Sayfa 437/1002 İlkİlk ... 337387427435436437438439447487537937 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 3,489 - 3,496 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

1.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Senden istediğimiz tek şeyi bizden kıskandın:

Süpermiş. bıu
    sabah hava patladı balığa çıkamadım 4 gün hava bozuk sıcaklık 21 dereceye su sıcaklığı da 25-26 dereceye düştü .. aylık 1 GB internet paketi kullanıyorum eskiden - ay yeterdi yalnız şimdi yetmez oldu 1 GB yetmemeye başladı arada çıkan reklamlar interneti yiyor diye tahmin ediyorum gazetelerde bile hem alttan hem isten reklam çıkıyorbunu 2 GB yaptırmak mantıklı olur mu?

2. Reklam engelleyici kurun. telefon ne marka? Iphone ise uygumalarda çıkan reklamlara çözüm yok ama browser'ı kurtarmak mümkün. Ben uygulama kullanmamakta buldum çareyi. 2-3 banka uygulaması ve google navigasyon haricinde açtığım bir şey yok.

Android ise tahminimce hepsini engellemek mümkün. Eskiden mümkündü yani. Şimdi nedir durum bilmiyorum.

3. Post

30.000.000 İngiliz Sterlini eşittir 394.456.151,70 Türk Lirası imiş.
    Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

4.  Alıntı Originally Posted by 3520 Yazıyı Oku
    30.000.000 İngiliz Sterlini eşittir 394.456.151,70 Türk Lirası imiş.
    22. Siradaki 2.lig takimini satin al, para .ok olunca yapilacak simarikliklar 45. Sira

Milletin sofrasında ki durum şöyle ;

Balık sezonu açılınca çinekop 25 den satışı başladı, sonra 30 dan aldım 35 den aldım 40 dan aldım bu gün yine aynı balıkçıya gittim kilo 80 kağıt olmuş....Amg malı altından daha değerli hale gelmiş ....Tabi diğer balıklarda aynı oranda olmasa da her hafta zam yiyor...Kırmızı et kıymalık olmuş 80 kağıt , 80 kağıda antrikot alıp yiyordum....

Neyse para fıeşkıreooooooo....

Bakalım her hafta etiket değişiminin sonu nereye varacak....

6. Çinekop 25'ten satılmışsa o da büyük başarı. Direk 50tl'den girmesini beklerdim. Çok sevdiğim bir balık da değil. Çinekop diye yavru balıkları (yaprak) veriyorlar, yazık. Bir büyük boyunun adı neydi sarıkanat mıydı? O bile küçük aslında bu balığın yetişkinlikte geldiği boya göre.

Bu kış daha hala yemedim balık. Bugün bir bakayım unutmazsam.

7. III.Selim'in kurduğu modern Nizâm-ı Cedîd ordusuna karşı, rahata alışmış yeniçeriler, yerel ayanlar, bu ordu ve diğer yenilikler için ihdas edilen İrad-ı Cedid, bahriye hazinesi gibi yeni koyulan vergilerin mültezimlerde yarattığı isteksizlik gibi nedenler de vardı. 12 Nisan 1807 de Osmanlı ordusu Rusya ile savaşmak üzere yola çıktığında Serdar-ı Ekrem Sadrazam Çelebi Mustafa Paşa yerine kaymakamlık görevine, Nizam-ı Cedid karşıtı Köse Musa Paşa atandı.

Köse Musa Paşa, ordunun yokluğunda asayişi sağlamak üzere Nizam-ı Cedid askerlerini şehirdeki değişik karakollara dağıttı ve ek olarak Trabzon'dan 2000 kadar yamak getirtti. Fransızların İstanbul Sefîri Sebastian'in teşviki, yamaklara Nizam-ı Cedid'in elbiselerinin giydirileceği söylentisi, zaten Vehhabi isyanı nedeniyle hacca da gidemeyen yerel halkın da huzursuzluğu gibi nedenlerle , 25 Mayıs 1807 sabahı bir anda âsiler, ayaklanmaya hazır hâle geldiler ve yamaklar içlerinden hareketlenme başladı.

Gerici yerel vaizler de Nizam-ı Cedid askerine giydirilen pantolon ve ceketin de dinen caiz olmadığına dair söylentiler çıkartarak yerel halkı da bu isyanın içine çekmeye çalışıyorlardı.[1] Sadaret Kaymakamı Köse Musa Paşa'nın telkinleriyle, yamaklar, Haseki Halil Ağayı parçaladılar.

Bu hareket ile isyan başlatıldı. Büyükdere Çayırında toplanan âsiler, Kastamonulu Kabakçı Mustafa'yı lider seçtiler.

İsyan genişledi. Beş yüz kadar âsi, İstanbul'a yürüdü. Âsileri, Levend Çiftliğindeki bir tabur nizamî asker durdurmaya kâfiyken, Köse Musa, Nizâm-ı Cedîd askerinin harekâtını durdurdu. Sultan III. Selim kan dökülmesini istemedi. Sultan III. Selim Bu işlere sebep, benim hilmimdir (yumuşak huylu olmamdır)! demesi üzerine, Köse Musa, âsileri teskin edeceğini ifade ederek, Nizâm-ı Cedîd askerlerinin kaldırıldığı hakkındaki fermanı çıkarttı.

-----------

"Rusçuk Yaranı" adı ile anılan gizli bulunan, reform ve III. Selim yanlısı ve önemli devlet görevleri yüklenmiş olan grup (Sedaret Mektupçusu Tahsin, Başmuhasebeci Ramiz, Tuna Yalisi Mubayaacısı Behiç, Sadaret Kethudası Refik, Reisikuttab Galip efendiler) çaba göstererek hiç velvele çıkartılmadan Alemdar Mustafa Paşa ve seymenler ve Kıraçali ordusunun Edirne'ye gelmesini sağlamışlardı. Bu ordu mensupları Trakya'da yollar ve konaklara dağılarak İstanbul Trakya seyahatlerini önlemişlerdi. İşşemri ile 300 kişilik bir süvari baskın birliği oluşturulmuş ve Pınarhisar Ayanı Uzun Ali Ağa emrinde 14 Temmuz'da Rumelifeneri Kalesi'ni basmışlardır. Kalede bulunan Kabakçı Mustafa bu baskın sonucu hemen öldürülmüştür.

----------------

Bunlarin dedeleri bunlar.

Yenilige, aydinlanmaya, isiga asla tahammul edemiyorlar.

Alıntı Originally Posted by Maacit Yazıyı Oku
    Süpermiş. bıu
    sabah hava patladı balığa çıkamadım 4 gün hava bozuk sıcaklık 21 dereceye su sıcaklığı da 25-26 dereceye düştü .. aylık 1 GB internet paketi kullanıyorum eskiden - ay yeterdi yalnız şimdi yetmez oldu 1 GB yetmemeye başladı arada çıkan reklamlar interneti yiyor diye tahmin ediyorum gazetelerde bile hem alttan hem isten reklam çıkıyorbunu 2 GB yaptırmak mantıklı olur mu?
    Dostum teknik işlerden anlamam.
    İnternete bilgisayardan giriyorum.
    Mobil hat şirkete ait, sıkıntı olur vesaire diye kullanmıyorum.
    Mickey mouse gelir bir şey olur sonra başım ağrır.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Sayfa 437/1002 İlkİlk ... 337387427435436437438439447487537937 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •