Sayfa 288/1002 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388788 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 2,297 - 2,304 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

1. Ulan bir konuda da dogru bilgi verin diyecegim ya, bosuna.

2008'den sonra degisen yasa ile SGK isci emeklisine baglanan maas Asgari Ucretin %35'i imis.

Bugun diyor ya is begenmiyor, isci bulamiyoruz diye.

Adam zaten asgari ucretle ac, ailesi hepten perisan, bu ucretle emekli olacak, alacagi da bu asgari ucretin %35'i. Belin bukuldukten sonra bu maasla nasil gecineceksin ?

Simdi belki emekli olur calismaya devam ederim diyor ama yas oraya geldiginde calismak kolay degil.

13 Milyon emekliye, bu kadar dusuk para ode, sunu bunu satacagim diye reklama dayan, ugras belki satarsin.

Adam bosuna demiyor, calissam da acim, calismasam da diye.

Bu umutsuzluk, toplumsal barisi iyi yerlere goturmez.

Bunlardan kurtulmak lazim...

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Ayın 21 inde PPK toplantısından sizce nasıl bir şey çıkar faiz indirir mi indirilirse en az kadar indirilir? Ya da pas mı geçer ? Artmayacağı kesinde dolar bu sefer 10 olur. Kavcıoğlu korkusundan faiz indirecek bence en az 100 baz puvan belkide 200 hadi bakalım tahminleri alalım.
    200 mü? Yavaş indirsin. Sene sonuna kadar bile toplam 200 baz puan indirmesi zor bence.
    Ekim toplantısında durumu koklamak için ve indirim yapmış olmak için 50 baz puan indirim yapılmasını bekliyorum.
    Son düzenleme : EGEDUK; 18-10-2021 saat: 12:45.

3. Bence yine bir 100 baz puan beklentim var. İktidar zaten doların 10 olmasını gözden çıkarmış vururuz şöyle 9,70-9,80 lere bence . Arkadaşlar bir de döviz bürolarından dolar euro alınca artık kimlik gösterme zorunluluğu var bunun amacı ne acaba sermaye kontrolümü bunun sonuçları bence ağır olur. ileride böyle birşeye kalkacaklarına inanmak istemiyorum. Ancak bunlardan herşey beklenir. İnsanlar bir de bankalardan dolarlarını fiziki olarak talep ederlerse vay hallerine iki tarafta bence şimdi korku içindedir. Ekim kasım aralık dış borç ödemeleri var sanırım. Milyon doları olan bankadan fiziki dolarlarını çekmeye kalksa acaba ne olur?

4.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    200 mü? Yavaş indirsin. Sene sonuna kadar bile toplam 200 baz puan indirmesi zor bence.
    Ekim toplantısında durumu koklamak için ve indirim yapmış olmak için 50 baz puan indirim yapılmasını bekliyorum.
    Bende 150-200 baz puan bekliyorum çünkü halkın ocağına incir ağacı dikmeleri için böyle bir karar vermeleri gerekli.

oylamaya ben de katılayım...
    50-100 baz indirir fazlası olmaz ama piyasa faiz sürekli inecek algısı ile doları sürekli yukarı itecektir diye düşünüyorum...

%4 indirir kökünde halleder işi.
    Accuk accuk ucundan olmuyor.
    Daha ucuz kredi çekeceğük.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

7. Gıda ve enerji enflasyonuna bakmıyoruz… Gerekirse düşük çıkarmak için tenis topuda koyarız, prezervatifte… onun için 100 sonra bir 100 daha bekliyorum… Nasıl olsa and içmişler, gitmeden hepimizi … ler..

Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    %4 indirir kökünde halleder işi.
    Accuk accuk ucundan olmuyor.
    Daha ucuz kredi çekeceğük.
    Pilav Bulgurlu mu olsun.???
    Pirinçlimi???
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 288/1002 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388788 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •