Artan

12.320,00 10 18:10
85,80 10 18:10
236,70 9.99 18:10
88,70 9.98 18:10
67,85 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

46,58 -9.99 18:10
56,05 -9.96 18:10
194,30 -9.96 18:10
10,80 -9.92 18:10
21,60 -9.47 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

14.811.272.651,72 18:10
11.086.493.448,58 18:10
7.357.061.520,82 18:10
6.085.142.723,10 18:10
5.960.933.774,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8045 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Bir ülkeyi bitirmek istiyorsanız o ülkede eğitim ve sağlık sistemini özelleştirin.

Çoğu konuda liberteryen politikaları savunsam da Sağlık ve Eğitimde kesinlikle %100 sosyal politikalar olması gerektiğini savunuyorum. Zaten anayasamızdaki sosyal devlet tanımına göre eğitimde ve sağlıkta özel kurum olmasının yasak olması gerekiyor.

Hastane özelleşirse sağlık sistemi batar, Eğitim özelleşirse eğitim sistemi batar. Bu iki kurum kırmızı çizgimdir.

Bu ülkenin başına geçsem ilk işim tüm hastaneleri ve tüm okullları devlet hastanesi ve devlet okulu yapardım. Bu iki konuda rant olmaz.

Sn Pit geçmiş olsun,
    Özel hastanelerde karşılaştığım ölümcül doktor hataları yüzünden ve yukarı da da belirttiğim prensiplerimden dolayı özel hastane karşıtıyım. Dolayısıyla ben de geçenlerde MHRS den randevu almaya çalıştım ama bir türlü alamıyorum. Bunda en büyük nedenlerden birisi doktorların özel hastanelere kaçması ve hatta yurt dışına kaçmasından kaynaklanıyor. Sağlık ve eğitim sisteminde ciddi anlamda sorun var acilen ilgilenilmesi gerekiyor. Eskiden hastane koridorlarında sıra yüzünden doktora gidemiyordunuz diyenler şimdi haftalarca MHRS de evde kuyruklar oluşturtuyorlar.
    Sn. Vivatrader,

Çalışan orta maaşlı bir beyaz yaka, maaşının %35 - 40 civarını vergiye verir.

Yetmez, benzinde sigarada alkolde arabada akılla izanla açıklanamayacak oranda vergi verir.

Sonra hasta olur, doktor yok. Çocuğunu okula verecek, okul yok. Doktor özelde, okul özelde. En dandik küçük illerde bile özel okullar mantar gibi türemiş. Özel sağlık sigortası marifet gibi olmuş. O da çoğu şeyi kapsamaz fark çıkar vs..

Soru şu, bu vergiler nerede?

İkinci soru, bu adam neden bu ülkede devam etsin, Hollanda Almanya gibi seçenekler varken, kendine çoluğuna çocuğuna yazık değil mi?

Bu sorular artık çok rahatsız edici boyutlara geldi. Malesef çok, çok fazla arkadaşım yurt dışına gitti, önceden tartışıyorduk hak versem de hala kalmaktan yana idim, artık ben de bunalmaya başladım gerçekten.

2. Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Sn. Vivatrader,

Çalışan orta maaşlı bir beyaz yaka, maaşının %35 - 40 civarını vergiye verir.

Yetmez, benzinde sigarada alkolde arabada akılla izanla açıklanamayacak oranda vergi verir.

Sonra hasta olur, doktor yok. Çocuğunu okula verecek, okul yok. Doktor özelde, okul özelde. En dandik küçük illerde bile özel okullar mantar gibi türemiş. Özel sağlık sigortası marifet gibi olmuş. O da çoğu şeyi kapsamaz fark çıkar vs..

Soru şu, bu vergiler nerede?

İkinci soru, bu adam neden bu ülkede devam etsin, Hollanda Almanya gibi seçenekler varken, kendine çoluğuna çocuğuna yazık değil mi?

Bu sorular artık çok rahatsız edici boyutlara geldi. Malesef çok, çok fazla arkadaşım yurt dışına gitti, önceden tartışıyorduk hak versem de hala kalmaktan yana idim, artık ben de bunalmaya başladım gerçekten.
    Dünyaya bir kere geliyorsunuz. Burada bir altyapının kurulmasını beklemektense, hazır kurulmuş bir yerde yaşamak insana daha cazip geliyor.
    Bazen işe bisiklet vs gibi araçla gitmeyi hayal ediyorum sonra yol olmadığını, asla olamayacağını fark ediyorum. Üstelik trafikte öküzün biri tarafından ezilebileceğim aklıma geliyor. Vazgeçiyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Dünyaya bir kere geliyorsunuz. Burada bir altyapının kurulmasını beklemektense, hazır kurulmuş bir yerde yaşamak insana daha cazip geliyor.
    Bazen işe bisiklet vs gibi araçla gitmeyi hayal ediyorum sonra yol olmadığı, asla olamayacağını fark ediyorum. Üstelik trafikte öküzün biri tarafından ezilebileceğim aklıma geliyor. Vazgeçiyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Zebra yaya geçidinde dahi yayanın hakkına tecavüz eden toplumda, bisikletle Dolaşmak intihara eş anlamdadır.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •