Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 564/598 İlkİlk ... 64464514554562563564565566574 ... SonSon
Arama sonucu : 4777 madde; 4,505 - 4,512 arası.

Konu: BTCIM - Batı Çimento

1. Burada ki küçük yatırımcılara tavsiyem....spk' ya iki satır yazı yazmaları....
    Geçmişte de hep kendi aralarında özel emirle işlem yapıldığını,
    Eğer borsada işlem görmek istemiyorlarsa hisse geri alımın yapılması....
    Küçük yatırımcının mağdur edildiğini...
    Azınlık haklarının asla korunmadığını...dilekçe ile verebilirsiniz...

Biz den söylemesi....

Herkese bol kazançlar.....

Bu arada forumu çalı arkasından izleyenler var 6 kişi

ytd.
    Saygılar...

2. Batıçim’de kavga yok üretim artışı var!â€
    Batıçim Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Aydın, hissedarlar arasında ‘büyük kavga’ olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Aydın, “Üstelik personel değişikliği ve hiçbir ilave yatırım yapmadan üretimi son 3 ayda rekor seviyelere taşıdık†dedi.

“Batıçim’de kavga yok üretim artışı var!â€
    13.11.2021

ABONE OL
    Ege Bölgesi'nin en önemli sanayi kuruluşlarından Batı Anadolu Çimento'nun (Batıçim) yüzde 30 hissesini alan Çiftay Grubu, çalışmalara hızlı başladı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Batıçim Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Aydın, geçtiğimiz günlerdeki genel kurulla ilgili Batıçim hissedarları içinde 'büyük kavga' olduğu yönündeki söylemlerin doğru olmadığını söyledi. Kendilerinin tamamen üretime ve yatırıma odaklandığını vurgulayan Aydın, personel değişikliği ve hiçbir ilave yatırım yapılmaksızın, Batı Anadolu Grubu nezdindeki klinker üretim miktarının son 3 ayda rekor seviyelere ulaştığını açıkladı.

RAKAMLAR ORTADA
    Toplantıya Aydın'ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Gülant Candaş ve bazı icra kurulu üyeleri katıldı. Kuruluşun, Batısöke çimento fabrikası, Aliağa Batıliman işletmesi ve Batıenerji yatırımlarıyla bölgenin en gözde markalarından biri olduğunu belirten Aydın, "İzmir ve çevresi, sanayi yatırımları açısından çok büyük bir potansiyel barındırıyor" diye konuştu. Buluşmada şirket genel kurulunda ortaklar arasında yer alan Ünal Ailesi'nden gelen itirazlar ve bu aileden Feyyaz Ünal'ın satışın ardından göreve gelen 7 yönetim kurulu üyesinin yetki ve görevlerinin durdurulmasına ve şirkete kayyum atanması için açtığı dava konusunda da sorular yanıtlandı. Aydın, "Resmi olarak bir insanın bir şirketteki yetkisine ve kartvizitine, şirketteki büyük kavgaya sebebiyet verebilecek bir orana sahip olup olmadığına bakmak lazım ki 'büyük kavga' diye yazılabilsin. Böyle bir şey kesinlikle yok. Batıçim'in 3 aydaki rakamları burada bir aile kavgasının olmadığını çok net gösteriyor" dedi.

HİSSESİ YÜZDE 1 ORANINDA
    Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çağdaş Selvi de, hukuki süreç ile ilgili bilgi vererek, "Şu an dava açan sadece Feyyaz Ünal. Kendisinin hissesi yüzde 1 oranında. Bu büyük kavgaya sebebiyet verir mi? Bize göre vermez. Haklı olduğumuz zaten sürecin sonunda anlaşılacak" dedi. Feyyaz Ünal'ın genel kurulda iddia ettiği gibi yeni yönetimin tamamen Çiftay Grubu'nun önerdiği isimlerden oluşması halinde çağrı yükümlülüğü doğması gerektiği yönündeki iddiasını da değerlendiren Selvi, şunları söyledi: "Zorunlu çağrı dediğiniz şey, biz yüzde 51 hisseyi almış olsaydık veya A grubunda imtiyazlı paylarımız yarıdan fazla olsaydı olurdu. Biz azınlık hisseyi satın aldık."

ERHAN GÜLENÇ

3. “Batıçim’de kavga yok üretim artışı var!â€
    Batıçim Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Aydın, hissedarlar arasında ‘büyük kavga’ olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Aydın, “Üstelik personel değişikliği ve hiçbir ilave yatırım yapmadan üretimi son 3 ayda rekor seviyelere taşıdık†dedi.

Ege Bölgesi'nin en önemli sanayi kuruluşlarından Batı Anadolu Çimento'nun (Batıçim) yüzde 30 hissesini alan Çiftay Grubu, çalışmalara hızlı başladı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Batıçim Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Aydın, geçtiğimiz günlerdeki genel kurulla ilgili Batıçim hissedarları içinde 'büyük kavga' olduğu yönündeki söylemlerin doğru olmadığını söyledi. Kendilerinin tamamen üretime ve yatırıma odaklandığını vurgulayan Aydın, personel değişikliği ve hiçbir ilave yatırım yapılmaksızın, Batı Anadolu Grubu nezdindeki klinker üretim miktarının son 3 ayda rekor seviyelere ulaştığını açıkladı.

RAKAMLAR ORTADA
    Toplantıya Aydın'ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Gülant Candaş ve bazı icra kurulu üyeleri katıldı. Kuruluşun, Batısöke çimento fabrikası, Aliağa Batıliman işletmesi ve Batıenerji yatırımlarıyla bölgenin en gözde markalarından biri olduğunu belirten Aydın, "İzmir ve çevresi, sanayi yatırımları açısından çok büyük bir potansiyel barındırıyor" diye konuştu. Buluşmada şirket genel kurulunda ortaklar arasında yer alan Ünal Ailesi'nden gelen itirazlar ve bu aileden Feyyaz Ünal'ın satışın ardından göreve gelen 7 yönetim kurulu üyesinin yetki ve görevlerinin durdurulmasına ve şirkete kayyum atanması için açtığı dava konusunda da sorular yanıtlandı. Aydın, "Resmi olarak bir insanın bir şirketteki yetkisine ve kartvizitine, şirketteki büyük kavgaya sebebiyet verebilecek bir orana sahip olup olmadığına bakmak lazım ki 'büyük kavga' diye yazılabilsin. Böyle bir şey kesinlikle yok. Batıçim'in 3 aydaki rakamları burada bir aile kavgasının olmadığını çok net gösteriyor" dedi.

HİSSESİ YÜZDE 1 ORANINDA
    Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çağdaş Selvi de, hukuki süreç ile ilgili bilgi vererek, "Şu an dava açan sadece Feyyaz Ünal. Kendisinin hissesi yüzde 1 oranında. Bu büyük kavgaya sebebiyet verir mi? Bize göre vermez. Haklı olduğumuz zaten sürecin sonunda anlaşılacak" dedi. Feyyaz Ünal'ın genel kurulda iddia ettiği gibi yeni yönetimin tamamen Çiftay Grubu'nun önerdiği isimlerden oluşması halinde çağrı yükümlülüğü doğması gerektiği yönündeki iddiasını da değerlendiren Selvi, şunları söyledi: "Zorunlu çağrı dediğiniz şey, biz yüzde 51 hisseyi almış olsaydık veya A grubunda imtiyazlı paylarımız yarıdan fazla olsaydı olurdu. Biz azınlık hisseyi satın aldık."

DURUŞMA 24 KASIM'DA
    ŞİRKET hissedarı Feyyaz Ünal, avukatı Orkun Gülaç aracılığıyla mahkemeye başvurmuştu. Başvuruda 26 Ekim 2021 tarihli kararların ve Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan kararın Türk Ticaret Kanunu'na aykırı olmasından ve hakkın kötüye kullanılması niteliğini taşıdığından iptal edilmesi, ataması onaylanan yeni 7 yönetim kurulu üyelerinin yetki ve görevlerinin durdurulması ve şirkete kayyum atanmasının istendiği öğrenildi. Davanın duruşması 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 24 Kasım'da görülecek.

#BTCIM

4. Günaydın,

Öyle dedi ,şöyle dedi, o dedi bu dedi...Laf cambazlığı yapmaktansa...
    yapın çağrınızı kim alıyor-kim satıyor...Kimin ne niyeti var çıksın ortaya....

GARANTİ BANKASI yapıyor çağrısını...

Bu gidişin sonu kayyum olabilir....

Taraflar şirkete zarar veriyor...

ytd.
    Saygılar...
    Son düzenleme : CARİ; 15-11-2021 saat: 09:36.

5.  Alıntı Originally Posted by Kofana1905 Yazıyı Oku
    “Batıçim’de kavga yok üretim artışı var!â€

RAKAMLAR ORTADA

HİSSESİ YÜZDE 1 ORANINDA

DURUŞMA 24 KASIM'DA
    ŞİRKET hissedarı Feyyaz Ünal, avukatı Orkun Gülaç aracılığıyla mahkemeye başvurmuştu. Başvuruda 26 Ekim 2021 tarihli kararların ve Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan kararın Türk Ticaret Kanunu'na aykırı olmasından ve hakkın kötüye kullanılması niteliğini taşıdığından iptal edilmesi, ataması onaylanan yeni 7 yönetim kurulu üyelerinin yetki ve görevlerinin durdurulması ve şirkete kayyum atanmasının istendiği öğrenildi. Davanın duruşması 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 24 Kasım'da görülecek.

#BTCIM
    [B]5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 24 Kasım'da görülecek

kapta bir açıklama var mı?
    [/B]

6. Zorunlu Pay Geri Alım

PAY TEBLİĞİ (VII-128.1)

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
    Zorunlu Pay Alım Teklifine İlişkin Esaslar
    Zorunlu pay alım teklifi
    MADDE 11 – (Değişik: RG-16/10/2021-31630)
    (1) Gönüllü olarak yapılan pay alım teklifi, blok veya münferit alımlar ya da diğer herhangi
    bir yöntemle, tek başına veya birlikte hareket ettikleri kişilerle beraber, doğrudan veya dolaylı
    olarak bir ortaklığın yönetim kontrolünü sağlayan paylarını veya oy haklarını iktisap edenler, söz
    konusu payların veya oy haklarının iktisabının kamuya açıklandığı tarihte pay sahibi olan diğer
    ortakların paylarını satın almak üzere pay alım teklifinde bulunmak zorundadır.
    (2) Ortaklığın pay sahipliğinde herhangi bir değişiklik olmasa dahi, ortakların kendi
    aralarında yapacakları özel yazılı anlaşmalarla yönetim kontrolünü ele geçirmeleri sonucunda da
    pay alım teklifi zorunluluğu doğar.
    (3) Zorunlu pay alım teklifinden yararlanabilecek pay sahipleri ve pay tutarlarının
    belirlenmesinde;
    a) Birinci fıkra kapsamında ortaklığın yönetim kontrolünü sağlayan payların veya oy
    haklarının iktisabının kamuya açıklandığı tarih,
    b) İkinci fıkra kapsamında ortaklığın yönetim kontrolünü ele geçirmeye ilişkin ortakların
    kendi aralarında yaptıkları özel yazılı anlaşmanın kamuya açıklandığı tarih,
    esas alınır.
    (4) Hedef ortaklığın paylarının borsada işlem görmesi durumunda pay alım teklifine konu
    edilebilecek pay tutarları, üçüncü fıkrada belirtilen tarih itibarıyla sahip olunan paylardan fiili pay
    alım teklifi başlangıç tarihine kadar varsa yapılan satışların son giren ilk çıkar esasına göre ve gün
    sonu net bakiyeler üzerinden düşülmesi suretiyle hesaplanır. Kamuya açıklama tarihi itibarıyla
    ortaklıkta pay sahibi olanlar ile pay tutarlarının belirlenmesinde takasın tamamlanmasına
    bakılmaksızın eşleşmiş emirler dikkate alınır. Pay alım teklifinde bulunulacak pay sahipleri ile pay
    tutarlarını gösteren liste Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. tarafından bu maddedeki esaslar
    çerçevesinde hazırlanarak fiili pay alım teklifi başlangıç tarihinden bir önceki iş günü yatırım
    kuruluşuna verilir.
    (5) Kurul, faaliyet konusu kamu hizmeti vermek üzere kamu kurum ve kuruluşları
    tarafından süreli veya süresiz olarak imtiyaz verilen bir işi görmek olup da bu imtiyazı kaldırılan
    veya 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu uyarınca faaliyet izni kaldırılan ya da
    temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna
    devredilen halka açık ortaklıkların pay sahiplerinin korunması amacıyla, imtiyazın geri alınmasına
    veya 5411 sayılı Kanunun ilgili hükümlerinin uygulanmasına neden oldukları tespit edilen
    yönetim kontrolüne sahip gerçek ve tüzel kişilere pay alım teklifi zorunluluğu getirebilir.
    (6) Zorunlu pay alım teklifi hiçbir koşula bağlanamaz.

Yönetim kontrolü
    MADDE 12 – (1) (Değişik: RG-16/10/2021-31630) Ortaklığın oy haklarının yüzde ellisinden
    fazlasına tek başına veya birlikte hareket ettikleri kişilerle beraber, doğrudan veya dolaylı olarak
    sahip olunması veya söz konusu orana bağlı olmaksızın yönetim kurulu üye sayısının salt
    çoğunluğunu seçme veya genel kurulda söz konusu sayıdaki üyelikler için aday gösterme hakkını
    veren imtiyazlı paylara sahip olunması, yönetim kontrolünün elde edilmesi olarak kabul
    edilir. Ancak imtiyazlı payların mevcudiyeti nedeniyle yönetim kontrolünün elde edilemediği
    hâller bu madde kapsamında değerlendirilmez.
    (2) Birinci fıkradaki haller dışında, ortaklığın sermaye yapısı veya genel kurul toplantısında
    oluşan fiili durum nedeniyle yönetim kurulu üye sayısının salt çoğunluğunun fiilen seçilebilir
    olması yönetim kontrolünün ele geçirildiği anlamına gelmez.
    (3) Halka açık ortaklığın gerçek ve/veya tüzel kişi ortaklarının yönetim kontrolüne sahip
    olup olmadıklarının tespitinde, aşağıda belirtilen kişilerin söz konusu gerçek ve/veya tüzel kişi
    ortaklar ile birlikte hareket ettikleri kabul edilir;
    a) Gerçek ve/veya tüzel kişi ortakların yönetim kontrolüne sahip olduğu ortaklıklar,
    b) Tüzel kişi ortakların yönetim kontrolünü elinde bulunduran gerçek ve/veya tüzel kişiler
    ile bu kişilerin yönetim kontrolüne sahip olduğu ortaklıklar.
    (4) (Ek: RG-16/10/2021-31630) Ana ortaklığın yönetim kontrolü ele geçirilmek suretiyle
    hedef ortaklıkta yönetim kontrolünün dolaylı olarak elde edildiği durumlarda, ana ortaklığın ve
    birlikte hareket ettiği kişilerin hedef ortaklıkta sahip olduğu tüm paylar birlikte değerlendirilir

7. https://www.dunya.com/sehirler/batic...-haberi-639913

Siz çalışmaya devam edin..işi sadece arsa yatırımı olarak görmeyelim...çarklar dönsün...sorun yok...üretim...satış artıkça
    borçlar da azalacaktır.

Arada bir borsa tahtanıza da sahip çıkın...yoksa bu baskıları siz mi yapıyordunuz? zan altın da kalmayın derim.

Ytd.
    Saygılar...

8.  Alıntı Originally Posted by CARİ Yazıyı Oku
    öncesi

sonrası

toptan alış 1,71 x 9,15=15,65.- TL

parakede alış =13,10.- TL

değişen bir şey yok kafa aynı kafa.....

ytd.
    Saygılar....

sonrası

toptan alış 1,71 x 10,80=18,47.- TL

parakede alış =13,90.- TL

değişen bir şey yok kafa aynı kafa.....%32 iskonto....

hani son üç ayda geçen yılki üretimi %22 geçmiştiniz??

hisseniz sizin aldığınız fiyata göre %32 iskontolu...

ytd.
    Saygılar....

Sayfa 564/598 İlkİlk ... 64464514554562563564565566574 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •