Alıntı Originally Posted by Kelebek14 Yazıyı Oku
170-190 tahmin etmistik.Alttan tutturduk malesef.Bilançoyu inceleyen arkadaşlar olmuştur.Maliyetlerdeki artış herşeyi anlatıyor zaten.Bu üretim maliyetleriyle eski kârları yapması mümkün değildi.Jonathan dostum doğru söylüyor zam bi nebze merhem olabilir bu konuya.Yalnız ben bu hammadde ve maliyet sorununun kısa ve orta vadede çözülebileceğini düşünmüyorum.Dünyadan gelen haberler ve fiyatlarda pek iç açıcı değil.

Fiyat konusuna gelince;endeks uçuk bi şekilde 2000leri görürse ben brisanın maximum 35 40 lira olacağını düşünüyorum.(Beyimiz isterse) Düşük bi ihtimal..
Çünkü beyimizin karnı uzun süre doymayacaktır.25lerden 30lardan çok mal verdi insanlara.Yemeği bi güzel sıyırmadan kalkmaz sofradan namussuz
Sözün kısası arkadaşlar tahtacı beyimiz kadayıfa fıstıklı baklavaya camdan bak temettü yetiyorsa buyur simit peynire devam diyor çay bile vermiyor yanında namussuz
Değerli düşüncelerin için teşekkürler dostum. Orta vadede, hammadde fiyatlarındaki artışı satışlara yansıtamaz mı dersin? Eğer bu şekilde olursa, en azından bu çeyreklik karı 1-2 yıl boyunca koruyabilsek yine iyi.

Bu durumda diyorsun ki, tahta yapıcı da imkan tanırsa, 5-7 lira arasında oyalandığımız gibi 20-25'li fiyatlarda da 1-2 yıl oyalanabiliriz? Zaten 1 yıla yakındır oyalanıyoruz. 1-1,5 yıl daha oyalansak fena olmaz. Brisa şöleni yapacağız yani kendimize. Güzel. Önce bu fiyatları ve karları bir sindirsin. Görünen o ki, piyasa normale döndüğünde ve astronomik derecede düşük olan hammadde fiyatları yukarı yönde revize edildiğinde, çeyrek başına net karımız 150-180 milyon tl bandında olacak. Yıllıkta 600-700 milyon tl civarı eder. Bu kar zaten f/k 10 üzerinden dahi 20 lira ve yakınlarına tekabül eder. İskontolu fiyatı 17, iyi fiyatı 23 tl olur. Hammadde fiyatları düşerse ve şirket, bu artışları satışlarına zam olarak yansıtabilirse kar yeniden 1 milyar tl bandına yaklaşabilir. Bu durumda da 30 tl edebilir. Ta ki ciddi bir kapasite artırımı gelene kadar. Bu da birkaç yıl alabilir. Ben kendi vademi ve beklentilerimi, 1-2 yıl boyunca 25 lirada duracağımız şekilde ayarlıyorum. Üzeri olursa ne ala, olmazsa pekala.

Bu arada, tatlıcı dostlarımız kayboldu artık ortadan. Bitti onlar. Acılara hoşgeldiler, gerçeklerle yüzleştiler. Burada tatlı yok. Tatlıyı camdan görmek bile yok. Burada iki günlük simit var. Oturacak masa yok. Yolda yürürken ayakta yiyeceksiniz simidinizi. Ve umuda doğru uzun bir yol yürüyeceksiniz. Haydi bakalım; 2023'e kadar sürecek kısa vade yürüyüşümüz başlasın o halde.

2023 kısa vade, 2030 orta vade, ölüm uzun vade.