Dün abd borsasına alım geldi. Bizde ekonomi kanalları tarafından abd ile korkutulduğumuzdan abd borsasını takip ettik. abd inince indik, çıkınca çıktık.

Bizdeki korku büyük olduğundan, abd kadar yükselmedik. Yerli büyük oyuncular korkudan alamadı. Öyle şartlandırılmışızki o TV de gördüğünüz abd ye hizmet eden bizi soymaya aracılık edenler tarafından, abd liden daha çok abd borsası düşecek diye korkar hale gelmişiz.

Dün yine gün içi dalgaya oynadım ve fena gitmedi. abd borsası düşüşünü tamamlayana kadar Taktik artık bu.

abd borsası belki bir küçük dalga yukarıya yapar sonra eğer abd de ekstra gelişme olmazsa yine aşağı döner. 4.140'ka kadar S&P nin aşağı inmesini bekliyorum.

Bizde endeksi aşağı yukarı garan başta olmak üzere özel BIST bankaları belirlerdi. Durum değişmiş garan diğer bankalardan ayrılmış. katar lıların kontrolune geçmiş olsa gerek. akbnk, ykbnk ve işc, garanı takip etmiyor, ayrı takılıyorlar. Önceden garan ı takip ederlerdi. garan ve diğer bankaların yeni sahipleri farklı olmalı.

BIST de bugünde aynı taktik devam. Bugünde yeşilli kırmızılı bir gün olacağa benziyor. Dün abd borsası iyi yeşil kapadı ancak şu an 8:20 de 0.35 kadar kırmızı.

TCMB nin faizi indirmeye başlaması ve doviz hedefinin yüksek belirlenmesi, bizim abd borsasından ayrışmamızı engelledi.

ons altında yükseliş beklemediğimi yazmıştım. FED komutanlarının açıklamaları ile bazen hafif yükseldiği oluyor ancak, yükselmesi için sebep yok. abd borsası gibi bir miktar daha inmesini bekliyorum.

Bol şans.