Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
Fiyatlara baktığımda, aslında 2015 yılında da bugünkü fiyatlardan çok yüksek bir seyir izlediğini görüyorum kauçuk fiyatlarının. Yanlış hatırlamıyorsam, 2015 karı, o döneme göre gayet güzeldi. Dönem dönem $3.000 seviyesine çıktığı oluyor. Önemli olan, şirketin bunlara adapte olabilmesi ve fiyatlarına yansıtabilmesi diye düşünüyorum. Buralardan bir %50 daha yukarı çıkar mı? Geçmişte hiç o kadar yüksek fiyatları görmemiş... Hammadenin arzı tarafında bir dengelenme olursa, şu an en kötüyü yaşayıp atlatacağız diyebilir miyiz...
2008 yılında endeks 1000 seviyelerinde iken 2014 ve 2017 yılllarında 2 kere 3000 atakları oldu.. Ancak ilkinde hem bedelsiz sürecinde olduğumuz için hisse fiyat olarak; hemde dolar kuru içeride düşük olduğu için pek hisseyi favök olarak zorlamadı.. 2017 de yatırım sürecinde olduğumuz için hisse en kötüsğ olarak güçlü bir Boğa piyasasını yatay geçirdi..
Şu anki sıkıntımız hem şirketin finansman giderlerine ek artan ham madde fiyatları ile favök marjındaki daralma beklentisi..kaucuk fiyatlarının dengelenmesi favök için oldukça önemli ben 2200 doları yeterli görüyorum ama finansman giderlerinin azalması için önümüzdeki ödeme takviminde 2023 yılı atlatılmalı.. Zaten 2023 den sonra arazinin geri kalanında kapasite artışı için yeni adımlar atılacak yeni yatırım planı açıklanacaktır muhtemelen