Sayfa 639/1006 İlkİlk ... 139539589629637638639640641649689739 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 5,105 - 5,112 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Benim heryerde elim var merak etme. kripro paradan dolara temettü hissesinden, altına eurobonda, fiziki dolara fiziki tl ye ve hatta birçok yatırıma... Gelecek %100 olarak bilinemez o yüzden kesin konuşma...

Geçen sene kasım ayında tl yi fiziki tutan bile dolar ve altından %25 daha fazla kazandı.

Damat gittiğinde bile doları ve altındaki fragmanın ufak bir bölümünü gördük bir de baştaki iktidar bir anda tamamen gittiğinde parasının hepsini dolar ve altında tutanın halini düşünmek bile istemiyorum..

------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Bizim yolculuk da Arjantin gibi olacak.!!

https://mobile.twitter.com/valordolarblue
    Senin az çok İspanyolca bilirsin.!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Ne olacakmış iktidar gittiğinde ? Bir gecede güllük gülistanlık mı olacak memleket ? %50 lere vurmuş gizlenen enflasyon %0 a mı düşecek ? Kayıp 128 milyar dolar bulunup eksi rezervler sıfırlanacak ve kasalardan dolar mı fışkıracakmış ? uçan kuşa taktığın 600 milyar dolara yakın borcun mu kapanacak ? BAE'sinden Güney kore'sine kadar swap anlaşması yaptığın, kapısında dilendiğin ülkeler alacaklarından mı vazgeçecekmiş ? Korkmayın dolar ve altın tutana hiç bir şey olmaz. Aksine TL de kalan her daim kaybetmeye mahkumdur. Dolar en fazla bi süre yerinde sayar ama kalıcı düşüş falan beklemesin kimse, hepsi beyhude hayaller.

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Benim heryerde elim var merak etme. kripro paradan, temettü hissesine, öst fonundan değişken fonuna, elektrikli araçlardan chip yatırım fonlarına, gıda fonundan emtia fonuna, altın ve gümüşten eurobonduna, fiziki dolardan fiziki tl ye ve hatta birçok yatırıma...

Gelecek %100 olarak bilinemez o yüzden kesin konuşma...

Geçen sene kasım ayında tl yi fiziki tutan bile dolar ve altından %25 daha fazla kazandı.

Damat gittiğinde bile dolar ve altında yaşanan filmin ufak bir fragmanını gördük bir de baştaki iktidar bir anda tamamen gittiğinde parasının hepsini dolar-altında ve GAYRİMENKULDE tutanın halini düşünmek bile istemiyorum..

------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.

Arjantin'le sınırlı kalsa iyi gene mirim !

Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Bizim yolculuk da Arjantin gibi olacak.!!

https://mobile.twitter.com/valordolarblue
    Senin az çok İspanyolca bilirsin.!

4.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Bir ülkeyi bitirmek istiyorsanız o ülkede eğitim ve sağlık sistemini özelleştirin.

Çoğu konuda liberteryen politikaları savunsam da Sağlık ve Eğitimde kesinlikle %100 sosyal politikalar olması gerektiğini savunuyorum. Zaten anayasamızdaki sosyal devlet tanımına göre eğitimde ve sağlıkta özel kurum olmasının yasak olması gerekiyor.

Hastane özelleşirse sağlık sistemi batar, Eğitim özelleşirse eğitim sistemi batar. Bu iki kurum kırmızı çizgimdir.

Bu ülkenin başına geçsem ilk işim tüm hastaneleri ve tüm okullları devlet hastanesi ve devlet okulu yapardım. Bu iki konuda rant olmaz.

Sn Pit geçmiş olsun,
    Özel hastanelerde karşılaştığım ölümcül doktor hataları yüzünden ve yukarı da da belirttiğim prensiplerimden dolayı özel hastane karşıtıyım. Dolayısıyla ben de geçenlerde MHRS den randevu almaya çalıştım ama bir türlü alamıyorum. Bunda en büyük nedenlerden birisi doktorların özel hastanelere kaçması ve hatta yurt dışına kaçmasından kaynaklanıyor. Sağlık ve eğitim sisteminde ciddi anlamda sorun var acilen ilgilenilmesi gerekiyor. Eskiden hastane koridorlarında sıra yüzünden doktora gidemiyordunuz diyenler şimdi haftalarca MHRS de evde kuyruklar oluşturtuyorlar.
    Sn. Vivatrader,

Çalışan orta maaşlı bir beyaz yaka, maaşının %35 - 40 civarını vergiye verir.

Yetmez, benzinde sigarada alkolde arabada akılla izanla açıklanamayacak oranda vergi verir.

Sonra hasta olur, doktor yok. Çocuğunu okula verecek, okul yok. Doktor özelde, okul özelde. En dandik küçük illerde bile özel okullar mantar gibi türemiş. Özel sağlık sigortası marifet gibi olmuş. O da çoğu şeyi kapsamaz fark çıkar vs..

Soru şu, bu vergiler nerede?

İkinci soru, bu adam neden bu ülkede devam etsin, Hollanda Almanya gibi seçenekler varken, kendine çoluğuna çocuğuna yazık değil mi?

Bu sorular artık çok rahatsız edici boyutlara geldi. Malesef çok, çok fazla arkadaşım yurt dışına gitti, önceden tartışıyorduk hak versem de hala kalmaktan yana idim, artık ben de bunalmaya başladım gerçekten.

arjantin vs olacak , 5 yıldır olamıyor , 1 ayda ev araba fiyatları %50 arttı , ne oldu ? gece yarısı bile satiliyor .ihtiyactan mi sanki alan alıyor , hayır tabiki , yatırım icin. demekki kriz namına bir sey öngörülmüyor

Venezuela gibiyiz zaten.!!
    Yakında Venezuela dan daha beter olacağız.!!
    Yakında eczanalerde ilaç kıtlığı başlayacak.!!
    1.5 milyon kişinindogalgazı kesilmiş.!!
    Madura diyetine az kaldı.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

7. Seçim tarihî açıklansın döviz düşer neden mi belirsizlikler biter ondan

8. Sadece Naci Ağbal görevden alınmamış olsa Eylül itibariyle belki de daha erken yine faizler düşürülmeye başlanacak, dolar da muhtemelen en kötü ihtimalle 7.XX lerde olacaktı.

Bir hareketle bütün denge ve kredibilite yerle bir edildi...

Enflasyon canavarı yerine sokulması zor bir şekilde hortlatildi...

Aklım almıyor...

Bütün bir ekonomik dengenin yerle bir edilmesinden kim nemalaniyor sorgulamak lazim...

Sayfa 639/1006 İlkİlk ... 139539589629637638639640641649689739 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •