iki turlu sehir vardir
biri metropol oburu non metropol
O videodaki evler hep dag basi evleri
Eger elma ile elmayi karsilastirirsanizki yapilmasi gereken budur o zaman Istanbul korkunc ucuz kaliyor
Istanbul o kadar ucuzki insane kafayi yedirtir
Bu forumda 10 yildir mi ne yaziyorum kac defa yazdim bu ucuzlugu ayrintili ayrintili ornekler verdim ve artik yoruldum yaslandim
ABD de metropol sehir yani Istanbul tadinda metropol sehir 3-4 tane. Hepside Istanbul un 10 kati pahali.
Size ufacik bir ornek vereyim baska bir sey yazmiycam
sene 1996 arkadaslarla bardayiz herkes Turk. Yer Boston ama Boston Kadikoy un 5 te biri bir yer sehir bile degil kasabadan buyuk ama anlayin iste
Bar dedigim filmlerdeki gibi degil dokuntu zavalli bir yer
muhabbetin ortasinda bir arkadas geldi ve dediki "ya ben demin bir apartman dairesi gordum icinde camasir makinesi vardi"
hadi lan ordan dedik ve ortamdaki hickimse inanmadi herife cunku ben hayatimda hic icinde camasir makinesi olan apartman dairesi gormemistim duymamistim o zamana kadar
Bu arkadas cok zengin bir aileden torpilli parali adam olsun diye Amerikaya yollanmis basit bir okula gidiyor
Biz adama inanmiyoruz falan beni bir merak sardi ve sordum. bu hangi bina cunku Boston da insaat bile cok zor gorursunuz izin almak zordur. Bana apartmani tariff etti ve ben orayi biliyordum adi cikmis supersonic manyak zenginlerin yasadigi bir bolge
Sonradan anladikki daireyi alan Tansu Cillerin ogluymus. Bu cocukta Tansu Cillerin New Hampshire daki otelinin mudurunun akrabasi
Daireyi kaca aldigini bilmiyorum o zaman ama tahmin ediyorum bugunlerde 1 milyon dolardan fazladir.
Yukarida yazdiklarimi anlamadiginizi biliyorum cunku dusunmuyorsunuz.
Istanbul dunyanin en ucuz metropol sehridir. Unutmayin Boston bir sehir bile degil. Daha NY veya San Fransisco daki fiyatlardan basetmiim uykulariniz kacar
Ufak bir bilgi daha. %2.5 ten 1 milyon dolarlik evin emlak vergisini dusunun, bir de apartman aidatini
daireyi gorseniz gulersiniz o kadar ufak ve kalitesiz yani geneli oyle. TR deki iscilik burada neredeeee?
Yer İmleri