Yıllar önce cnbc-e de sarışın bir kadın vardı, "yapacağız" demezdi, "yapıyor olacağız" derdi. "yapacağız" kelimesi ile "yapıyor olacağız" kelimeleri arasında hiç bir anlam farkı yok, SIFIR fark. Hatta yapıyor olacağız kelimesi daha hatalı. Başlayıp hiç bitmeyecekmiş gibi. Yapacağız kelimesi daha çok yapıp bitireceğiz anlamı taşıyor.
O kanal battı ve O ezber beyinli düşünme yeteneği olmayan sarışın hatunun hatalı kullanımını diğer kadınlarımız aldılar kullanmaya başladılar. Kullananlarda aynı beyne sahip. Düşünemiyor, ezberliyor. Genel Kabul gören biri söyledi ise doğrudur.
Ezber beyinlilerin doğruyu ve yanlışı ayırma yöntemlerinden biridir bu. Kendi beyninin sorgulama yeteneği yoktur.
bluumbergin sabah haberi yapan esmer bir kadını var. Bu ay başladı çıkmaya, kadın o kadar çok kullanıyorki bu "yapıyor olacağız", "gidiyor olacağız", "konuşuyor olacağız" vallahi o kadını görünce anında kapatıyorum kanalı. fetö cü olduğunu bildiğim eko lu türk kanalına geçiyorum. Haftalardır böyleydi. Bu sabah ekolu türk kanalının kadınıda aynı yapıyı kullandı. "yapıyor olacağız".
Gelde kafayı yeme.
Birde kumarbaz sergen yalçın ın ve dansçı ve bar fedaisi tüketici ekran siması turabi nin toplumumuza kazandırdığı bir yapı var. "problem yok" "sorun yok" demek yerine "sıkıntı yok" diyorlar. Bu yapı da yerleşti ve ciddi olması gerekenlerde kullanıyor.
Sadettin Tantan denen TV simasıda güzide Türkçemize "noktasında" kelimesinin yanlış kullanımını kazandırdı.
Süper eğitimli kendisine sanatçı dediğiniz hırsız reza zarrabın eşi olan şarkıcı kadın(adı neydi.?), dinlediği şarkıya "lezzetli" dedi. Geçen gün TRT spor TV ye konuk biri, bir spor müsabakasına "lezzetli" dedi. Sunucu "öküzmüsün sen" diyerek düzelteceğine aynı kelimeyi kullandı "hakkaten lezzetli" dedi. Lan sen dilinlemi seyrediyorsun müsabakayı. Yarışmacının tadınamı baktın.?
Spor kanalı voleybol anlatırken "sayı aldı" demek yerine acaip bir buluş yaptılar "top öldü" diyorlar. O topu yedireceksin o ezber beyinliye.
Eskiden güzel - doğru Türkçe yi herkese öğreten ve benimseten TRT kanalları vardı. TRT yi en son 3 yıl önce açma hatası göstermiştim, arapça kuran yarışması yayınlıyorlardı. Ne zaman açsam arapça kuran. TRT biteli çok oldu. Birtek bazı spor yarışmaları için açıyorum. trt spor yıldız kanalı hafta sonları uluslararası motorsiklet yarışları yayınlıyor, denk gelirsem seyrediyorum. Bazende kadınlarımızın uluslararası voleybol maçları yada olimpiyatlar gibi.
Yaw bunları yazdıktan sonra kendi yanlış kullanımlarım aklıma geliyor. "Mesela" yerine "örneğin" demem gerekiyormu.? "yaw" yerine "yahu" demem gerekiyormu.?
Ben TV siması değilimki. yazdığımı 3 kişi okuyordur. Üstelik beni gençler okumuyor. Savunmam böyle takdirinize sunarım.
Sunarım yerine "sunuyorum" demem gerekirmiydi.?
yaw bu iş zormuş en iyisi bırakayım kim ne istiyorsa kullansın. Zaten bende düzgün kullanmıyorum, ülke de batmış halde. Zorlamayayım.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri