satýyor ama üreticisi banvit. Ýhracatta olumlu yönde yükselme var. Borçlarýný azaltmaya baþlamýþ. 1 ve 4 çeyrek Cirolari birbirine yakýn geliyor. 2 ve 3 üncü çeyrek Cirolari daha yüksek geliyor. Benim aklýma gelenler bunlar. Sizin gözünüzde nasýl. Saygýlar, selamlar... Bu arada Aygaz analiziniz çok baþarýlýydý
Yer Ýmleri