Sayfa 275/1003 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375775 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 2,193 - 2,200 arası.

Konu: Viop XXXVI

1.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    Kara oğlan bırak şu işleri yav...

M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    E neden bırakayım
    ben
    asgari ücretin yasayla belirlenmesinin doğru olmadığını düşünelerdenim
    asgari ücreti 10.000 abartılı bir rakam elbet
    diyelim
    5/6 bin tl yapsalar
    işverenler o rakamı ödeyemezler.
    bi dünya kişi 4000 liraya ben çalışırm der.

2. Ağa zam yapsın vs de bu zamların ödenek kalemi nerden gerçi malûmlar biraz tasarruf etse gene olur birşeyler..
    Ayrıca bu bütçe işi sadece cari fazla ve arzına bakıyor ise işimiz cidden zor ..tamam yurtdışı piyasa devam eder ama iç piyasa kitlenir...zam yapsan bir dert yapmasan bir dert .
    Tl yi koruma kanunu vardı bir ara..
    O na ne oldu...
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    asgari ücrete on bin olsun markete çuvalla para götürmemiz gerekir.
    İşçilik ücretlerini düşük tutmanın yolu gıda enflasyonundan geçer. Gıda enflasyonu da tarlada başlar. Buradaki sorunu çözmedikçe işçilik ücretlerini düşük tutamayız maalesef.
    öte yandan hükümetin dövizdeki artış ile sanayiciyi rahatlattığı düşüncesi var ve asgari ücrete iyi bir zam yapacak diye düşünüyorum. Bunu yaparsa bilin ki 2022 ilk yarısında seçim olur. Devamında 3600 gösterge, eyt gibi ek konular ile diğer finansal kozlar oynanır. Popülist eylemlerle seçim kazanılmaya çalışılır.
    Tüm bunların sonunda enflasyon ne olur düşünmek istemiyorum...

3.  Alıntı Originally Posted by Karaoğlan_ Yazıyı Oku
    Dth hesaplarında 2.5 trilyon torkiş gaymeyi
    Gavurun boyalı parasına gömenler o parayı yatırıma dönüştürüp üretime istihdama yönelmedikçe
    dediğiniz olur
    yatırıma dönüştürürlerse
    elbet denk bütçe cari fazla arkasından gelir.

ezcümle
    ülkede kriz yokluktan değil bolluktan çıkıyor.
    Ülkenin esas meselesi budur
    o para sahipleri istese ülkede kriz mriz olmaz.

4. Ağa işte b*kluk burda çıkıyor..
    Nerde Necmettin erbakan yüzde %50 zam açıklaması nerede bunlar..
    Bu sistemi bunlar getirdi zaten..
    Tiyatro hem memura hem emekliye hem de işçiye asgariye...
    Sendikacılıkmış..
    Pembe sendika hepsi..
    Bir b*k yapmadan 28 bi para alıyordu memursen başkanı...
    Dediğimiz de o işte altı boş sistem iyi çatırdıyor..
    Serbest piyasa ekonomisi isteyen istediği maaşı verir malını istediği fiyattan satar..
    Ama şu son zamanlarda saçma sapan kendini kurtarma çabası sağa sola suç yıkma..
    Biraz uyan yav
     Alıntı Originally Posted by Karaoğlan_ Yazıyı Oku
    E neden bırakayım
    ben
    asgari ücretin yasayla belirlenmesinin doğru olmadığını düşünelerdenim
    asgari ücreti 10.000 abartılı bir rakam elbet
    diyelim
    5/6 bin tl yapsalar
    bi dünya kişi 4000 liraya ben çalışırm der.

5. Tasarruf oranı olarak gayet düşük seviyedeyiz malesef. Kıytırık Yunanistan da daha fazla birikim ve dth var. Bizde parası olan iş yapmak istiyor, istemiyor diyemeyiz. Herkesin iş yapmasını da bekleyemeyiz eli ayağı tutam var tutmayan var. Bunun için bankalar var, paran var ama iş yapmak istemiyorsan bankaya koyuyorsun banka da o parayı parası olmayan ama iş yapmak isteyene satıyor.

E bakıyorsun yönetim bankaya düşman, iş yapana düşman, başına iş gelse çözülmesi seneler alacak vs vs vs..

E enflasyon ve yüksek faiz ortamında iş yapmak da çok büyük risk.

Bu sene mesela. %40 artmayan sirket net olarak zarardadir borsacı için. Kaç tanesi %40 arttı?

Yani asgari ücret veya faiz / döviz konuları olayın sadece yan etkileri. En temel şey güven, o da cidden azalmış durumda. Değilse bu kur seviyesinde, yurt dışında bu bollukta, üstelik herkes de Çin den yaka silkerken bu ülkeye kamyonla TIR'larla para akmaso lazım.

Bakıyoruz var mı, yok.

Demek ki oyna devam.
     Alıntı Originally Posted by Karaoğlan_ Yazıyı Oku
    Dth hesaplarında 2.5 trilyon torkiş gaymeyi
    Gavurun boyalı parasına gömenler o parayı yatırıma dönüştürüp üretime istihdama yönelmedikçe
    dediğiniz olur
    yatırıma dönüştürürlerse
    elbet denk bütçe cari fazla arkasından gelir.

ezcümle
    ülkede kriz yokluktan değil bolluktan çıkıyor.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Asgari ücretliye yüksek zam. 3600 olmayana 3600 ek gösterge. Güvenlik maaşlarına ciddi artış. Dışardan kadroya alınan sözleşmelilere yüksek zam. Bir kesime ciddi iyileştirme var. Zaten 3600 ek göstergesi olan mühendis doktor gittikçe küçültülüyor. (Yanlış yazmadım gerçekten küçültülme çabası olduğunu düşünüyorum.) insanları küçümsemek yada yermek için konuşmuyorum sakın yanlış anlaşılmasın. Ama gerçekler diye bir durumda var. Bundan 2 sene önce asgari ücretin biraz üstünde alan birisini 6000 seviyelerine çıkardı. Mühendis-doktor maaşı ise 7300 seviyesinde kaldı. Birinin hayat standartı değişirken. Enf artışıyla diğer kesim küçüldükçe küçüldü.
    Artık orta direk diyeceğimiz kesimde umutsuzluk hat safhada. Çevremdeki asistan doktorların çoğu yabancı dil eğitimi alıyor aynı zamanda. Yurtdışına gidebilmek için. Yani bir şekilde gitmeyi başaranlar gidecek ama biz kalanlarda enflasyona ezilmeye fakirleşmeye devam edeceğiz. Birileri ülkede ki bolluktan bahsettiği için ayrımı iyi anlamak lazım. Bir kesimde bolluk var ama bir kesimde boğuluyor.
    Son düzenleme : KNUCK; 01-11-2021 saat: 09:25.

7.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    Ağa işte b*kluk burda çıkıyor..
    Nerde Necmettin erbakan yüzde %50 zam açıklaması nerede bunlar..
    Bu sistemi bunlar getirdi zaten..
    Tiyatro hem memura hem emekliye hem de işçiye asgariye...
    Sendikacılıkmış..
    Pembe sendika hepsi..
    Bir b*k yapmadan 28 bi para alıyordu memursen başkanı...
    Dediğimiz de o işte altı boş sistem iyi çatırdıyor..
    [B]Serbest piyasa ekonomisi isteyen istediği maaşı verir malını istediği fiyattan satar..
    ..

Bak aynı düşünüyoruz
    kimseye b.k atmaya çalışmıyor durum tespiti yapıyorum.

8. Sorun dth hesabındaki para değil. Orada herkesin parası var, alıp da yatırım mı yapacağız sanayiye, makine mi alacağız. DTH hesabında para tutulmasının nedeni öngörülememezlik. Gelecek ile ilgili rasyonel öngörü yapılamıyorsa adam niye tl tutsun veya gelsin yatırım yapsın. MB bile orta vade programını kaç kere revize etti, seçim beyannamesinde g10 hedefi vardı g20 den bile düştük. Kimsenin hedefi planı tutmuyor ve sonuç öngörülemiyor. Yüzlerce torba yasa ile hergün yeni birşeyler çıkıyor, burada doğrudan yatırım yapmak bu haliyle çok zor. Volkswagen de yatırım yapmadı bu nedenle.
    Yani rasyonel karar verme bittiği için yarın asgari ücret onbin de olabilir, faizler 5 puan da inebilir. Bir gece eyt çıkıp binlerce kişi emekli de olabilir. Acilen rasyonel akıla geri dönmek lazım...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 275/1003 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375775 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •