Merhaba fonda stopaj kesintisi var mı/ yok mu nereden görebiliriz?
Örneğin: KRC, RPD, ZDD stopaj uygulanıyor mu?
Merhaba fonda stopaj kesintisi var mı/ yok mu nereden görebiliriz?
Örneğin: KRC, RPD, ZDD stopaj uygulanıyor mu?
Bugün kardemir hisseleri primli olduğundan NNF muazzam bir getiri yazacaktır. Yaşar bey Twitter'da duyurur akşam...
zararımı kurtardığım an, NNF'ye hayat boyu bulaşmayacağım bir daha...
Bu dediğinizi eurobondlar sağlamıyor mu? Bir çok tr eurobondunun faizi 5 in üzerinde diye biliyorum. Tabii burada risk, faizler yükselmeye devam ederse, tahvilin 2. el değeri düşer. Ancak vade sonuna kadar beklenirse her 6 ayda 1 ya da yılda 1 kupon ödemeleri alınabilir.
Bu aralar kafamı kurcalayan bir konu bu. ppf ler de mevduat kazancı alırken, Viop da kaldıraç etkisiyle portföyün dolar karşısında değer kaybetmesi engellenebilir. Ancak çözemediğim konu, vade arttıkça dolar/tl nin fiyat artışı. Örneğin dolar bugün 9 Tl olsun. ve bende 10000 Tl ile pozisyon açayım. Viop da gecelik alacağım nema 10000 üzerinden hesaplanır. Dolar pozisyonum ise tahminen söylüyorum kaldıraç oranı 8 ise 80000 tl olarak işlem görür. 1 yıl sonrası için dolar/tl long yapıyorsam fiyatı yaklaşık olarak 9*(Yıllık faiz %18)= 10,62 TL den almış oluyorum. Bu fiyat farkı Yıllık faiz oranı eklenerek bulunuyor. Ancak ben Viop da 80k değil, 10k üzerinden aynı nemayı alıyorum. Bu nedenle uzun vadeli olarak doğru bir hamle mi olur bilemiyorum. Biraz karışık anlatmış olabilirim. Kaldıraç etkisi nedeniyle dolar/tl fiyatının vadenin faizinin eklenmesini anlayamıyorum. Ben aynı faizi kaldıraçsız olan değer üzerinden aldığım için, arada bir değer kaybı oluşuyor. Yine de Viop un mutlaka bu anlamda kullanılması gerektiği düşüncesindeyim. Belki de aylık kontratlar ile devam etmek daha mantıklıdır. Bu konuyu değerlendirirsek memnun olurum.
Yer İmleri