valla hocam palavranın bile bir raconu vardır. İyisini söyleyen adam işini yürütür. Bu adam kendi dediğini bile yalanlıyor gün geliyor.
Neyse hisse iyi yerden kapattı boşuna bu boş adamlarla zaman kaybetmeyelim.
Şimdi 31.12.2022 bilançosunda bizi bekleyen bir gerçekten bahsetmek istiyorum.
Brightstar satınalınması 30.11.2021 tarihinde yani haftaya bugün bitiyor en geç.
Yani 1 Aralık itibari ile , Brighstarın tüm finansal tabloları Arena Konsolide tablolarına girecek.
Cirosu , EFK'sı , net karı , aktifi , pasifi , borcu , alacağı , parası , öz sermayesi herşeyi konsolide olacak.
Bu ne demek ? Bu şu demek. Arenanın 31.12.2021 gelir tablosu ve bilançosu ama özellikle bilançosu , 30.09.2021 tarihli finansal tablolarından çok farklı gelecek.
Gelir tablosunda çok değişiklik olmayabilir çünkü sadece 1 aylık cirosu gelecek oradan.
Ama bilanço çok farklı olacak. Yani , 4. çeyrek bilançosunun çok büyüdüğünü göreceğiz.
Orada beni en çok ilgilendiren nokta , öz sermaye kısmı olacak. Arena öz sermayesi 75 milyon USD. Yani bugünkü kur ile 950 milyon lira civarı. Brightstar öz sermayesi de 250-300 milyon olsa , toplam öz sermaye çıkacak 1.2 milyar TL'ye.
Bu öz sermaye 9 aylık bilançoda 685 milyon lira idi. Yani öz sermaye neredeyse 2 katına çıkacak 3 ayda.
Dolayısıyla özellikle PD/DD rasyosu 1'in altına gelecek.
Bu kur artışından dolayı çok vergi ödeneceği için net kar ne olur kestirmek zor. İnşaallah bunun da bir yolu bulunur da en azından 4. çeyrek de küçük de olsa kar edilir. Seneyi 45-50 milyon net kar ile kapatsak iyi.
Net kar için birşey diyemem ama öz sermaye büyümesi muhteşem olacak. Bir de şu piyasalar durulursa hissede asıl 2022 fiyatlaması ve bu büyüyen bilanço fiyatlaması o zaman başlar.
Buradan geçen hafta 10.75 tavanı bozan Vakıf yatırıma da selam söylüyorum. Demek tavan bozmak her zaman işe yaramıyor.
Yarın bence yine yukarı açılış olur. Kur sakinleşirse biz daha iyi performans gösteririz. Bugün hisee ve endeks çalkalnıp durdu ama kapanışta ikisi de iyi yerde kapattı.
Yarın ola hayrola.
Yer İmleri