Ama satışlar habire çakılıyor.O fiyatlara ne kadar mal alınıyor satılıyor emin değilim.Dolarda alım satım belli işte, iki tuşla elindeki dolar ne kadar ediyor anlıyorsun.Hele bir emlağı nakte dönmeyi deneyin ne kadar sürede kaçtan dönebileceksiniz.Dediğiniz rakamlar tabela fiyatı.
Doğru. Ama evsahipleri gayet tok satıcı.
Bunun nedeni nakitte kalmak istemeyen kalantorların hala ilk tercihi gayrımenkul. Fiyatların bir platoya eriştiği bir süre stabil kalsa bile düşmeyeceği eğilimi hakim. İşler iyi gitmeye başladığında ederini bulur diye düşünülüyor. Hesap uzun vade..
Yani gayrımenkul oraya bağlanan paraya ihtiyacı olacakların işi değil..
Ne olacağını söyleyeyim. Yine milletin üzerine kalacak. Seçim var, popilist uygulamalar nedeniyle aflar gelecek, yapılandırmalar çıkarılacak velhasıl resmi enflasyonun yarısı gerçek enflasyonun ise dörtte biri oranında faizle ev alanların kredilerini ve faizlerini tüm ülke birlikte ödeyeceğiz. Sistemin düzgün işlemesi için sistemin batışlara izin vermesi lazım. Öyle olursa kimse yiyemeyeceği kaldıracın (!) altına girmeye cesaret edemez. Ama oy hesabı ve yandaşlık müesseseleri nedeniyle köyü niyetlilerin tüm yüklerini ülke olarak birlikte yükleniyoruz.
Bizde emlağın asıl alıcısı kobiler ve beyaz yakalılardı.Sn sugosu kobilerin durumu hakkında bilgi verdi.Eminim beyazyakalıların da iflağının kesildiğini bu ara emlak falan düşünecek durumda olmadıklarını bize yazacak pek çok beyazyakalı forumdaş vardır.E bu durumda geriye kalıyor vatandaşlık peşindeki gavurlarla fırsat peşindeki ölücü al satçılara.Onlarla da piyasa dönmez.
Yakama baktım rengi beyaz. Bendeki durum şu; Ev almayı düşünüyordum. Yatırım amaçlı, ilerde çocuk faydalanır diye. Emlak fiyatlarının sürekli artması, satıcıların burnundan kıl aldırmaması, aradaki emlakçıların tavırları (ev baktığımızın ertesi günü arayıp başka alıcı var acil karar verin demeleri, (En ayar olduğum şey. Bunu dediklerinde anında vazgeçtik diyor ve telefonu kapatıyorum) neticesinde ev almaktan vaz geçtim.
Nakit kraldır.
Satan düşünsün.
Yer İmleri