Sayfa 642/1006 İlkİlk ... 142542592632640641642643644652692742 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 5,129 - 5,136 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1. Türkiye'nin turistik bir şehrine yerleştim 3 yıldır orada yaşıyorum. Cuma günü eşimle sahilde yüzmeye gittik yan şezlongta Yaşlı bir teyzeyle bizle muhabbete başladı. muhtemelen 75 li yaşlarında yani bundan sonra en fazla 10 yıl daha fazla yaşar. Kadın zır zır ağlayıp durdu yok efendim villasına kömür alacak parası yokmuş ta hayat çok pahalıymış ta 2 bin tl emekli parasıyla geçinemiyormuş ta.
    Kadına sordum teyze kiradamısın? Yok dedi. Sonra teyze bir konuşmaya başladı 5 tane yazlık villası bir tane de izmirde dairesi var. Yani toplamda dolar bazlı milyoner teyze bana kömür param yok diye zırlıyor. Bir sinirlendim eşime kalk gidelim dedim. Aslında bizim ülkenin özeti gibiydi...
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Bazen kendin ile çelişiyor ve beni şaşırtıyorsun.

Emekli maaşın dolar bazında ne kadar düştü? Alım gücün ne kadar azaldı? Bunlar batmak değil mi zaten?

Dün florya **uapark a gittim. Bütün arapların yüzü gülüyordu:-) Daha ne kadar batacaksın zaten ?
    Batmak surunmekten iyidir, batsak da kurtulsak diyorum iste.
    Her seye yeni basdan baslariz ulke olarak, ders alarak tabii..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3. Sayın vivatrader o kadının kesin çocukları vardır ve kadının parasını yiyorlardır benim de tanıdığım var kışlık yazlık evi arabası var ama nakit parası yok ayrıca emekli maaşı düşük evini tadilat ettirecek banka da nakit parası yok. Bu tiplerden çok var. Eminim sizinde bildikleriniz vardır. Onun için demişler nakit kraldır birde parayı çalıştırmasını biliyorsaniz tadından yenmez.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Türkiye'nin turistik bir şehrine yerleştim 3 yıldır orada yaşıyorum. Cuma günü eşimle sahilde yüzmeye gittik yan şezlongta Yaşlı bir teyzeyle bizle muhabbete başladı. muhtemelen 75 li yaşlarında yani bundan sonra en fazla 10 yıl daha fazla yaşar. Kadın zır zır ağlayıp durdu yok efendim villasına kömür alacak parası yokmuş ta hayat çok pahalıymış ta 2 bin tl emekli parasıyla geçinemiyormuş ta.
    Kadına sordum teyze kiradamısın? Yok dedi. Sonra teyze bir konuşmaya başladı 5 tane yazlık villası bir tane de izmirde dairesi var. Yani toplamda dolar bazlı milyoner teyze bana kömür param yok diye zırlıyor. Bir sinirlendim eşime kalk gidelim dedim. Aslında bizim ülkenin özeti gibiydi...
    Her sey gelecek korkusundan, kaygisindan, guvenilecek bir yapi olmamasindan..
    Ne kadar cok biriktirirsem o kadar guvende olurum yanilsamasi hayata hakim olunca bir cok seyi de iskalamak kacinilmaz oluyor.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Türkiye'nin turistik bir şehrine yerleştim 3 yıldır orada yaşıyorum. Cuma günü eşimle sahilde yüzmeye gittik yan şezlongta Yaşlı bir teyzeyle bizle muhabbete başladı. muhtemelen 75 li yaşlarında yani bundan sonra en fazla 10 yıl daha fazla yaşar. Kadın zır zır ağlayıp durdu yok efendim villasına kömür alacak parası yokmuş ta hayat çok pahalıymış ta 2 bin tl emekli parasıyla geçinemiyormuş ta.
    Bir tanıdığım kamuda görevliydi
    çok oldu tabi
    bir ev almış maaşının yarıdan fazlasını taksit ödüyordu
    eşi
    abi yetmiyor maaş diye zırlıyordu
    şimdi emekli oldu
    artık 2 tane evi var
    ve maaşı gene yetmiyorMUŞ.

6. Arkadaşlar SSK li olsan bile hastaneye gitmek ve bir küçük operasyon için nakit birikime para lazım, arabanın bakımı için nakit para lazım, evinin dış cephe boyası veya tamiratı için nakit para lazım, çocuğunun veya torunun bir ihtiyacı için nakit para lazım, emekli maaşları zaten düşük onun için yazlık, kışlık evin ve 1 tane araban olsada bir miktar nakit paraya ihtiyacın var. Yukarıdaki yazimdada yazdım çevremde nakit parası olmayan çok var.
    Ha siz derseniz adamın 3. Evi 2. Arabası var kardeşim o zaman siz haklısınız

7.  Alıntı Originally Posted by Karaoğlan_ Yazıyı Oku
    Bir tanıdığım kamuda görevliydi
    çok oldu tabi
    bir ev almış maaşının yarıdan fazlasını taksit ödüyordu
    eşi
    abi yetmiyor maaş diye zırlıyordu
    şimdi emekli oldu
    artık 2 tane evi var
    ve maaşı gene yetmiyorMUŞ.
    Sürekli ev almak zorunda hissediyor bazı insanlar çünkü TL sürekli değer kaybediyor. TL de para tutmaktan sa ev alırım diye düşünen çok.

Haksız da değiller, hükumet yerli ve milli parayı korumak yönünde bir niyet göstermiyor. Borsa ya güvenmeyen dolar da almak istemeyen eli mahkum ev almak zorunda kalıyor.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Sürekli ev almak zorunda hissediyor bazı insanlar çünkü TL sürekli değer kaybediyor. TL de para tutmaktan sa ev alırım diye düşünen çok.

Haksız da değiller, hükumet yerli ve milli parayı korumak yönünde bir niyet göstermiyor. Borsa ya güvenmeyen dolar da almak istemeyen eli mahkum ev almak zorunda kalıyor.
    O zaman geçinemiyorum diye zırlamayacaklar.

Sayfa 642/1006 İlkİlk ... 142542592632640641642643644652692742 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •