Ulen bu yoncaya aşıkmı oldukanlamadım akşam pazarını ondan yana kullandım.
teknik olarak yarın 11.85 üzerine atamazsa günlük grafta bozulmaya başlayacak , açılışta duruma tamammı devam mı yaparız.
kolay gelsin
Ulen bu yoncaya aşıkmı oldukanlamadım akşam pazarını ondan yana kullandım.
teknik olarak yarın 11.85 üzerine atamazsa günlük grafta bozulmaya başlayacak , açılışta duruma tamammı devam mı yaparız.
kolay gelsin
PPK'ya kadar dolar yükselebildiği kadar yükselsin istiyorlar bence. Memur ve emekli enflasyon zammını yüksek yapıp sonrasını sonra düşünecekler diye düşünüyorum. Firmalar dolar eur ister ise iş yapanlar mecburen hesaplarında döviz tutmak durumunda kalır, bir kaç milyar dolar eder.
Yıl sonuna kadar devam eden yurt dışından gelecek paraya vergi barışı var diyordu biri TV'de, varsa öyle bir para son hafta transfer ederler muhtemelen.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Türkiye 'de DÖVİZ fatura kesen şirket döviz kurunu -uygun gördüğü bankanın kuru üzerinden- kesilen döviz faturaları üzerinde belirtmek zorundadır.(Çoğu şirket dövizdeki muhtemel yükselişe istinaden tedbir amaçlı bankanın satış kurunu kullanır) Muhasebe sistemine de fatura bu kur üzerinden TL olarak işlenir. Ödeme yapılacağında ya bu kur üzerinden TL ödeme ya da direkt olarak döviz cinsi ödeme kabul edilir. Bunun dışında müşteriyi herhangi bir zorunlulukla ödeme yaptıramazsın diye biliyorum. Yanlışım varsa daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar düzeltsin. Yani TL ödeme yapmak isteyen müşteri fatura üzerindeki TL kurundan ödemesini yapar ve faturayı kesen şirkete bunu sormaz. Hesap muhasebesel olarak kapanır. Eğer müşteri ile vadeli çalışılıyorsa ödeme günü geldiğinde Türkiye için bu işlem bir kumara dönüşür. Eğer kur yükseldiyse müşteri doğal olarak fatura üzerinde yazan geçmiş düşük kurdan ödeme yapmak ister. Bu durumda yine doğal olarak satış aşamasında şirket tarafından hesaplanan TL kar azalmış olur (kurdan kaynaklı). SASA yazmak zorunda olduğu bu kur üzerinden ödeme kabul etmeyeceğini bildirmiş ama böyle bi hukuki hakkı yok diye biliyorum.
____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...
Duhul : 2004 ...
... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...![]()
Adamlar ın kafası çalışana yüksek zam yapmamak üzerine çalışıyor sadece.Enflasyonu çekirdek hesaplamaları da bu yüzden. şimdi bir ay da sadece akaryakıta yaptıkları zammı yansıtsalar çalışan rahatlar ama imkanı yok. daha insanı adına tek olumlu adım atmamış bir yapıdan bahsediyoruz.
Piyasa gecen haftadan beri bu şekilde ilerliyor. İşine gelirse diyor. Alma diyor. Vade yok diyor. Kur bağlamam diyen. Tl ödeme kabul etmem diyen.ha bide malı var ama malım yok diyen. Ne ararsan var. Bu sanayi tarafı...
Birde banka kısmı var
Mesleğim nedeniyle işin göbeğindeyimi.. Kulakda duyoyor gözde görüyor. Allah fırsatcıların eline düşürmesin..
Banka tarafınıda anlatıyım mı![]()
Yer İmleri