başka birşey söyleyeyim... " imarzedeler zaten bankaya devletin müdahale etmemesi istiyordu çünkü imar bankası batmayacaktı ve sizler yüksek faiz almaya devam edecektiniz..." söyledğin bu..

samimi birşey söyleyeyim ben imar bankasına uzun yıllar tasarrufumu yatırmadım toplamda 3 seneyi bulmaz.. ilk yatırdığımda yüzdelik bazda (ki bu çok daha doğru bir hesaplamadır) orta ölçekli bankalara göre pamukbank %7.5 brüt faiz farkı vardı.. küçük ölçekli bankalarla arasında en fazla%5 faiz farkı oluyordu..

bunu 3 yıl ve küçük banka olarak hesapladığımızda brüt %15 faiz farkına takabul eder. düşünüyorum ben imar bankasınnda 3 ay mevduat yaptığım zamanda kriz patlamış ve %7500 faizler varken benim mevduatımı imar bankası bozmadı. yani bu faizlerden yararlanamadım.. %200 hazine bonosuna yine mevduatta yakalandığım için yararlanamadım..

başka bankalarda bankaların batmasına yakında anormal yüksek faiz veriliyordu (ki bu normal) bunlardan yararlanamadım.

hepsini topladığında tasarrufların banka , banka gezdiği de düşünüldüğünde benim elde ettiğim getirinin 2 katını başka bankalarda (imar bankasından hariç) elde edenler olduğunu rahatlıkla görebiliyorum.

ve onlara kimse sen şukadar gelir elde etmişsin senin birikimine el koyacağız demiyor..

yüksek enflasyon dönemini bırakalım.. daha düne kadar %10 enflasyon döneminde konut fiyatları 10 kat arttı.. yani %900 net kar var. ve bu insanlara siz konut alıp-sattınız devlete verin bakalım şu %900 un %800 ünü demiyor, size %100 enflasyon farkı yeter demiyor.

söyledğim gibi imar bankasında aşırı bir faiz yoktu.. fakat bunu rağmen devlet BİZ KARIŞMAYIZ, BİR TL ÖDEMEYİZ. NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN, KAZIRSINIZ YADA BATARSINIZ SİZİN SORUNUNUZ demedi?

öyle ya adam konuttan a normal kazançlar , akıl almaz kazançlar sağlıyor devlet ben karışmam diyor , kazanırsınız yada kaybedersiniz beni ilgilendirmez diyor.

imar bankasını madem farklı görmeye çalışıyorsun (hiçbir kanun, hukuk bunu yapmana izin vermiyorken) ozaman bırakacaksın herkesin kendi riski ve kendi kazancı diyeceksin.

tekrar söylüyorum bu sadece ve sadece diğer küçük bankalarla arasında en fazla olduğu dönemde %5 brüt faiz farkı olmasına rağmen..

imar bankasına devlet çökmesine çok yakın dönemde 3 küçük bankadan daha düşük faiz verdiği dava dilekçelerine girdi..

bundan haberiniz varmı?

hainlikte sınır yok. fakat bu hainlik dönüp dolaşıp sizi vuracak ve aslında vuruyor farkınd a değilsiniz...