Sayfa 667/1002 İlkİlk ... 167567617657665666667668669677717767 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 5,329 - 5,336 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by Axax Yazıyı Oku
    Borsalar epey şişti, kısa vadede %20 düzeltme bekliyorum. (BIST şişmemesine rağmen SP500 düşerse, onla paralel düşecektir) Kendi portföyümü şu şekilde yeniden düzenlemeyi düşünüyorum; yorumlarınızı bekliyorum.

IPV - İŞ PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) FONU %25
    Gram ALTIN %20
    TGE - İŞ PORTFÖY EMTIA YABANCI BYF FON SEPETI FONU %10
    QNB Finans Portföy Temiz Enerji ve Su Fon Sepeti Fonu %10
    KUB - KARE PORTFÖY DEĞİŞKEN (DÖVİZ) FONU %10
    OPB - OSMANLI PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON %10
    AES - AK PORTFÖY PETROL YABANCI BYF FON SEPETİ FONU %5
    GZL - GARANTİ PORTFÖY TARIM VE GIDA SEKTÖRÜ DEĞİŞKEN FON %5
    GZV - GARANTİ PORTFÖY ESG SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FON SEPETİ FONU %5

Al-sat yapmayacağım en az 2 yıl tutmayı düşünüyorum. Faizlerin uzun süre %14'te kalacağını ve doların Kasım 2022'de 11 olacağını düşünüyorum.
    Al sat yapmayacaksanız gram altın yerine altın fonu olabilir.
    Fonda alım satımda makas yok, Ocak ayına kadar aldıklarınızda stopaj da olmayacak.Gram alırken makas var ve alım vergisi var.

Kur Kasım 2022'de 11 olacaksa %13 artış olacak demektir.Sadece dövize bağlı olan IPV gibi fonun getirisi gerçek enflasyona yenilecektir.

Borsalara ve emtiaya bağlı döviz bazlı fonlarda ise eğer dayanaklar dediğiniz gibi %20 düşecekse %13'lük yetersiz kur artışıyla birlikte ciddi zarar yazabilir.

Her şey fonları doğru zamanda almaya bakar. Gerekirse %14'lük ppf'de bekleyip doğru zamanda girilmesi büyük başarı sağlar.

2.  Alıntı Originally Posted by Axax Yazıyı Oku
    Borsalar epey şişti, kısa vadede %20 düzeltme bekliyorum. (BIST şişmemesine rağmen SP500 düşerse, onla paralel düşecektir) Kendi portföyümü şu şekilde yeniden düzenlemeyi düşünüyorum; yorumlarınızı bekliyorum.

IPV - İŞ PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) FONU %25
    Gram ALTIN %20
    TGE - İŞ PORTFÖY EMTIA YABANCI BYF FON SEPETI FONU %10
    QNB Finans Portföy Temiz Enerji ve Su Fon Sepeti Fonu %10
    KUB - KARE PORTFÖY DEĞİŞKEN (DÖVİZ) FONU %10
    OPB - OSMANLI PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON %10
    AES - AK PORTFÖY PETROL YABANCI BYF FON SEPETİ FONU %5
    GZL - GARANTİ PORTFÖY TARIM VE GIDA SEKTÖRÜ DEĞİŞKEN FON %5
    GZV - GARANTİ PORTFÖY ESG SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FON SEPETİ FONU %5

Al-sat yapmayacağım en az 2 yıl tutmayı düşünüyorum. Faizlerin uzun süre %14'te kalacağını ve doların Kasım 2022'de 11 olacağını düşünüyorum.
    bence çok karıştırmışsın. enstruman sayısı arttıkça gelir artar diye birşey yokki hatta öyle yapınca getiri faize yakın birşey oluyor genelde. sade portföy huzurlu ve net kafa.

3.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bence çok karıştırmışsın. enstruman sayısı arttıkça gelir artar diye birşey yokki hatta öyle yapınca getiri faize yakın birşey oluyor genelde. sade portföy huzurlu ve net kafa.
    Katılıyorum getiri/götürü birbirini dengeliyor. Bir de kasım 2022 dolar 11 tl tahmini çok iyimser bence
    Sadece enflasyon kadar artsa 12,5 olur kabaca

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Nasdag dışında sorunum olmuyor pek.
    Onu da Q harfini G olarak yazınca çözdüm ama verilen linkin adres kısmında nasda q varsa link çalışmıyor.
    Yönetime daha önce de yazan oldu ama çözülemedi sorun öylece kaldı.
    link olarak direkt yazmayın... adresi manuel yazarken araya boşluk bırakın ... buradan kopyalayıp google a yapıştırırken aradaki boşluğu bitiştiririz...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

5. Selamlar, MJB inceleyen oldu mu?

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by coltrane Yazıyı Oku
    Selamlar, MJB inceleyen oldu mu?
    oldu. internet sitesini iyice okudunuz mu aktifin. mejburen fönünün amacı benjo bazında getiri elde etmek. performansını benjo bazında ölçmeli de daha henüz yeni ...
    6 ay sonra dölar bazında performansına bakarız.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
    güzel marmara haydo dayı bi parça toparlamaya başladı... föndaki yüzde 3 küsür hulkbank senelerdir performansı aşağu ekiyor onda niye zarar kes yapmadı anlamadım. ısrarla tuttu hulkbankı ilginç...

8. Sayın myfinans. Çok güzel bir cümle yazmışsınız. FONLARI DOĞRU ZAMANDA ALMAK. Evet, işte bu, portföyü katlamalı kazanca çeviren bir sistem. Saygılar

Sayfa 667/1002 İlkİlk ... 167567617657665666667668669677717767 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •