Sayfa 315/491 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415 ... SonSon
Arama sonucu : 3922 madde; 2,513 - 2,520 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Alıntı Originally Posted by M3RT85 Yazıyı Oku
    Merhabalar. Bir akıl sormak istiyorum. Anadolu Hayat Emeklilik Fonları Valör Tablosuna denk geldim, örneğin, (AH3) Dış Borçlanma Fonuna bakalım:

Ek 27888

Diyelim bugün (Pazartesi) bu fon için "sat" dedim ve X bir fon "al" dedim. X dememin sebebi hepsinin alışı T zamanda oluyor. Bu Dış Borçlanmanın satışı ise T+2 zamanda oluyor. Buradan şunu mu anlamalıyım; Pazartesi satış emrini verdim. Çarşamba günü Pazartesi gününün fiyatından satıldı ve aynı gün (alış T olduğu) için X fon da alındı? Peki hangi günün fiyatından alındı?

Yanlış anlıyorsam, düzeltirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
    Sayin M3RT85,

Pazartesi sabah satis emri vermis olmaniz halinde, Sali aksami gun sonu olusacak olan fiyattan satis isleminiz gerceklesmis olur. Pazartesi 11'den sonra vermis oldugunuz satis talimati, carsamba gun sonu olusacak olan fiyattan satilmis olur.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,722
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Merhaba,

Benim bildiğim Çarşamba günü Pazartesi gününün fiyatından satıldı ve para hesabınıza girdi. Çarşamba günü ise X için alış girildi. Bu yeni aldığınız X fon ise Cuma hesabınıza girdi. Çarşamba ve cuma arasında boşta kalan para ya takasbankta ya da para piyasası fonunda değerlendirilir.

Bu çalkantılı dönemlerde işlem yapmak zaman kaybı nedeniyle kazançtan daha çok kayba yol açabiliyor.
    Bir fon satılıp, diğer fon alınırken, para likit bes fonunda bekliyor.
    Bes hesabından takip edip görebiliyoruz.

Dediğiniz gibi şu anki gibi çalkantılı dönemlerde fon değişikliği tehlikeli.
    Bugün $ +%4 !!!

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Merhaba,

Bu çalkantılı dönemlerde işlem yapmak zaman kaybı nedeniyle kazançtan daha çok kayba yol açabiliyor.
    Sorduğum sorudan alınacak en önemli ders bu oldu Teşekkür ederim.

Portfoyumun yarisini ALI - Koc Istirak fonuna cevirdim. yarisi altinda yarisi ALI'da olacak bundan sonra.

https://eksisozluk.com/entry/130382041

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Portfoyumun yarisini ALI - Koc Istirak fonuna cevirdim. yarisi altinda yarisi ALI'da olacak bundan sonra.

https://eksisozluk.com/entry/130382041
    daha önce alım listesinde yoktu. Talep etmiştim eklemişler . ALR ile birlikte favorilerimden.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

6.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    daha önce alım listesinde yoktu. Talep etmiştim eklemişler . ALR ile birlikte favorilerimden.
    ALR yi ben de yeni öğrendim, gayet güzel bir fon.

bir de Temettü Fonu diye birşey var AEU nispeten daha stabil ama faizli fon almaktansa 20% sini buna geçirdim.

borsada bir trend olursa büyük oranda yansıtacaktır.

7.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    ALR yi ben de yeni öğrendim, gayet güzel bir fon.

bir de Temettü Fonu diye birşey var AEU nispeten daha stabil ama faizli fon almaktansa 20% sini buna geçirdim.

borsada bir trend olursa büyük oranda yansıtacaktır.
    ALR eskiden çok daha iyiydi. İçinde sadece Apple , Amazon vb. nasd** hisseleri vardı. Sonra bir şekilde yabancı hisseyi yarısından aşağıya çektiler. Şu an bildiğim kadarıyla Allianz'ta %90 korelesyona sahip Amerikan hisse senedi fonu yok.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8.  Alıntı Originally Posted by M3RT85 Yazıyı Oku
    Sorduğum sorudan alınacak en önemli ders bu oldu Teşekkür ederim.
    Rica ederim.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 315/491 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •