Arkadaş dediğini yaptım, TOKİ'nin Twitter hesabina mesaj attım. Gelen cevap:
"Merhaba,
Gayrimenkul sertifikası, projeye ortak olmayı sağlayan bir üründür. Dolayısıyla sertifika sahipleri sertifika biriktirerek ev sahibi olma veya yeterli sertifikaları yoksa ilgili evlerin satışından elde edilecek fona ortak olma hakkına sahip olmaktadırlar. Projenin devam ettiği süreç içinde ise yatırımcılar borsada oluşan fiyatlar üzerinden alım-satım yapabilmektedirler.
Dolayısıyla temelde sertifikaların gayrimenkul değerindeki değişime göre fiyatlanması beklenmektedir. Bizim yatırımcılardan beklentimiz, bu ürünün orta ve uzun vadeli ve gayrimenkule yatırım yapmak için alternatif bir yol olduğunu, borsada oluşan fiyatlamaların ötesinde sertifikaların arkasında bir proje ve o projeye ilişkin bir değeri bulunduğunu ve proje bitiminde yatırımcıların bu değere ortak olmasına imkan veren bir modelin olduğunu unutmamalarıdır.
Bunun yanında projenin tamamlanmasının İdaremiz tarafından garanti edildiği, inşaatın devam ettiği ve proje değerinin projedeki ilerlemelere ve projedeki diğer bölümlerin satış fiyatlarına göre gelişeceğini hatırlatırız.
Ayrıca proje ile ilgili gerçekleşen satışlar, inşaat ilerleme raporları gibi bilgiler İdaremizce şeffaf bir şekilde Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) ve İnternet Sitemizde duyurulmaktadır."
Yer İmleri